ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Ο Σταύρος Θεοδωράκης «παίζει» με το Ρεθυμνιώτη Φρίξο

0

Ο Σταύρος Θεοδωράκης μας γνωρίζει το νέο, βραβευμένο πρόγραμμα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησής «Παίζω με το Φρίξο».

Ποιος είναι ο Φρίξος;

Πόσο συχνά ακούμε για παιδιά που πέφτουν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης;

Ο Φρίξος θέλει αυτό να αλλάξει. Θέλει να μάθει στα παιδιά για το σώμα τους, για τις σχέσεις με τους άλλους ανθρώπους και κυρίως ότι τα κακά μυστικά δεν πρέπει να τα κρατούν μέσα τους. Θέλει να τους μάθει αλήθειες που θα τα προστατεύσουν.

Ο Φρίξος είναι ένας μικρός σκαντζόχοιρος και πρωταγωνιστεί σε ένα ελληνικό πρόγραμμα σεξουαλικής αγωγής!

Δημιουργήθηκε από τέσσερις εκπαιδευτικούς στο Ρέθυμνο της Κρήτης και πριν λίγες μέρες διακρίθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό για τη Σεξουαλική Υγεία με το βραβείο Αριστείας και Καινοτομίας Εκπαιδευτικού Προγράμματος Σεξουαλικής Αγωγής 2019!

Μπορείτε να μέθετε περισσότερα για το Φρίξο ΕΔΩ.

https://issuu.com/margarita.gerouki/docs/

Στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κρήτη, ο Σταύρος Θεοδωράκης συνάντησε τη Μαργαρίτα Γερούκη (υποψήφια ευρωβουλευτής με το Ποτάμι) και την Δέσποινα Μαυράκη, δύο από τις πέντε «μητέρες» του Φρίξου και, όπως σχολιάζει στη σχετική του ανακοίνωση: «Επόμενος στόχος τους όπως μου είπαν είναι να πεισθεί το ελληνικό υπουργείο Παιδείας να σκεφθεί σοβαρά τα προγράμματα σεξουαλικής αγωγής. Έχει όλα όσα χρειάζεται και καμία δικαιολογία»!

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FTheodorakisStavros%2Fvideos%2F426492404818720%2F&show_text=0&width=560
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ