ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το νέο app της Volvo σας λέει τι πρέπει να κάνετε μετά από κάποιο τροχαίο ατύχημα

0

Στα τέλη Μαρτίου, η εταιρεία Volvo ανακοίνωσε με την Πρωτοβουλία E.V.A. (Equal Vehicles for All) ότι προσφέρει σε όλους τους κατασκευαστές τη γνώση της για τα ατυχήματα, ώστε να είναι ασφαλείς όλοι οι επιβάτες, ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας.

Επιπλέον, ανακοίνωσε σημαντικές δράσεις (όπως είναι το Care Key) για την επίτευξη του μεγάλου οράματός της για την ασφάλειας –Vision 2020- ώστε από το 2020 να μην υπάρξει απώλεια ζωής ή σοβαρός τραυματισμός μέσα σε ένα νέο αυτοκίνητο Volvo. Τώρα, και μέχρι να φτάσουμε στο έτος 2020, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θέτει σε λειτουργία μία νέα υπηρεσία για τους Αμερικανούς οδηγούς τον οχημάτων της που ονομάζεται «Volvo Car Accident Advisor». Πρόκειται για μία υπηρεσία που παρέχει συμβουλές στους ιδιοκτήτες των οχημάτων της μετά την εμπλοκή τους σε τροχαίο ατύχημα.

Επειδή μετά από ένα ατύχημα είναι εύκολο να ξεχαστούν ακόμα και τα πιο συνήθη πρωτόκολλα οπότε η Volvo με την mobile υπηρεσία της επιθυμεί να κάνει την όλη ατυχή εμπειρία ευκολότερη και λιγότερο αγχωτική. Αφού πρώτα ο οδηγός που ενεπλάκη στο τροχαίο ατύχημα επικοινωνήσει με το τμήμα εξυπηρέτησης και φροντίδας πελατών της εταιρείας και επιβεβαιώσει ότι δεν είναι τραυματισμένος ή χρήζει άμεσης ιατρικής βοήθειας, θα λάβει στο κινητό του έναν σύνδεσμο που του παρέχει πρόσβαση στην υπηρεσία. Το mobile app στη συνέχεια τον καθοδηγεί βήμα-βήμα σε όλες τις ενέργειες που πρέπει να προχωρήσει, όπως να φωτογραφίσει τον τόπο του ατυχήματος και τις υλικές ζημιές, να σημειώσει λεπτομέρειες για το πώς συνέβη το ατύχημα και να συλλέξει πληροφορίες για άλλα οχήματα που ενδεχομένως είχαν επίσης εμπλοκή στο τροχαίο ατύχημα.

Στη συνέχεια, όλα τα δεδομένα αποστέλλονται στην ασφαλιστική εταιρεία για να επιταχυνθεί η διαδικασία της αναζήτησης του πλησιέστερου εξουσιοδοτημένου συνεργείου για την αποκατάσταση των ζημιών και την οικονομική αποζημίωση. Η Volvo υποστηρίζει ότι η υπηρεσία Car Accident Advisor λειτουργεί για όλους όσους έχουν μοντέλα αυτοκινήτων τουλάχιστον χρονολογίας 2015.5 με το ενσωματωμένο σύστημα αυτόματης κλήσης S.O.S. Παρόλα αυτά, η υπηρεσία είναι διαθέσιμη και μέσω τηλεφωνικής κλήσης εφόσον έχουν παλαιότερο μοντέλο αυτοκινήτου.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ