ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

«Πονοκέφαλος» για τον ΣΥΡΙΖΑ το ΜέΡΑ25

0

Την ανησυχία που τις τελευταίες ημέρες είχε καταλάβει την Κουμουνδούρου για ραγδαία άνοδο των ποσοστών του ΜέΡΑ25, του κόμματος του Γιάνη Βαρουφάκη, επιβεβαίωσαν τα αποτελέσματα των χθεσινών ευρωεκλογών, τα οποία καταγράφονταν μέχρι αργά χθες το βράδυ σταθερά πάνω από 3,1%. Αν και παρέμενε αμφίβολο, έως τις πρώτες πρωινές ώρες, ότι το κόμμα θα επιτύχει την εκλογή ευρωβουλευτή, είναι σαφές πως δημιουργεί ακόμη έναν πονοκέφαλο για τον Αλέξη Τσίπρα και για το επιτελείο του ενόψει των επικείμενων εθνικών εκλογών στα τέλη Ιουνίου. «Σήμερα, είδαμε το τέλος μιας ευρωπαϊκής αρχής για το ΜέΡΑ25. Αύριο ξεκινά η αρχή του τέλους της ελληνικής κρίσης που μόνο το πρόγραμμα του ΜέΡΑ25 μπορεί να φέρει», δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης αμέσως μετά την ανακοίνωση των πρώτων exit polls.

Και συμπλήρωσε ότι «δουλέψαμε 3 χρόνια, πολύ πριν ζητήσουμε την ψήφο των πολιτών, για να σφυρηλατήσουμε συμμετοχικά το πρόγραμμα μάς, την Πράσινη Νέα Συμφωνία για την Ευρώπη». Ο κ. Βαρουφάκης επισήμανε ότι το ΜέΡΑ25 θα τιμήσει τους ψηφοφόρους του «προτείνοντας λύσεις υπεύθυνες, που το κατεστημένο θα χάνει τα λόγια του προσπαθώντας να εξηγήσει γιατί δεν τις υιοθετεί. Θα τους τιμήσουμε στο Ευρωκοινοβούλιο με την υπεύθυνη ανυπακοή μας στις τοξικές ανοησίες τους, οι οποίες τρέφουν τα πολιτικά τέρατα της ξενοφοβίας και του νεοφασισμού. Παράλληλα, από αύριο το πρωί, στο ΜέΡΑ25 συνεχίζουμε την εκστρατεία μας σε όλη την Ελλάδα για να παρουσιάσουμε το ήδη έτοιμο, συνεκτικό, θεραπευτικό προεκλογικό πρόγραμμά μας για την Ελλάδα».

Ο κ. Βαρουφάκης κατέληξε επισημαίνοντας ότι «αυτή η χώρα, αυτή η πατρίδα μας, έχει πληγεί από την ευρωπαϊκή κρίση πιο απάνθρωπα από οποιαδήποτε άλλη. Κάθε μέρα τα παιδιά μας φεύγουν. Οσο η Ελλάδα ερημοποιείται, την ώρα που οι κερδοσκόποι κάνουν πάρτι, εμείς έχουμε υποχρέωση, και πρόγραμμα, να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να ανακουφιστούν οι συμπατριώτες μας, για να σταματήσει η ερημοποίηση της Ελλάδας, το φευγιό των παιδιών μας».

Τα υπόλοιπα κόμματα που δημιουργήθηκαν από πρώην συνεργάτες του κ. Τσίπρα και υπουργούς της πρώτης κυβέρνησής του, όπως η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου και η ΛΑΕ του Παναγιώτη Λαφαζάνη δεν κατόρθωσαν να επιτύχουν επιδόσεις ανάλογες με εκείνη του ΜέΡΑ25, το οποίο, άλλωστε, κατήλθε και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Μέχρι αργά χθες το βράδυ εμφανίζονταν να λαμβάνουν 1,68% και 0,6% αντιστοίχως. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ περιορίστηκε, επίσης, στο 0,71%.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ