ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: «Ανάσα» 2 εκατομμυρίων ευρώ για επενδύσεις σε ορεινές περιοχές

0

Μια σημαντική ευκαιρία ανάπτυξης της υπαίθρου δίνεται μέσα από το τοπικό πρόγραμμα του ΑΚΟΜΜ - Ψηλορείτης, που αφορά περιοχές του Ηρακλείου και του Ρεθύμνου. Επενδυτικά σχέδια ιδιωτών θα στηριχθούν οικονομικά σε ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικότητας και με μεγαλύτερο ποσοστό ενίσχυσης, σε δράσεις που αφορούν τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν σε ιδιωτικές επενδύσεις σε ορεινές περιοχές του Ηρακλείου και του Ρεθύμνου με διαχειριστή το ΑΚΟΜΜ - Ψηλορείτης, αναφορικά με επενδύσεις ιδιωτών στην εστίαση, τον αγροτουρισμό, τη βιοτεχνία, την οικοτεχνία, τους γυναικείους συνεταιρισμούς, την τυροκομία και άλλες δράσεις. Γενικά η επιδότηση ανέρχεται στο 45% - 50%, ενώ για τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες στο 65%.

Σε ημερίδα στο Επιμελητήριο Ρεθύμνου, το ΑΚΟΜΜ - Ψηλορείτης παρουσίασε το φάσμα του έργου και απάντησε σε διευκρινιστικές ερωτήσεις των ενδιαφερομένων. Οι αιτήσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά, μέχρι και τις 17 Ιουνίου 2019.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΑΚΟΜΜ - Ψηλορείτης, υλοποιεί προγράμματα LEADER εδώ και 27 χρόνια, όμως αυτή τη φορά, διαπιστώνεται ότι είναι αυξημένη η γραφειοκρατία σε ό,τι αφορά την συγκεκριμένη πρόσκληση για το τοπικό πρόγραμμα και ο χρόνος πιέζει. Σε κάθε περίπτωση, ακόμη κι αν φαίνεται μικρό το διατιθέμενο ποσό, καλό είναι να κατατεθούν όλες οι προτάσεις, αφού αν παρουσιάσουν ενδιαφέρον, θα μπορέσει ο οργανισμός να αιτηθεί την επέκταση των διατιθέμενων πόρων.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ