ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Επισκέψεις στους Θεσμούς του Ρεθύμνου. Εργατικό Κέντρο και Επιμελητήριο Ρεθύμνης

0

Ο υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Μαλλιαρός, συναντήθηκε σήμερα Δευτέρα, 24η Ιουνίου, με τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνης, κ. Γ. Λιολάκη και μέλη του νεοεκλεγέντος Διοικητικού Συμβουλίου. Τα εργασιακά θέματα που απασχολούν τους ρεθεμνιώτες εργαζόμενους ήταν ο βασικός άξονας της συζήτησης ανάμεσα στον υποψήφιο Βουλευτή και τους εκπροσώπους των εργαζομένων, η νέα σύμβαση των ξενοδοχοϋπαλλήλων, το φαινόμενο των «ενοικιαζόμενων εργαζομένων» στα ξενοδοχεία, η έλλειψη ελέγχων από την πλευρά του κράτους, το ασφαλιστικό, η φορολογία, οι εξελίξεις στο συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας και το αδιέξοδο της Γ.Σ.Ε.Ε. κ.α. Ανάμεσα στις προτάσεις που τέθηκαν από τους εκπροσώπους των εργαζομένων  στο τραπέζι ήταν η ανάγκη στελέχωσης των ελεγκτικών μηχανισμών του Κράτους, ώστε να περιοριστούν παραβατικές συμπεριφορές και κακές πρακτικές των εργοδοτών σε βάρος των εργαζομένων, ο επανασχεδιασμός του επιδόματος του Ο.Α.Ε.Δ. σε μια ανταποδοτικότερη βάση ανάλογα με τα ένσημα, η πρόσληψη εργαζομένων κι όχι μαθητευομένων από τις επιχειρήσεις.

Στη συνέχεια, ο υποψήφιος Βουλευτής επισκέφτηκε τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης, κ. Γ. Γιακουμάκη, έναν ιστορικό θεσμό της επιχειρηματικότητας στην πόλη μας.  Στις συνομιλίες που ακολούθησαν, ο κ. Γιακουμάκης ενημέρωσε τον υποψήφιο Βουλευτή για τις προκλήσεις και τα προβλήματα που απασχολούν τους επιχειρηματίες της πόλης μας αλλά και το ίδιο το Επιμελητήριο. Τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν ήταν η πτώση των εσόδων του Επιμελητηρίου ένεκα του υπάρχοντος νομικού πλαισίου, το χωροταξικό κι η έλλειψη νομικού πλαισίου μετεγκατάστασης επιχειρήσεων στο Βιοτεχνικό Πάρκο Ρεθύμνου, το πρώτο που λειτουργεί σε ολόκληρη την Κρήτη. Ως μια από τις λύσεις του συζητήθηκαν ήταν οι διεύρυνση των παρεχομένων υπηρεσιών από την πλευρά του Επιμελητηρίου προς τους ρεθεμνιώτες επιχειρηματίες, όπως οι μελέτες για το «μεταφορικό ισοδύναμο», το οποίο θα διευκολύνει τη μεταφορά εμπορευμάτων από και προς το Νομό μας.

Μέσα στο πλαίσιο των επισκέψεων στους Θεσμούς του Νομού μας, ο κ. Μαλλιαρός θα μεταβεί αύριο Τρίτη, 25η Ιουνίου στο Αστυνομικό Μέγαρο Ρεθύμνου προκειμένου να συναντηθεί με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ταξίαρχο κ. Αντώνη Ρουτζάκη.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ