ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Όταν οι διακοπές στην Κρήτη ... καταλήγουν σε εφιάλτη

0

Καθημερινό φαινόμενο έχει γίνει πλέον για την Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Κρήτη, οι επιχειρήσεις διάσωσης τουριστών σε φαράγγια του νησιού.

Πολλοί από αυτούς, είτε πέφτουν και τραυματίζονται, είτε χάνουν τον προσανατολισμό του. Και στις δύο περιπτώσεις, εκείνη που καλείται να "βγάλει το φίδι από την τρύπα" είναι η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Δυστυχώς δεν λείπουν και οιο περιτπώσεις εκίνες όπου χάνεται μία ανθρ'ωπινη ζωή με τις διακοπές των οικογεινών αυτών, να καταλήγουν σε εφιάλτη.

Το τελευταίο ειδικά διάστημα τα περιστατικά καταγράφονται το ένα μετά το άλλο.

Αρκετοί εκ των περιπατητών, είτε δεν παίρνουν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας είτε απλώς δεν δείχνουν την απαιτούμενη προσοχή, λέει έμπειρος διασώστης που έχει κληθεί αμέτρητες φορές να διασώσει τουρίστες σε φαράγγια.

Σήμερα η Πυροσβεστική κλήθηκε να επιχειρήσει σε φαράγγι στην Κίσσαμο Χανίων και συγκεκριμένα στο Φαράγγι Ανύδρων εκεί όπου ένας τουρίστας χτύπησε στον αστράγαλο με συνέπεια να μην μπορεί να ολοκληρώσει τη διαδρομή του.

Χθες, το ίδιο συνέβη και με τουρίστα σε φαράγγι των Πευκών στην Ιεράπετρα όπου πάλι ένας τουρίστας, ένιωσε αδιαθεσία.

Δυστυχώς, αρκετές από τις φορές κατά τις οποίες η ΠΥ έχει κληθεί να διασώσει περιπατητές από φαράγγια, δεν έχουν αίσιο τέλος καθώς δεν λείπουν και οι περιπτώσεις εκείνων που πέφτουν και τραυματίζονται θανάσιμα.

Τελευταίο περιστατικό με καταγεγραμμένο θάνατο περιπατητή είναι αυτό ενός 72χρονου ο οποίος χθες κι ενώ διέσχισε το Φαράγγι της Σαμαριάς, ένιωσε αδιαθεσία με συνέπεια λίγο αργότερα να αφήσει την τελευταία του πνοή.

Επίσης, μία 60χρονη Γαλλίδα η οποία στις 16 Μαΐου κι ενώ βρισκόταν στο Φαράγγι της Αγίας Ρουμέλης με κατεύθυνση τον Άγιο Παύλο, έπεσε και τραυματίστηκε θανάσιμα.

Τέλος, περίπου επτά ώρες διήρκεσε η επιχείρηση απεγκλωβισμού δύο Γάλλων τουριστών, 67 και 62 ετών, οι οποίοι έχασαν τον προσανατολισμό τους, σε δύσβατη περιοχή της Σούγιας Χανίων.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε στις 8 το βράδυ της Τρίτης και στο σημείο έσπευσαν τέσσερις άνδρες με δύο οχήματα, οι οποίοι κατάφεραν να τους προσεγγίσουν λίγο πριν τις 3 μετά τα μεσάνυχτα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ