ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Tim Cook: Ο CEO της Apple πιστεύει ότι δεν χρειάζεσαι πτυχίο για να διαπρέψεις στον προγραμματισμό

0

Πρόσφατα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, επισκέφτηκε ένα Apple Store στο Orlando, της Florida, για να συναντήσει τον 16χρονο Liam Rosenfeld, που κέρδισε πρόσφατα μία από τις 350 υποτροφίες που προσφέρει η Apple σε μαθητές και μέλη του οργανισμού STEM για να παρακολουθήσουν το ετήσιο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών της Apple τον ερχόμενο μήνα.

Επαναλαμβάνοντας κάποια σχόλια που έκανε σε εκπρόσωπο της ιστοσελίδας Orlando Sentinel, o Tim Cook είπε στον Matthew Panzarino του TechCrunch ότι είναι «ιδιαίτερα εντυπωσιακό» αυτό που καταφέρνει ο Liam Rosenfeld με τον προγραμματισμό σε τόσο νεαρή ηλικία, και αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα ότι η εκπαίδευση στον προγραμματισμό πρέπει να ξεκινάει από τις πρώτες τάξεις του σχολείου. «Δεν πιστεύω ότι είναι απαραίτητο ένα πτυχίο για να διαπρέψεις στον προγραμματισμό» είπε ο Tim Cook. «Πιστεύω ότι αυτή είναι μια παλιά, παραδοσιακή άποψη. Αυτό που ανακαλύψαμε είναι ότι αν βάλουμε τον προγραμματισμό στις πρώτες τάξεις, και στην συνέχεια προοδευτικά αυξήσουμε την δυσκολία κατά την διάρκεια της θητείας των μαθητών στα χρόνια του γυμνασίου, μέχρι την ώρα της αποφοίτησης τους, παιδιά όπως ο Liam, για παράδειγμα, θα είναι σε θέση να «γράφουν» εφαρμογές που μπορούν να βρίσκονται στο App Store» συμπλήρωσε ο Tim Cook.

Ο Tim Cook έκανε παρόμοια σχόλια κατά την διάρκεια μίας συνάντησης της αμερικανικής συμβουλευτικής επιτροπής για την πολιτική εργατικού δυναμικού στον Λευκό Οίκο στις αρχές του έτους. Στην Florida, o Tim Cook βρέθηκε σε ένα συνέδριο, στο οποίο οι SAP και Apple ανακοίνωσαν μία διευρυμένη συνεργασία που εστιάζει σε εφαρμογές για επιχειρήσεις που εκμεταλλεύονται νέες τεχνολογίες όπως η επαυξημένη πραγματικότητα και η μηχανική εκμάθηση. Παρά τη τεχνολογική πρόοδο τα τελευταία χρόνια όμως, πολλές επιχειρήσεις «δεν έχουν αλλάξει και πολύ» είπε ο Tim Cook στον Matthew Panzarino του TechCrunch, συμπληρώνοντας ότι «ακόμη χρησιμοποιούν πολύ παλιά τεχνολογία». Όμως ευελπιστεί, ότι στο μέλλον, τόσο με συνεργασίες, όπως αυτή των SAP και Apple, όσο και με νέο ταλαντούχο προσωπικό, όπως ο Liam Rosenfeld, τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν.

«Νομίζω ότι είναι το γεγονός ότι δεν έχουν ακόμα ασπαστεί την φορητότητα. Δεν έχουν ασπαστεί την μηχανική εκμάθηση και την επαυξημένη πραγματικότητα. Όλα αυτά τα πράγματα τους είναι κάπως ξένα κατά κάποιο τρόπο. Συνεχίζουν να έχουν τους υπαλλήλους καθηλωμένους στα γραφεία. Αυτό δεν είναι το σύγχρονο περιβάλλον εργασίας» είπε ο Tim Cook. «Όσοι ολοκληρώνουν την δευτεροβάθμια εκπαίδευση και αποκτήσουν μερικά χρόνια εμπειρίας μπορούν να διαπρέψουν σε αυτή τη δουλειά» συμπλήρωσε.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ