ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

«Στο ίδιο έργο θεατές..»

0

Τους τελευταίους μήνες, ως κάτοικος αυτής της πόλης και ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος ζω μια φαρσοκωμωδία με πρωταγωνιστές την δημοτική αρχή της πόλης και τους δημότες. Για δες πόσα ταλέντα έχει αυτή η πόλη!!!!

Οι υποσχέσεις και η κορδέλα είναι ίσως τα σύμβολα με τα οποία έχουν συνδεθεί περισσότερο οι περίοδοι των εκλογών. Υποσχέσεις που δίνονται ατομικά σε κάθε ψηφοφόρο ή μαζικά σε γειτονιές και συνοικίες. Κορδέλες που περιφράζουν τεχνικά έργα, κορδέλες που κόβονται σε τελετές εγκαινίων.

Δυο μήνες πριν τις εκλογές, ως δια μαγείας , όλα γίνονται!!! Με την επική μαυρογιαλούρικη ατάκα «θα σας εξαφανίσωμεν» όλα τα προβλήματα της καθημερινότητας «εξαφανίζονται» με βιαστικές και απελπισμένες κινήσεις. Πεζοδρόμια που επιδιορθώνονται, ασφαλτοστρώσεις όλες τις ώρες της ημέρας. Η οσμή της πίσσας αναδύεται παντού. Εκείνες οι λακκούβες που χρόνια τάραζαν το αυτοκίνητο σου και το νευρικό σου σύστημα, γεμίζουν και παύουν να σε ταλαιπωρούν. Μπετονιέρες πηγαινοέρχονται από το πρωί ως αργά τη νύχτα. Πασπαλίσματα και ξεσκονίσματα παντού, προκειμένου να παραπλανήσουν τον κόσμο και να διασώσουν ότι μπορούν. Οι κάτοικοι σε γειτονιές και σοκάκια «είδαν επιτέλους το φως το αληθινό», λάμπες που αναβόσβηναν και που ζητούσες επανειλημμένως να αλλαχθούν , μετά από τόσα χρόνια αντικαθιστώνται.

Έντονο ενδιαφέρον και προς τις ξεχασμένες συνοικίες και οικισμούς, που τα τελευταία χρόνια η άνιση και άδικη κατανομή πόρων και έργων είχε καταδικάσει σε εγκατάλειψη. Οι υπογραφές έργων και συμβάσεων που αφορούν τους οικισμούς πέφτουν η μια μετά την άλλη.

Νοοτροπία «Μαυρογιαλούρου» που δεν λέει να τελειώσει σε αυτήν την χώρα όσα χρόνια και αν περάσουν. Οι σημερινοί διοικούντες , στην προσπάθεια τους να ενισχύσουν το προεκλογικό τους προφίλ και να αποσπάσουν ψήφους, ακολουθούν την πεπατημένη του Ανδρέα Μαυρογιαλούρου, υπουργού «Εθνικής Ανασυγκροτήσεως και Περιθάλψεως» που λίγο πριν τις εκλογές αποφασίζει να επισκεφτεί την κοινότητα της Πλατανιάς, προκειμένου να κόψει την κορδέλα εγκαινίων του νέου Μαιευτηρίου της περιοχής.

Μπορεί όμως άραγε να πείσει κανέναν αυτή η Μαυρογιαλούρικη τακτική;;;

Ξαφνικά ο «Καλοχαιρέτας» παίρνει σάρκα και οστά και ζει ανάμεσα μας. Για κάθε αίτημα η απάντηση είναι μια «ετελείωσε»!!! Ωραίο πράγμα οι εκλογές. Δεν προλαβαίνεις να ζητήσεις κάτι και γίνεται. Κάποιοι σαν νεράιδες με τα μαγικά ραβδιά τους μέσα σε λίγους μήνες προσπαθούν να κάνουν όσα δεν έκαναν τα προηγούμενα χρόνια.

Εξαγγελίες έργων που θυμίζουν τον Βασίλη Αυλωνίτη , γίνονται σε εφημερίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Ξεβουλώστε τα αφτιά σας και ακούστε το μεγάλο μου πολιτικό πρόγραμμα. Άρθρον πρώτον: Έργα διάφορα και ποικίλα, πω, πω πω τι έχω να σας φτιάσω και πρώτα από όλα θα βάλω να πλένουνε με σαπούνι όλες τις ρούγες και τα σοκάκια για να απλώνεται με ευκολία τον τραχανά σας» υπόσχεται ο Βασίλης Αυλωνίτης αποτυπώνοντας γλαφυρότατα τις πολιτικές υποσχέσεις...»

Το ρόλο του Διονύση Παπαγιαννόπουλο, που ως μεγαλο-παράγοντας της τοπικής κοινωνίας και κομματάρχης, «δίνει γραμμή» για το τι πρέπει να ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές οι συμπολίτες του, «Γκόρτσο» τη μια «Μαντά» την άλλη, έχουν πάρει πολλοί συμπολίτες μας. «Δίνουν γραμμή» ή απαιτούν να κατευθύνουν την ψήφο των συμπολιτών μας. Αλλά και ατάκες του «Θανασάκη του πολιτευόμενου» ξεστομίζονται από πολλούς υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους ««-Ξέρεις τι σημαίνουν 3.960 ψηφοφόροι, Μελέτη μου; Να, εδώ τους έχω. Τους κρατάω στην χούφτα μου.».

Άραγε τι είναι η ψήφος του κάθε πολίτη να την κρατάς στη χούφτα σου;;

Αναρωτιέμαι αλήθεια αρκούν τρεις τέσσερις μήνες οργασμού εργασιών και δημοσιεύσεων για να κρίνουν οι κάτοικοι αυτού του Δήμου; Μήπως το γεγονός ότι ακόμα και την τελευταία στιγμή κυνηγάμε τα απλά καθημερινά της «λακούβας» και της «λάμπας» δείχνει σε ποιο βαθμό λύθηκαν τα προβλήματα της καθημερινότητας των κατοίκων; «Κάλλιο αργά παρά ποτέ», μόνο που τώρα θεωρώ ότι οι δημότες είναι πλέον πολύ «υποψιασμένοι» και κατανοούν ότι αυτή η κινητικότητα αφορά προεκλογικές κινήσεις. Και οι περισσότεροι – αν όχι όλοι- έχουν βάλει το βαθμό τους.

Εγώ , ως υποψήφιος δημοτικός Σύμβουλος, δεν υπόσχομαι αλλά δεσμεύομαι ότι θα είμαι εκεί και την επόμενη ημέρα δίπλα σε καθένα από εσάς, με συνέπεια και στοχευμένη δουλειά!!

Με εκτίμηση

Σταύρος Μυλωνάς

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

Με το συνδυασμό «Ρέθυμνο Αξίζεις

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ