ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΥΓΕΙΑ

Πώς θα κάψω λίπος χωρίς άσκηση

0

Ένα άτομο θα κάψει λίπος όταν το σώμα του χρησιμοποιεί περισσότερη ενέργεια από ό,τι παίρνει από τη διατροφή, με αποτέλεσμα ένα έλλειμμα θερμίδων. Η διατήρηση ελλείμματος θερμίδων μπορεί να είναι δύσκολη και πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι είναι δύσκολο να έχουν τακτική άσκηση και την προετοιμασία γεύματος σε ένα πολυάσχολο πρόγραμμα.

Ωστόσο, άλλες απλές μέθοδοι καύσης λίπους απαιτούν λιγότερο χρόνο. Για παράδειγμα, η διατήρηση ενός σωστού ρυθμού ύπνου και η μείωση του στρες είναι καλοί τρόποι για να κάψετε λίπος. Η υιοθέτηση αυτών των συνηθειών με την πάροδο του χρόνου μπορεί να διευκολύνει τη διατήρηση ενός ελλείμματος θερμίδων, το οποίο θα πρέπει να οδηγήσει σε απώλεια λίπους.

Σε αυτό το άρθρο, συζητάμε μερικούς από τους καλύτερους τρόπους καύσης λίπους για τους ανθρώπους που έχουν πολυάσχολο πρόγραμμα.

Τρώτε περισσότερες πρωτεΐνες

Η κατανάλωση περισσότερων πρωτεϊνών μπορεί να βοηθήσει ένα άτομο να αισθάνεται χορτάτο.

Η πρωτεΐνη είναι μια απαραίτητη θρεπτική ουσία που υποστηρίζει τη λειτουργία των κυττάρων και βοηθά στη δημιουργία και διατήρηση οστών, μυών και δέρματος. Είναι επίσης χρήσιμη για ανθρώπους που θέλουν να κάψουν λίπος.

Η έρευνα δείχνει ότι η πρωτεΐνη είναι η πιο αποτελεσματική θρεπτική ομάδα για κορεσμό, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να βοηθήσει το άτομο να αισθάνεται πλήρες.

Η ενσωμάτωση τροφίμων υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες σε γεύματα μπορεί να σημαίνει ότι οι άνθρωποι χρειάζονται μικρότερα μεγέθη μεριδίων για να αισθάνονται πλήρεις και αυτό μπορεί να τους βοηθήσει να αποφύγουν τα σνακ μεταξύ των γευμάτων.

Με αυτούς τους τρόπους, η πρωτεΐνη μπορεί να μειώσει τον συνολικό αριθμό θερμίδων που καταναλώνει ένα άτομο καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Στα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες περιλαμβάνονται:

-κρέας

-ψάρι

-αυγά

-tofu

-ξηρούς καρπούς

-όσπρια

γαλακτοκομικά προϊόντα

Ενσωμάτωση δραστηριότητας στην ημέρα

Η σωματική δραστηριότητα είναι ζωτικής σημασίας για την απώλεια βάρους και δεν χρειάζεται να περιλαμβάνει δομημένη άσκηση, όπως το να τρέχεις, να κάνεις κάποιο άθλημα ή να γυμνάζεσαι στο γυμναστήριο.

Το American College of Sports Medicine συνιστά τουλάχιστον 250 λεπτά την εβδομάδα μέτριας έντασης σωματικής δραστηριότητας για σημαντική απώλεια βάρους. Γίνετε εφευρετικοί. Ανεβείτε από τις σκάλες, φυτέψτε λουλούδια, κάντε τις δουλειές του σπιτιού.

Διατηρήστε υγιή ρουτίνα ύπνου

Ο ύπνος είναι σημαντικός για πολλές πτυχές της υγείας, συμπεριλαμβανομένης της απώλειας λίπους.

Το National Sleep Foundation συστήνει στους ενήλικες να επιδιώκουν να κοιμούνται 7-9 ώρες κάθε βράδυ. Ωστόσο, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) εκτιμούν ότι το 35,2% των ενηλίκων στις Ηνωμένες Πολιτείες κοιμάται λιγότερο από 7 ώρες ύπνου κάθε βράδυ.

Οι έρευνες υποδεικνύουν ότι η βραχεία διάρκεια του ύπνου μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους, ιδιαίτερα σε νεαρά άτομα. Μία μελέτη διαπίστωσε ότι οι ενήλικες που είχαν ανεπάρκεια ύπνου για 5 συνεχείς ημέρες έτρωγαν περισσότερο τα βράδια από όσους είχαν επαρκή ύπνο. Αυτό το γεύμα προκάλεσε μια ενεργειακή ανισορροπία που οδήγησε σε αύξηση του σωματικού βάρους.

Μειώστε το άγχος

Το να περνάτε χρόνο με την οικογένεια μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του στρες.

Το άγχος βλάπτει το σώμα και αυξάνει τον κίνδυνο πολλών χρόνιων παθήσεων.

Η έρευνα έχει διαπιστώσει ότι το χρόνιο στρες μπορεί επίσης να οδηγήσει σε αύξηση βάρους και παχυσαρκία. Τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης μελέτης σε ποντίκια υποδηλώνουν ότι αυτό μπορεί να οφείλεται σε μη φυσιολογικά επίπεδα γλυκοκορτικοειδών που σχετίζονται με το στρες.

Η μείωση του στρες μπορεί να είναι ένας άλλος χρήσιμος τρόπος για να κάψετε λίπος. Μερικά παραδείγματα μεθόδων για τη μείωση του στρες είναι:

-Επίγνωση των πιεστικών καταστάσεων

-τακτική άσκηση

-σύνδεση με φίλους και οικογένεια

- χαλαρωτικές δραστηριότητες, όπως ο διαλογισμός

-Επίσκεψη σε γιατρό ή επαγγελματία ψυχικής υγείας

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ