ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Οι «σίγουροι» στην Ευρωβουλή και οι «εκτός»

0

Εκτός Ευρωκοινοβουλίου «έμειναν» πρώην υπουργοί, ηθοποιοί, «δυνατά χαρτιά» των κομμάτων αλλά και... εγχώριες «διασημότητες», ενώ το ενδιαφέρον συγκέντρωσε η... πορεία του ΜέΡΑ25 που λίγο πριν ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψήφων κυμαινόταν οριακά πάνω από το 3% (3,01%), εκλέγοντας μία ευρωβουλευτή, τη Σοφία Σακοράφα. Εάν, ωστόσο, επιβεβαιωθεί η εκτίμηση της Singular Logic και τελικώς το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη μείνει εκτός Ευρωβουλής, την έδρα θα πάρει η Ν.Δ. και συγκεκριμένα ο Γιώργος Αμυράς.

Βάσει του εκλογικού αποτελέσματος, η Ν.Δ. εκλέγει επτά ευρωβουλευτές και συγκεκριμένα τους Στέλιο Κυμπουρόπουλο, ο οποίος έχει διαφορά περίπου 45.000 ψήφων από τον δεύτερο Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Επίσης εκλέγονται οι Ελίζα Βόζεμπεργκ, Μαρία Σπυράκη, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου και Γιώργος Κύρτσος. Μεταξύ αυτών που έμειναν εκτός Ευρωκοινοβουλίου είναι ο ποδοσφαιριστής Θοδωρής Ζαγοράκης, η δημοσιογράφος Βίκυ Φλέσσα, ο σεισμολόγος Ακης Τσελέντης αλλά και η ηθοποιός Πέγκυ Σταθακοπούλου.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται έξι ευρωβουλευτές και συγκεκριμένα οι Δημήτρης Παπαδημούλης, Ελενα Κουντουρά, οι δημοσιογράφοι Κώστας Αρβανίτης και Στέλιος Κούλογλου, ο ηθοποιός Αλέξης Γεωργούλης και τέλος ο Πέτρος Κόκκαλης. «Εκτός» έμειναν οι πρώην υπουργοί Γιάννης Μουζάλας και Παναγιώτης Κουρουμπλής, η μέχρι πρότινος ευρωβουλευτής Κωνσταντίνα Κούνεβα, η Λυδία Κονιόρδου, αλλά και ο Θεοδόσης Πελεγρίνης.

Από το ΚΙΝΑΛ εξελέγησαν οι Νίκος Ανδρουλάκης και Εύα Καϊλή, με τη μεταξύ τους διαφορά να κυμαίνεται στις 10.000 ψήφους, ενώ «εκτός» έμειναν ο Νίκος Παπανδρέου (σ.σ. συγκέντρωσε περί τις 60.000 ψήφους,) ο μέχρι πρότινος δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης (σ.σ. περίπου 47.000 ψήφοι), αλλά και ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, ο οποίος κυμάνθηκε κοντά στις 27.000 ψήφους.

Από το ΚΚΕ εξελέγησαν οι Κώστας Παπαδάκης και Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος, ενώ «εκτός» έμειναν, μεταξύ άλλων, η δημοσιογράφος Σεμίνα Διγενή και η ηθοποιός Λίλα Καφαντάρη.

Από τη Χρυσή Αυγή εκλέγονται, με τη μεταξύ τους διαφορά να κυμαίνεται περί τις 35.000 ψήφους, οι Γιάννης Λαγός και Θανάσης Κωνσταντίνου. Επίσης, θέση στην Ευρωβουλή καταλαμβάνει ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος έλαβε περί τις 70.000 ψήφους.

Από το ΜέΡΑ25 πρώτη σε ψήφους είναι η Σοφία Σακοράφα με πάνω από 18.000 ψήφους και ακολουθεί με διαφορά περίπου 9.000 ψήφων ο ηθοποιός Κλέων Γρηγοριάδης. Η σύζυγος του Γιάνη Βαρουφάκη, Δανάη Στράτου, έλαβε περί τις 6.000 ψήφους.

Εκτός Ευρωβουλής έμειναν και οι ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου, οι οποίοι δεν κατάφεραν να «αγγίξουν» το 1%, το κόμμα Ελλήνων Συνέλευσις με επικεφαλής τον Αρτέμη Σώρρα, ο οποίος συγκέντρωσε περί τις 3.000 ψήφους, η «Πλεύση Ελευθερίας» της Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία πλησίασε τις 15.000 ψήφους, ο ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη, ο οποίος έλαβε περί τις 12.000 ψήφους, το Ποτάμι, η Ενωση Κεντρώων αλλά και οι ΠΟΛΙΤΕΣ του Ηλία Ψινάκη, ο οποίος επίσης έλαβε περί τις 12.000 ψήφους.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ