ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Ρέθυμνο: Ανήλικοι, αλκοόλ και οδήγηση: Μία μάστιγα με πολλαπλές επιπτώσεις

0

Ένα σύνολο φορέων ξεκινά επισταμένες προσπάθειες για να μπει ένα τέλος στον αδόκητο χαμό ανηλίκων και νέων ανθρώπων. Τα περιστατικά, πολλαπλά και σοκαριστικά κι όμως ακόμη η λάθος ριζωμένη νοοτροπία δεν έχει μεταβληθεί.

Περιφέρεια Κρήτης, Επιμελητήριο και ιατρείο αλκοόλ του ΠαΓΝΗ, ενώνουν δυνάμεις προ του εφιάλτη της κατανάλωσης αλκοόλ από ανηλίκους και νέους ανθρώπους. Μία μάστιγα με πολλαπλές επιπτώσεις, με το Ρέθυμνο να θρηνεί τον χαμό ανηλίκων και νέων ανθρώπων από την καθεαυτή κατανάλωση αλκοόλ, αλλά και από τον θανάσιμο συνδυασμό του αλκοόλ με την οδήγηση.

Παράλληλα και σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Κρήτης θα γίνουν ενημερωτικές δράσεις στην σχολική κοινότητα, έχοντας αρχικά εκπαιδεύσει τους... εκπαιδευτικούς σχετικά με το δύσκολο αυτό θέμα και στη συνέχεια τους γονείς και τους μαθητές, αφού συχνά η επικαιρότητα καταδεικνύει ότι πια τα προβλήματα των νέων δεν δύναται να διαχειριστούν σωστά και αποτελεσματικά, χωρίς την ανάλογη επιμόρφωση.

Οι μαθητές θα παράξουν οι ίδιοι, βίντεο που θα ενημερώνουν και θα ευαισθητοποιούν επί του θέματος, με στόχο να μην γίνουμε ξανά μάρτυρες κατανάλωσης αλκοόλ από ανηλίκους σε χοροεσπερίδες, εκδρομές, ώρες κενών ή και σκασιαρχείου, ενώ παράλληλα θα ενταθούν και οι έλεγχοι σε όλη την αλυσίδα διακίνησης του αλκοόλ.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ