ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Το ΚΚΕ μόνο δίνει προοπτική για το μέλλον του αγρότη

0

Το ΚΚΕ δίνει προοπτική για το μέλλον του αγρότη, του κτηνοτρόφου, με την πρότασή του για μια συνολικά και ριζικά διαφορετική οργάνωση της παραγωγής. Απέναντι στον αφανισμό τους από τις μεγάλες καπιταλιστικές αγροτικές επιχειρήσεις, τους βιομήχανους, τις τράπεζες, το κράτος τους, υπάρχει μόνο μία διέξοδος και για τους μικρομεσαίους αγρότες.  Η συμπόρευση με το ΚΚΕ.

Έτσι, θα ανοίξει ο δρόμος, ώστε με την Κοινωνική Συμμαχία της εργατικής τάξης, της μικρομεσαίας αγροτιάς και των άλλων λαϊκών στρωμάτων της πόλης και του χωριού να φύγουν οι καπιταλιστές από τη μέση.   Η κοινωνικοποίηση της γης και των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, ο παραγωγικός συνεταιρισμός είναι προς όφελος του βιοπαλαιστή αγρότη.

Αυτός βέβαια δεν έχει καμιά σχέση με τους σημερινούς συνεταιρισμούς ή με άλλους που θα υποτάσσονται στο μεγάλο κεφάλαιο, στα μονοπώλια, στις τράπεζες.

Μόνο στην κοινωνικοποιημένη παραγωγή, οι κοινές καλλιεργητικές φροντίδες και συλλογή μπορούν να μειώσουν το κόστος παραγωγής.

Αξιοποιώντας καλύτερα τις παραγωγικές δυνάμεις, στην προοπτική της πλήρους μηχανοποίησης.

Της άμεσης διασύνδεσης της αγροτικής παραγωγής με τη μεταποίηση.

Τη συγκέντρωση των αγροτικών προϊόντων μέσω του εργατικού κρατικού φορέα.                                                 Η αγροτιά χρειάζεται να βγάλει πολιτικά συμπεράσματα. Να διακρίνει εχθρούς και φίλους. Να αποφύγει τις παγίδες που προσπαθούν να στήσουν η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα. Όσοι πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ και της ΚΑΠ και κάνουν πως δίνουν μάχη για να αλλάξουν κάποιους όρους της, προς όφελος των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων, στο πλαίσιο της αναθεώρησής της, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Μπροστά στις επερχόμενες εκλογικές μάχες, είναι κριτήριο ψήφου υπέρ του ΚΚΕ η πολύχρονη πείρα για το ρόλο της ΕΕ, τους στρατηγικούς στόχους της, που συναποφασίζουν στα τραπέζια των Βρυξελλών και υλοποιούν οι κυβερνήσεις με την κεντρική πολιτική, οι Περιφέρειες και οι Δήμοι σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.

Η δική μας απάντηση σε όλα αυτά είναι, Αντίδραση με ισχυρό το ΚΚΕ παντού, και στις ευρωεκλογές και στις δημοτικές και περιφερειακές και στις βουλευτικές εκλογές. Είναι κάλπικος ο διαχωρισμός σε φιλοευρωπαϊκές και ευρωσκεπτικιστικές δυνάμεις στην ΕΕ και στην Ελλάδα. Ο πραγματικός διαχωρισμός είναι από τη μια η Ευρώπη των λαών και από την άλλη η Ευρώπη των μονοπωλίων.

Και όσο τα κλειδιά της οικονομίας και της εξουσίας είναι στα χέρια των μονοπωλίων, δεν μπορεί να ασκηθεί φιλολαϊκή κυβερνητική πολιτική, δεν μπορεί να σταματήσει η πορεία καταστροφής πολλών μικρών και μεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ