ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Στον χιονισμένο Ψηλορείτη ο 10ος επετειακός Διεθνής Αγώνας «Psiloritis Race 2019»

0

Μέχρι και την Κυριακή 12 Μαΐου παρατείνεται η περίοδος εγγραφών για τον Ορεινό Αγώνα των 35.000 μέτρων της 10ης επετειακής διεθνούς διοργάνωσης «Psiloritis Race 2019» που θα διεξαχθεί στις 2 Ιουνίου στον χιονισμένο φυσικό «στίβο» του επιβλητικού και αγέρωχου Ψηλορείτη, που έχει αναγνωριστεί ως Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO με τεράστια αθλητική, οικοτουριστική και πολιτισμική αξία.

Οι συμμετέχοντες δρομείς έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν ανάμεσα σε τέσσερις (4) διαδρομές υψηλών προδιαγραφών και διαφορετικών αγωνιστικών απαιτήσεων. Για να βιώσουν, με την παρέα ή την οικογένειά τους, την απόλαυση της αγωνιστικής εμπειρίας, της ομορφιάς του φυσικού τοπίου και της κρητικής φιλοξενίας ως μοναδικής και ανεπανάληπτης ενιαίας εμπειρίας.

Οι εγγραφές συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς στον δικτυακό τόπο της διοργάνωσης (psiloritisrace.com). Οικονομική έκπτωση ισχύει για τις εγγραφές αθλητών μέσω συλλόγων και ομάδων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η διοργάνωση Psiloritis Race είναι μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ιnternational Trail Running Association (ITRA) και ότι η συμμετοχή στο αγώνισμα των 35.000 μέτρων χαρίζει 370 βαθμούς σε κάθε συμμετέχοντα δρομέα που θα τερματίσει εντός του προβλεπόμενου χρόνου.

Ειδικά ο μεγάλος Ορεινός Αγώνας των 35.000 μέτρων αναβιώνει την ιερή πορεία των προσκυνητών της μινωικής Κνωσού πάνω στις κορυφές του Ψηλορείτη προς τιμήν του Κρηταγενούς Διός, του Υπέρτατου Θεού. Που σύμφωνα με τη μυθολογία ανατράφηκε στο σπήλαιο Ιδαίον Άντρον, φημισμένο λατρευτικό κέντρο κατά τη μινωική και ρωμαϊκή περίοδο. Ο σημερινός αγώνας αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ των σύγχρονων δρομέων και των αρχαίων αυτών προσκυνητών. Πάνω στα ίχνη που άφησε ανεξίτηλα στο ιερό βουνό ο ίδιος ο μυθικός Κρητογενής Ζευς. Δικαιώνοντας απόλυτα το moto της διοργάνωσης «Τρέξε στα Βήματα του Δία».

Αυτή η διαδρομή των 35.000 μέτρων είναι ιδιαίτερα απαιτητική, αλλά αποζημιώνει με την απαράμιλλη ομορφιά της και τη συγκλονιστική αίσθηση που αφήνει στον δρομέα. Με σημείο εκκίνησης το Οροπέδιο της Νίδας σε υψόμετρο 1.400 μέτρων οι αθλητές έχουν την ευκαιρία, πριν τον τερματισμό στο χωριό Κουρούτες, να απολαύσουν τη μοναδική θέα της υψηλότερης κορυφής της Κρήτης στα 2.456 μέτρα.

Δίπλα στον μεγάλο αγώνα των 35.000 μέτρων και τους μικρότερους των 8.500 μέτρων δρόμου, των 8.500 μέτρων δυναμικού βαδίσματος και των 2.000 μέτρων του παιδικού αγώνα, στους οποίους οι εγγραφές θα παραμείνουν ανοικτές  οι εγγραφές θα παραμείνουν ανοιχτές έως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 24 Μαΐου 2019. και μετά τις 12 Μαΐου, για να προλάβουν να δηλώσουν συμμετοχή όλοι όσοι ενδιαφέρονται, η διοργάνωση επιφυλάσσει στους συμμετέχοντες όμορφες εκπλήξεις και παράλληλες εκδηλώσεις όπως το πάρτι ζυμαρικών και η επίδειξη παραδοσιακών κρητικών χορών την 1η Ιουνίου στο Λύκειο Ελληνίδων στο Ενετικό Λιμάνι Ρεθύμνου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι 10οι Διεθνείς Αγώνες Ψηλορείτη «Psiloritis Race» τελούνται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και της Γ.Γ. Αθλητισμού και συνδιοργανώνονται με την Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου και με την υποστήριξη των Δήμων Ρεθύμνου, Αμαρίου, Ανωγείων, Πλατανιά Χανίων και σε συνεργασία με 40 αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους της Κρήτης. Των οποίων η εθελοντική προσφορά σε όλα τα στάδια και τους τομείς διεξαγωγής των αγώνων είναι καταλυτική.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ