ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ουίσκι δημιουργημένο από την τεχνητή νοημοσύνη της Microsoft

0

Η τεχνητή νοημοσύνη είναι ικανή για πολλές εφαρμογές και μία από αυτές φαίνεται πως είναι η δημιουργία ουίσκι. Το αποστακτήριο Mackmyra Whiskey στη Σουηδία συνεργάστηκε με την φινλανδική τεχνολογική εταιρία Fourkind και τη Microsoft για να δημιουργήσει το πρώτο ουίσκι στον κόσμο που αναπτύχθηκε από τεχνητή νοημοσύνη.

Χρόνια πειραματισμού και γευσιγνωσίας, λεπτές ρυθμίσεις και μικρές αλλαγές φέρνουν τις καλύτερες γεύσεις από ανθρώπους που ασχολούνται μια ολόκληρη ζωή με αυτήν την τέχνη. Μπορεί η τεχνητή νοημοσύνη να κάνει το ίδιο;

Τα μοντέλα εκμάθησης μηχανής του αποστακτηρίου έχουν τη βοήθεια του Azure cloud της Microsoft και τροφοδοτούνται με τις υπάρχουσες συνταγές, αριθμούς πωλήσεων και προτιμήσεις πελατών του Mackmyra. Η τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιεί αυτά τα δεδομένα για να παράγει πάνω από 70 εκατομμύρια συνταγές, από τις οποίες προβλέπει ποιες θα γίνουν δημοφιλείς και υψηλής ποιότητας βάσει του τύπου βαρελιών της αποθήκης.

Ενώ η συνταγή του ουίσκι παράγεται από την AI, επωφελούμαστε ακόμα από τη γνώση των ανθρώπων, ειδικά των αισθήσεών τους οι οποίες δεν μπορούν να αντικατασταθούν από κανένα πρόγραμμα. Θεωρούμε πως το ουίσκι μας παράγεται από την AI αλλά επιμελείται από τους ανθρώπους. Την τελική απόφαση την παίρνει άνθρωπος. – Angela D’Orazio, Master Blender της Mackmyra.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ