ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Δύο ανατριχιαστικές υποθέσεις βιασμών στο εδώλιο

0

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης συνεχίζεται σήμερα η εκδίκαση της υπόθεσης - σε δεύτερο βαθμό - μιας 22χρονης - σήμερα - Βρετανίδας, η οποία φέρεται να έπεσε θύμα βιασμού από δύο νεαρούς συμπατριώτες της πριν από περίπου τέσσερα χρόνια, στα Μάλια Ηρακλείου.

Εξάλλου, για σήμερα έχει προσδιοριστεί στο ίδιο δικαστήριο και η εκδίκαση της υπόθεσης ενός 58χρονου - σήμερα - Λασιθιώτη γυμναστή, πρώην στελέχους της Χρυσής Αυγής, στην Ιεράπετρα, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό για τον βιασμό μιας 14χρονης αθλήτριάς του, πριν από περίπου 18 χρόνια.

Βιασμός νεαρής Βρετανίδας

Η δίκη για τον βιασμό της νεαρής Βρετανίδας ξεκίνησε πριν από μερικές ημέρες και θα συνεχιστεί σήμερα με την πρόταση του εισαγγελέα της Έδρας, ενώ - κατά πάσα πιθανότητα - εντός της ημέρας θα έχουμε και την έκδοση της απόφασης.

Το επίμαχο συμβάν είχε λάβει χώρα τον Ιούλιο του 2015. Η 18χρονη - τότε - κοπέλα είχε έρθει στην Κρήτη μαζί με τις φίλες της, προκειμένου να περάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές στα Μάλια. Εκεί βρίσκονταν εκείνη την περίοδο και οι δύο κατηγορούμενοι (σ. σ. 20 ετών τότε), οι οποίοι επίσης παραθέριζαν στην Κρήτη με την παρέα τους.

Σύμφωνα με την 22χρονη γυναίκα, οι δύο 24χρονοι - σήμερα - άνδρες την τράβηξαν μέχρι το δωμάτιο του ξενοδοχείου τους, όπου τη βίασαν. Η υπόθεση εκδικάστηκε σε πρώτο βαθμό τον Ιούνιο του 2017. Τότε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου έκρινε ένοχους τους δύο Βρετανούς, στους οποίους επέβαλε ποινή κάθειρξης 5 ετών.

Κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου για την επίμαχη υπόθεση εξετάστηκε η παθούσα, η οποία την ημέρα που έλαβε χώρα το επίμαχο συμβάν γιόρταζε τα 18α γενέθλιά της. Η κοπέλα αναφέρθηκε στις δραματικές στιγμές που φέρεται να βίωσε τότε, αλλά και στα όσα ακολούθησαν μετά την επιστροφή της στην πατρίδα της, όπου - όπως είπε - αποπειράθηκε τρεις φορές να αυτοκτονήσει, λόγω του ψυχολογικού σοκ που είχε υποστεί.

Στην ίδια συνεδρίαση είχαμε, πάντως, και τις απολογίες των δύο 24χρονων - σήμερα - Βρετανών, οι οποίοι αρνήθηκαν ότι υπήρξε βιασμός, υποστηρίζοντας πως συνευρέθηκαν ερωτικά με την κοπέλα με τη συναίνεσή της.

Λασίθι: Στο εδώλιο και ο γυμναστής

Στο μεταξύ, για σήμερα έχει οριστεί να διεξαχθεί και η δίκη - σε δεύτερο βαθμό - του 58χρονου πρώην εκπαιδευτικού Μέσης Εκπαίδευσης, που φέρεται να είχε βιάσει μια 32χρονη - σήμερα - Λασιθιώτισσα, όταν εκείνη ήταν 14 ετών.

Η υπόθεση είχε εκδικαστεί σε πρώτο βαθμό τον Ιούνιο του 2015. Τότε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου είχε κρίνει ένοχο τον γυμναστή - πρώην δραστήριο μέλος της Χρυσής Αυγής στην Ιεράπετρα - σε ποινή κάθειρξης 12 ετών.

Ωστόσο, ο καταδικασθείς είχε αποφυλακιστεί περίπου ένα χρόνο μετά, λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει. Σημειώνεται ότι η δίκη τού 58χρονου για τον βιασμό της 32χρονης - σήμερα - έχει ήδη αναβληθεί τέσσερις φορές.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ