ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Σταύρος Θεοδωράκης: "Η Ευρώπη κινδυνεύει από τον λαϊκισμό και την ακροδεξιά"

0

Την ανησυχία του, ότι η Ευρώπη κινδυνεύει από τον λαϊκισμό και την ακροδεξιά,  εξέφρασε, μιλώντας στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής του ποταμιού κ. Σταύρος Θεοδωράκη, ο οποίος επισκέφθηκε το Ρέθυμνο την Τρίτη το απόγευμα στο πλαίσιο της εκστρατείας του κόμματος του ενόψει ευρωεκλογών. Τον κ. Θεοδωράκη, συνόδευαν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές, Μαργαρίτα Γερούκη, Μαρία Δαμανάκη, Μάρω Κακαβέλα, Κωνσταντίνος Καλαφατάκης και Θανάσης Αναγνωστόπουλος.

 

Ο κ. Θεοωράκης είχε επαφές με τοπικούς δημοσιογράφους, στους οποίους δήλωσε κατά τη διάρκεια της παραμονής του, ότι  «Η Ευρώπη κινδυνεύει από τον λαϊκισμό και από την ακροδεξιά, και το Ποτάμι αυτό που λέει, είναι πως είναι καλό να φωτίζουμε τους αντιπάλους μας με γνώση. Δεν θα φύγουμε από το κίνδυνο τον ακροδεξιό για να πέσουμε στον κίνδυνο των λαϊκιστών, μιας και είναι ενιαίος ο κίνδυνος, δεδομένου πως οι λαϊκιστές και οι ακροδεξιοί είναι για μας το ίδιο πράγμα και ο ίδιος κίνδυνος».

Ο ίδιος σημείωσε μεταξύ άλλων, ότι  «Έχουν μείνει δέκα μέρες για τις εκλογές και υπάρχει η εκτίμηση ότι οι εκλογές χάνονται ή κερδίζονται μέσα σε αυτές τις 10 ημέρες, οπότε το Ποτάμι προσπαθεί να είναι παντού και για αυτό βρίσκομαι εδώ, με υποψήφιους ευρωβουλευτές», για να συμπληρώσει, «εμείς όπως ξέρετε, δαπανήσαμε λίγα χρήματα από τα πολύ λίγα χρήματα που έχουμε, διότι δεν έχουμε δάνεια, δεν έχουμε και χρηματοδότες και οι προϋπολογισμοί μας δημοσιοποιούνται όπως επιβάλλει ο νόμος σε τακτά χρονικά διαστήματα στο site μας. Παρόλα αυτά, δαπανήσαμε λίγα χρήματα για να πούμε στους πολίτες, όχι «ψηφίστε Ποτάμι», αλλά «ψηφίστε στις ευρωεκλογές». Κάναμε μία διαφημιστική καμπάνια που ελπίζω να την έχουν ήδη οι πολίτες, διότι είναι αναγκαίο να υπάρχει την επαύριον ένα σύνθημα ότι οι Έλληνες ψηφίσαμε, οι Έλληνες δεν μείναμε αμέτοχοι . Επιμένω και εγώ, ειδικά για τη νέα γενιά, ότι δεν πρέπει να αφήσουν τους άλλους να πάρουν την απόφαση για αυτούς».

 

Αναφερόμενος στις 30 θέσεις που παρουσίασε το κόμμα του με κείμενο για την Ευρώπη, είπε πως «πρόκειται για συγκεκριμένα πράγματα, που αφορούν από το ενιαίο αμυντικό δόγμα, μέχρι θέση για τον υπουργό Οικονομικών της Ευρώπης που θα πρέπει να ενισχύει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μέχρι ζητήματα που αφορούν τη φορολογία κολοσσών επιχειρήσεων της Ευρώπης, την αγροτική παραγωγή, τους μετανάστες. Νομίζω πως είναι μία πλήρης πρόταση, που καλά θα κάνει ο πολίτης, πριν πάει το πρωί της 26ης πάνω από την κάλπη να έχει διαβάσει, για να γνωρίζει ποιος έχει προτείνει κάτι συγκεκριμένο για την επόμενη μέρα στην Ευρώπη».

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του στο Ρέθυμνο, ο κ. Θεοδωράκης συναντήθηκε επίσης με το δήμαρχο Ρεθύμνης, Γιώργη Μαρινάκη.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ