ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

4 Γυναίκες για την Γιορτή της ΜΗΤΕΡΑΣ

0

Με αφορμή τις επικείμενες Δημοτικές εκλογές , αλλά και την γιορτή της Μητέρας ,  αντί για ένα μπουκέτο λουλούδια,  4  γυναίκες-αιρετά μέλη  της Δημοτικής Κοινότητας Ρεθύμνου, προσφέρουμε στις μητέρες και μοιραζόμαστε με όλους τους συμπολίτες μας  ευχές , σκέψεις και δεσμεύσεις.

Στο  σημερινό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Ρεθύμνου , η Νέα Αντίληψη του Δημάρχου Γιώργη Μαρινάκη συμμετέχει  με 7 μέλη εκ των οποίων οι 4  είμαστε γυναίκες !

Από το 2014 , τιμηθήκαμε  με την ψήφο των συμπολιτών μας και συνεισφέρουμε στα Δημοτικά δρώμενα με την γυναικεία «ματιά» μας.

Αποφασίσαμε λοιπόν, να τεθούμε –ΞΑΝΑ- στην κρίση των Ρεθυμνιωτών, γιατί πιστεύουμε ότι τα παιδιά μας δικαιούνται να ζουν σε ένα καλύτερο κόσμο. Και αν δεν μπορούμε να επηρεάσουμε τις τύχες των παιδιών όλης της  χώρας, σίγουρα μπορούμε να το πράξουμε  για τα Ρεθυμνιωτόπουλα .

Άλλωστε, η  ενασχόληση της γυναίκας με τα κοινά, είναι πολύτιμη και αναντικατάστατη. Γιατί  συνεισφέρει ΗΘΟΣ, ΠΑΘΟΣ και ΑΝΑΛΥΤΙΚΉ ΣΚΕΨΗ. Η αποκαλούμενη  Γυναικεία προσέγγιση, συμβάλλει   στην αποτύπωση των προβλημάτων όσο και στην λύση τους,  αφού η  γυναικεία ιδιοσυγκρασία επιβάλλει  την συναινετική επίλυση των διαφορών , τόσο εντός όσο και εκτός της οικογενειακής εστίας. Επιπλέον οι γυναίκες , από την φύση προορισμένες  να γίνουν μάνες και ζωωδότριες των επόμενων γενεών, δεν περιορίζονται στο εφήμερο, δεν παρασύρονται από ενθουσιασμούς που μπορούν να αποβούν επιζήμιοι για το μέλλον. Θέλουν στοιχεία και αποδείξεις για να πειστούν .

Εμείς οι γυναίκες της Δημοτικής Ενότητας της Νέας Αντίληψης ,  μέσα από την ΟΜΑΔΙΚΟΤΗΤΑ και το διάλογο, δίνουμε πρώτες το καλό παράδειγμα για τον τρόπο λειτουργίας των θεσμικών οργάνων του Δήμου μας, με μόνο γνώμονα το καλό του τόπου. «Γιατί μόνο με την ομαδικότητα προχωράμε μπροστά !» (Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ ) .

ΣΚΛΗΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΣΥΝΕΠΕΙΑ, ΑΝΘΡΩΠΙΑ , ΠΟΙΟΤΗΤΑ. Λέξεις που δεν έμειναν κούφια λόγια αλλά επενδύθηκαν με ΑΓΑΠΗ  και έγιναν ΠΡΑΞΗ , στην λειτουργία της Δημοτικής  Κοινότητας . Άλλωστε είχαμε λόγο να το κάνουμε : Δεν μπορούσαμε να μείνουμε απαθείς  , όταν η ηγεσία του Δήμου μας και όλα τα στελέχη αγωνίζονταν για το καλό και το καλύτερο .

Συχνά πια, ακούμε να λένε ότι  είμαστε τυχεροί  που ζούμε στο Ρέθυμνο και  ότι ο τόπος μας είναι ξεχωριστός. ΟΛΑ  τούτα είναι αληθινά άλλα όχι αυτονόητα. Είναι αποτέλεσμα  σωστού  σχεδιασμού  και επίπονης δουλειάς.

Είμαστε μέλη της ΑΚΟΎΡΑΣΤΗΣ και ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΗΣ ομάδας της ΝΕΑΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ. Με ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ  εργαζόμαστε και με αίσθημα ευθύνης ΣΥΝΕΧΊΖΟΥΜΕ.

 

ΕΜΠΝΕΥΣΗ μας τα παιδιά ΟΛΩΝ μας. ΔΥΝΑΜΗ μας  αυτά που έγιναν και όσα έχουν ήδη προγραμματιστεί .

Η μάνα , είναι υπερήφανη για τα παιδιά της  όταν αυτά προοδεύουν . Παιδιά όλων των Ρεθυμνιωτών είναι τα έργα  που έγιναν όλο τούτο το χρονικό διάστημα στον μικρό  και όμορφο  τόπο μας.

Και επειδή, ΚΑΘΕ  μητέρα ΠΑΝΤΑ  με διδαχή και παραίνεση κατευοδώνει τα παιδιά της : Σε όλους τους συμπολίτες μας αλλά κυρίως  σε όλα τα νέα παιδιά που ψηφίζουν για πρώτη φορά  και έχουν το πολυτιμότερο εργαλείο της Δημοκρατίας στα χέρια τους , ζητούμε  να θυμούνται πάντα και για τα πάντα ότι : «ΤΟ ΠΙΟ ΚΑΛΟ ΑΠΟΚΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΡΘΗ ΚΡΙΣΗ» ( ή αλλιώς όπως έγραψε ο Σοφοκλής  στην Αντιγόνη: «Κράτιστον Κτημάτων Ευβουλία» .

 

Τα μέλη της Δημοτικής Κοινότητας Ρεθύμνου και  εκ νέου ΥΠΟΨΗΦΙΕΣ της  Νέας Αντίληψης του Γιώργη Μαρινάκη

Ζωνουδάκη-Θεοδωράκη Χαρά

Κρεβατσούλη Ειρήνη

Μιχάλα Ελευθερία

Μουμουτζή Ανθούλα

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ