ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Ο καιρός στην Κρήτη σήμερα Κυριακή 12 Μαΐου

0

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα της Κυριακής 12/05, η οποία αναμένεται να είναι παρατεταμένη και να κρατήσει έως και το τέλος της εβδομάδας. Το νέο κύμα κακοκαιρίας σχετίζεται με ένα βαρομετρικό χαμηλό το κέντρο του οποίου θα παραμείνει στη Νότια Ιταλία έως και την Τρίτη 14/05 και στη συνέχεια θα περάσει πάνω από τη χώρα μας. Τα κυριότερα χαρακτηριστικά του θα είναι οι βροχές, οι καταιγίδες και η μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Τη Δευτέρα 13/05 και την Τρίτη 14/05 τα φαινόμενα θα επεκταθούν στη υπόλοιπη χώρα, με εξαίρεση το Νοτιοανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη. Από την Τετάρτη 15/05 κι έπειτα βροχές και καταιγίδες αναμένεται να σημειωθούν κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά κατά τις θερμές ώρες της ημέρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πολύ μεγάλα υψόμετρα υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν και χιονοπτώσεις.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση (1 έως 4 βαθμούς) με εξαίρεση το Νοτιοανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη όπου μάλιστα τη Δευτέρα 13/05 και την Τρίτη 14/05 αναμένεται άνοδος. Οι άνεμοι δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τα 7 μποφόρ, ενώ οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα την Τρίτη 14/05 και την Τετάρτη 15/05 στα ανατολικά θα είναι σχετικά αυξημένες, προκαλώντας σε κάποιες περιπτώσεις λασποβροχές.

Χανιά

Τις πρωινές ώρες προβλέπεται καλός καιρός με λίγες νεφώσεις, το μεσημέρι λίγες νεφώσεις ενώ τις βραδινές ώρες καλός καιρός. Άνεμος μεταβλητός 1 έως 3 μποφόρ απο ΑΒΑ έως ΒΒΔ διευθύνσεις. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ρέθυμνο

Τις μεσημεριανές και τις βραδινές ώρες προβλέπεται καλός καιρός με λίγες νεφώσεις, Oι άνεμοι θα πνέουν Β έως ΒΒΑ, εντάσεως από 1 έως 3 μποφόρ. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Ηράκλειο

Από το μεσημέρι έως αργά το βράδυ προβλέπεται καλός καιρός με λίγες νεφώσεις, Άνεμος μεταβλητός 1 έως 3 μποφόρ απο Β έως ΔΒΔ διευθύνσεις. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Λασίθι

Τις πρωινές ώρες προβλέπεται καλός καιρός, το μεσημέρι λίγες νεφώσεις ενώ τις βραδινές ώρες καλός καιρός. Άνεμος μεταβλητός 0 έως 2 μποφόρ απο ΒΑ έως ΒΒΔ διευθύνσεις. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ