ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Τα πολιτικά κόμματα η οι πολίτες μπορούν να σώσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση;

0

 

 

1.Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΗΜΕΡΑ

Aγαπητοί αναγνώστες, επιτρέψτε μου  να αρχίσω ανάποδα, γιατι η άποψή μου είναι ότι όλοι εμείς οι δήθεν υποψήφιοι μεσάζοντες πολιτικοί ,δεν έχουμε καμία σχέση με την καλυτέρευση της ζωής σας ,γιατί την ζωή σας την ορίζετε εσείς .Ανάλογα το πόση αξία δίνεται στη ζωή σας εκλέγετε και τους ανάλογους πολιτικούς. Επίσης  λόγω της καταιγιστικής επιτάχυνσης σε όλους τους τομείς σ ένα επιθετικά εξελισσόμενο πλανήτη, που βασιλεύουν οι αρχές αλληλεξάρτησης όλων με όλα και στις νέες αβέβαιες μεταβαλλόμενες ισορροπίες,  νομίζω κανείς απολύτως πολιτικός δεν είναι αυτοδύναμος ούτε σε θέση  να κάνει ασφαλείς προβλέψεις για μια ζωή μεταβαλλόμενη και  συνεχώς εξελισσόμενη  ραγδαία σ αυτό τον πλανήτη .

2.ΜΗΠΩΣ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ?

Όχι ότι μας κοροϊδεύουν οι πολιτικοί εσκεμμένα ,αλλά οι λύσεις που προτείνουν παρόλο ότι μπορεί να είναι σωστές , είναι όμως χρήσιμες  μόνο για ένα μικρό  συγκεκριμένο χωροχρονικό διάστημα. Ο πολιτικός για να είναι χρήσιμος πρέπει  να πει , με συναίσθηση του λειτουργήματος το οποίο υπηρετεί , ότι θα προσπαθήσει να είναι διορατικός ευέλικτος επιστημονικά και τεχνοκρατικά καταρτισμένος , ώστε με διαύγεια να παίρνει μαζί με το κοινό, κάθε φορά επιστημονικά τεκμηριωμένες,  σωστές αποφάσεις που προάγουν την ευημερία της κοινωνίας την οποία εκπροσωπεί.

Έτσι εγώ δεν θα σας μιλήσω για το τι μπορεί το πολιτικό κόμμα ΜέΡΑ25 που εκπροσωπώ  να κάνει για εσάς , αλλά για τι μπορώ να κάνω εγώ για εμένα, γιατί δεν θέλω να έχω την αίσθηση ότι σας κοροϊδεύω.

3.ΓΙΑΤΙ ΔΕΧΘΗΚΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΩ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΤΟΠΙΤΗ ΜΑΣ Δέχθηκα την πρόσκληση του Γιάνη για να  βοηθήσω μέσα από το ευροψηφοδέλτιο του όχι τον ίδιο, ούτε εσάς αλλά τον εαυτό μου. Να ξεκινώ να γίνομαι καλύτερος άνθρωπος  από μέσα προς τα έξω ,μέρα με την ημέρα. Όταν όλοι θα μπορέσουμε να το κάνουμε αυτό καθ’ ένας για τον εαυτό του, όλος ο κόσμος θα είναι πιο όμορφος 

Το ΠΡΩΤΟ πράγμα που σκέφτομαι  είναι  τι αποτύπωμα θ άθελα να αφήσω στο πέρασμα μου από τον πλανήτη. Καταλήγω  ότι το νόημα που θέλω να δώσω στη ζωή μου είναι αλληλεγγύη και ελευθερία έκφρασης  ,γιατί η ζωή είναι  μορφή έκφρασης  .

Το ΔΕΥΤΕΡΟ μέλημα μου είναι να καλυτερεύω την φροντίδα που δίνω σ αυτό τον υπέροχο Ναό ,μέσα στον οποίο κατοικεί η ψυχή μου δηλαδή στο σώμα μου. Να το τροφοδοτώ με την καλύτερη τροφή και σωματική άσκηση ώστε να αντανακλά υγεία ομορφιά και ευεξία. Γιατί ?Γιατί το σπουδαίο ανθρώπινο εργαλείο δεν είναι το μυαλό αλλά το σώμα. «Νους υγιής εν σώματι υγιή» έλεγαν οι αρχαίοι.

Το ΤΡΙΤΟ μου μέλημα είναι να είμαι σε κατάσταση εγρήγορσης , ανοίγοντας με εξωστρέφεια την επίγνωση μου ταυτόχρονα προς τον εαυτό μου αλλά και προς το περιβάλλον μου. Αυτή η κατάσταση θα μου χαρίσει ευελιξία να προσαρμόζομαι ανά πάσα στιγμή να μπορώ να παίρνω πιο σωστές αποφάσεις ώστε να φτιάχνω κάθε φορά πιο όμορφο τον κόσμο στον οποίο είμαι κι εγώ μέσα.

4.ΜΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΕΣΥ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙΣ ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΕΣΑΖΩΝ ,ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΛΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΜΑΖΩΝ, ΟΧΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ?

Προσωπικά δεν παίρνω δεδομένη καμμιά δομή ανθρώπων ούτε και την εμπιστεύομαι , άλλωστε οι εκλογές δυστυχώς έχουν καταντήσει  μια τυπική διαδικασία, χωρίς αξιακή βαρύτητα. Το αν κάποιος θα εκλεγεί η όχι δεν έχει πάντα σχέση με την αξία του, γιατί βασίζεται πάνω σε ποσοτικά κριτήρια ψήφων και όχι σε ουσιαστικά ποιοτικά ικανοτήτων. Πχ για να συμμετέχει κάποιος στην Ευρωβουλή χρειάζεται ειδική κατάρτιση, για να μπορεί να συμμετέχει, αλλιώς θα ναι ένα άψυχο σώμα που θα πληρώνεται από μας χωρίς να παράγει έργο. Αυτός είναι ο λόγος που οι ευρωβουλευτές σήμερα, δεν έχουν το δικαίωμα ούτε να προτείνουν κάποιο νομοσχέδιο, απλά για να μην τους προσβάλουν ,τους αφήνουν να λένε ένα ναι η ένα όχι. Όλα τα νομοσχέδια γράφονται από την Commission στο Στρασβούργο, κανένα δεν γράφεται στην Ελλάδα.Νομίζω ότι μέσα από την  υποψηφιότητα  μου μεταφέρω νέα καινοτόμα και θάθελα να πιστεύω χρήσιμα μηνύματα . Προ πέρυσι είχα προτείνει σε άρθρο μου στον τύπο, μια ανοιχτή δημοτική και εκπαιδευτική πλατφόρμα διαφάνειας που είχαμε επεξεργασθεί στο Hackathon με τον Δημήτρη τον Κοσμίδη την  «Ρέθεμνος public mock».Κυριολεκτικά θα μας λύσει τα χέρια αν υλοποιηθεί. Εν όψη της υποψηφιότητας μου  δημοσίευσα  πέντε άρθρα και μέσω μιας ομάδας που ίδρυσα σε κοινωνική πλατφόρμα με τον τίτλο «Φιλική Εταιρία Ρεθύμνου» , μπορώ να εκφράσω αυτό που αποτελεί  για μένα αξιακή σταθερά και αμετάβλητη δηλαδή τις πανανθρώπινες ηθικές αξίες που κληρονόμησα  από τους δασκάλους μου μέσα από το Κρητικό DNA μου.

Γιατί εμείς οι Κρητικοί μπορεί να μας λένε κουζουλούς ,αλλά εμείς οι κουζουλοί έχουμε τέτοια δύναμη ψυχής ,που μπορούμε να φέρουμε τα άνω κάτω στον πλανήτη. Γιατί οι καινοτόμες ιδέες χρειάζονται ψυχή για να διαχυθούν ,και η Κρήτη είναι κατά τον Ηρόδοτο πειιρα ς αυτή την ποιότητα, δηλαδή γεννά και αναπαράγει ατέλειωτες ποσότητες ψυχικής δύναμης   ,σαν το κρασί  της Κανά. Γι αυτό όλα ξεκινούν από εδώ.

Αυτός είναι ο λόγος, που η ψυχή και η παράδοση της  Κρήτης που  γράφει την ιστορία του κόσμου ,γι αυτό και ο Γιάνης Βαρουφάκης όντας Ρεθεμνιώτης διάλεξε να ξεκινήσει την περιοδεία του προσκυνώντας Αρκάδι και Ελευθερνα , για αυτό κλείνει την προεκλογική του εκστρατεία στο Ηράκλειο , για αυτό επέλεξε μεταξύ των άλλων  και Ρεθεμνιώτισα υποψήφια ευρωβουλευτή .Είναι μεγάλη τιμή για μένα να θεωρηθώ  από τον πρωτοπόρο  οικονομολόγο ότι μπορώ να εκπροσωπήσω την Κρήτη στο ευρωκοινοβούλιο.

Αν δώσει προσοχή κάποιος στο  αποτύπωμα του Γιάνη ,δεν χρειάζεται να έχει ιδιαίτερη ευφυΐα για να προβλέψει ότι η δομή της Ευρωπαϊκής Άνοιξης Diem25, είναι η επόμενη Καινοτόμος δομή διακυβέρνησης της Ευρώπης.

5.ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΤΟΥ?

Ναι γιατί αν εγώ  είμαι πολιτικός μεσάζοντας του εαυτού μου και έχοντας εμπιστοσύνη και σε εσάς ,ότι αν δείτε κάτι χρήσιμο θα το υιοθετήσετε, ναι οραματίζομαι να μας  δω όλους  εσάς κι εμένα μαζί ,να γινόμαστε πολιτικοί μεσάζοντάς του εαυτού μας και μόνο. Βασικά μπορούμε και μόνοι μας, έχουμε το ίντερνετ, σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχουν πολιτικοί.

Θα μου πείτε με τέτοιου είδους συμπεριφορές μπορεί να επέλθει ρήξη? Ναι βέβαια χωρίς ρήξη δεν γίνεται τίποτα ,γιατί οι άνθρωποι που εκμεταλλεύονται τους άλλους δεν έχουν συναίσθηση ότι το κάνουν, και πρέπει να τους ξυπνήσουμε. Κάνεις δεν πρόκειται από μόνος του να έλθει να μας πει ότι ενώ μέχρι τώρα μας εκμεταλλευόταν από σήμερα θα σταματήσει να το κάνει.

Ελπίζω να έγινα κατανοητή ,ότι η τύχη της κοινωνίας συνάδει αθροιστικά με τις επιδιώξεις του καθενός μας ατομικά. H κβαντική θεωρία λέει ότι τα πάντα αλληλεξαρτώνται και μεταδίδονται στα είδη. Αυτό σημαίνει ότι ό,τι ποιότητες διαλέγω να υιοθετήσω αυτές τις ποιότητες θα δω στον κόσμο.  Αυτός είναι ο λόγος που όλες οι μοντέρνες πολιτικές θεωρίες τείνουν να υιοθετήσουν ολιστικά πρότυπα . O Γιάννης ξεκινά απ το MACRO LEVEL της δι-εθνικής κοινωνίας και εγώ σαν γυναίκα απ τον αντίποδα, από το MICRO LEVEL της τοπικής κοινωνίας. Ευχή μας, να συγκλίνουν τόσο αρμονικά που να ενοποιηθούν, να πάμε με επιτυχία απ τον Δυισμό στην Ολότητα !

6.ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΛΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ?

Ολιστική θεώρηση  είναι ένα πλέγμα σχέσεων, σημαίνει μια κατάσταση ύπαρξης μέσα από τις σχέσεις που το άτομο επιλέγει για να δώσει νόημα στη ζωή του, το ολιστικό όραμα αναφέρεται στα άτομα που :

1.αναγνωρίζουν τιμούν την δική τους πολυπλοκότητα &αναπτύσσουν την πολυμορφική τους διάσταση

2,εχουν συνειδητοποιήσει ότι όλοι συν δημιουργούμε τον κόσμο μας

3.αναλαμβάνουν με ρεαλιστικότατα και ορθολογισμό την ευθύνη για το δικό τους μερίδιο στην διαδικασία αυτή της συνδημιουργίας, ώστε να έχουν την καλύτερη δυνατή παρουσία σ όλα τα επίπεδα της ζωής που συμμετέχουν. Να τείνουν προς το ιδεώδες της καλοκαγαθίας, της αριστείας.

7.ΜέΡΑ25 & ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΘΕΩΡΗΣΗ

Αυτό είναι το πλαίσιο στο οποίο στηρίζεται το το ΜέΡΑ25, το ελληνικό πατριωτικό μέτωπο των υπεύθυνα ανυπάκουων ευρωπαϊστών, που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του πρώτου στην ιστορία δι-εθνικού πανευρωπαϊκού κινήματος για τον εκδημοκρατισμό της Ευρώπης και της κάθε χώρας μας ξεχωριστά – του DiEM25.

Η πολιτική μας είναι να ενώσουμε  τον κόσμο, εγώ νοιώθω άσχημα που έχουμε 5 δημοτικούς συνδυασμούς στο Ρέθεμνος γιατί και οι πέντε έχουν πολύ αξιόλογα άτομα κι με κάνουν  να διχάζομαι.  Εμείς νομίζω , θα μπορούσαμε να συνεργασθούμε με όλα ανεξαρτήτως τα κόμματα, μόνο σε όποια σχέδια συμφωνούν με το πρόγραμμά μας. Ο λόγος είναι απλός   ,γιατί δεν θα αφήσουμε στα χέρια των ολιγαρχών εκμεταλλευτών ,κάποιους συνανθρώπους που η αγανάκτησή τους στην αδικία που μονίμως υφίστανται ,τους έσπρωξε σαν λύση απελπισίας στην άκρα δεξιά. Γιατί εκεί δεν πηγαίνουν άνθρωποι χωρίς λόγο, κανείς δεν γίνεται μισάνθρωπος για πλάκα, υπάρχει πόνος από πίσω, και πρέπει να κατανοήσουμε πρώτα εμείς αυτό τον πόνο και μετά να περιμένουμε να κατανοήσουν και αυτοί τι σημαίνει Πανανθρώπινα δικαιώματα και αξίες

Προσωπικά είμαι προσηλωμένη σ ένα μοναδικό όραμα, σε  όλους εμάς τους συμφιλιωμένους κατοίκους του Ρεθέμνους , του Ελληνικού Έθνους ,της Ευρώπης του κόσμου να ευημερούν  .Εύχομαι να σας μετάδωσα το πάθος μου ,ώστε  αυτό το όραμα της αλληλεγγύης της αγάπης της ανοιχτής νοοτροπίας και της προόδου  να γίνει κοινό συνδετικό υπόστρωμα  όλων μας που φιλοξενούμαστε στον πλανήτη Γη.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ