ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ξανθός και Κεφαλογιάννης «διασταυρώνουν τα ξίφη τους»

0

Σε εξέλιξη βρίσκεται και επίσημα η προεκλογική περίοδος για τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου και οι κομματικοί μηχανισμοί δίνουν την μάχη τους για μια θέση στο νέο κοινοβούλιο που θα σχηματιστεί.

Στον αγώνα μπαίνουν και οι δύο απερχόμενοι βουλευτές του νομού, ο κ. Ανδρέας Ξανθός και ο κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης με στόχο τόσο την επικράτηση του κόμματος που έκαστος ανήκει αλλά και την προσωπική επανεκλογή.

Μιλώντας στην εφημερίδα μας, οι δύο πολιτικοί αναφέρονται στο κατά την κρίση τους διακύβευμα των επικείμενων εκλογών, καλώντας τους ψηφοφόρους τους σε συστράτευση, προβάλλοντας ταυτόχρονα τις θέσεις τους και αντιπαραθέτοντας τα επιχειρήματα τους.

«Είναι εθνική κατάκτηση το ότι η χώρα βγήκε από τα Μνημόνια» δηλώνει ο απερχόμενος και εκ νέου υποψήφιος βουλευτής Ρεθύμνου κ. Ανδρέας Ξανθός, ο οποίος αφήνει αιχμές για το ιστορικό παρελθόν της Ν.Δ. για να συμπληρώσει, ότι «στην προγραμματική αντιπαράθεση ουσίας, η κυβέρνηση έχει συγκριτικό πλεονέκτημα».

Από την πλευρά του ο κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης δηλώνει, ότι «Η Ελλάδα χρειάζεται μια κυβέρνηση με καθαρές θέσεις, συνεπή στάση, υπεύθυνη συμπεριφορά» και συμπληρώνει, «Το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας δημιουργεί ευκαιρίες για όλους, ώστε κανείς να μην υποχρεώνεται να ζει σε συνθήκες φτώχειας, ανασφάλειας και φόβου για το μέλλον».

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΔΡΕΑ ΞΑΝΘΟΥ

Με την επίσημη προκήρυξη των Εθνικών Εκλογών ο Υπουργός Υγείας και εκ νέου υποψήφιος βουλευτής Ρεθύμνου κ. Ανδρέας Ξανθός προσέγγισε την πρόκληση της 7ης Ιουλίου, δηλώνοντας στην εφημερίδα μας τα εξής: «Είμαστε στην τελική ευθεία για τις βουλευτικές εκλογές. Είναι η πιο κρίσιμη πολιτική αναμέτρηση αυτής της περιόδου, που θα καθορίσει τις τύχες της κοινωνίας και της χώρας. Στην κάλπη των ευρωεκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ υπέστη μια αδιαμφισβήτητη ήττα, το μήνυμα της οποίας έχει ήδη αποκωδικοποιηθεί και έχουν δρομολογηθεί διορθωτικές κινήσεις (όπως αποτυπώθηκε στο πρόγραμμα που ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες ο Πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί και στο οποίο περιλαμβάνονται ανακουφιστικές παρεμβάσεις για κοινωνικά στρώματα που επιβαρύνθηκαν τα προηγούμενα χρόνια). Ιστορικά οι ευρωεκλογές προσφέρουν την ευκαιρία μιας «χαλαρής» ψήφου σε πολιτικές δυνάμεις που δεν εκπροσωπούνται στη Βουλή, αλλά και τη δυνατότητα μιας ψήφου διαμαρτυρίας για τα κόμματα που είναι στην κυβέρνηση. Στις εθνικές εκλογές όμως το περιβάλλον είναι τελείως διαφορετικό. Οι πολίτες επιλέγουν με ποιο πολιτικό σχέδιο, με ποιους εκπροσώπους και με ποια αξιοπιστία θα κυβερνηθεί η χώρα. Και στο πεδίο αυτό, δηλαδή στην προγραμματική αντιπαράθεση ουσίας, η κυβέρνηση θεωρώ ότι έχει συγκριτικό πλεονέκτημα. Το πολιτικό της αφήγημα είναι πολύ ισχυρό και τεκμηριωμένο: Έβγαλε με πολύ κόπο τη χώρα από την κρίση και το φαύλο κύκλο των της ύφεσης, των Μνημονίων και των ασφυκτικών δημοσιονομικών περιορισμών. Με την κοινωνία πληγωμένη αλλά όρθια, σε συνθήκες, πρωτοφανούς για περίοδο οικονομικής κρίσης, κοινωνικής ηρεμίας και πολιτικής σταθερότητας. Και αυτό έγινε επειδή ακριβώς απέδειξε στους δανειστές της χώρας ότι η οικονομία ανακάμπτει, ότι τηρούνται οι δεσμεύσεις και οι στόχοι, ότι υλοποιούνται οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, ότι υπάρχει αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα. Χωρίς αυτά δεν θα υπήρχε έξοδος από την κρίση και δεν θα έκλεινε το 3ο μνημονιακό πρόγραμμα. Είναι εθνική κατάκτηση το ότι η χώρα βγήκε από τα Μνημόνια γιατί δημιουργούνται νέες δυνατότητες βιώσιμης ανάπτυξης, ενίσχυσης της απασχόλησης, στήριξης του Κοινωνικού Κράτους και γρήγορης «επούλωσης των πληγών» της λιτότητας. Και αυτό το πέτυχε η «χειρότερη κυβέρνηση όλων των εποχών» κατά την αντιπολίτευση! Μια αντιπολίτευση που επένδυσε στην καταστροφή που δεν ήρθε, στην περικοπή των συντάξεων που δεν έγινε, στην μείωση του αφορολόγητου που δεν εφαρμόστηκε, στην αδυναμία δανεισμού από τις αγορές που διαψεύστηκε, στην «εθνική μειοδοσία» στο Μακεδονικό που όλη η Ευρώπη χαιρετίζει και που σιγά-σιγά οι περισσότεροι λογικά σκεπτόμενοι αναγνωρίζουν πόσο αναβάθμισε τη διεθνή θέση της χώρας. Μια αντιπολίτευση που επένδυσε στη διάλυση της δημόσιας περίθαλψης που δεν συνέβη, στην κατάρρευση του ΕΣΥ που δεν προέκυψε, στην «υγειονομική βόμβα» λόγω του προσφυγικού που δεν ενεργοποιήθηκε.

Ποιος είναι λοιπόν ο ψεύτης; Αυτός που υλοποίησε τη δέσμευση του προς τους πολίτες το Σεπτέμβρη του 2015 για έξοδο από την κρίση και το Μνημόνιο ή αυτός που 4 χρόνια προφητεύει δεινά χωρίς επαλήθευση, υπονομεύοντας την προσπάθεια της χώρας να σταθεί όρθια, ισότιμη και αξιοπρεπής μέσα στην Ευρώπη;

Εμείς έχουμε δώσει «δείγματα γραφής». Αμφισβητήσαμε στην πράξη το χρεωκοπημένο μοντέλο του παραγοντισμού, του τοπικισμού, του ρουσφετιού και της ευνοιοκρατίας. Βοηθήσαμε τον τόπο μας χωρίς πελατειακή και ψηφοθηρική λογική, στηρίξαμε τις ώριμες και ζωτικής σημασίας παρεμβάσεις αναβάθμισης των υποδομών του που είχαν ιεραρχηθεί από την Αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες (ενίσχυση του Νοσοκομείου και των δημόσιων δομών υγείας του Νομού, έργο αξιοποίησης του φράγματος των Ποταμών για ύδρευση της πόλης και της βόρειας τουριστικής ζώνης καθώς και επέκτασης των αρδευτικών δικτύων της περιοχής, αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού του Ρεθύμνου, αποκατάσταση ζημιών από τις καταστροφικές βροχοπτώσεις, βελτίωση οδικών δικτύων, αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων, απλόχερη χρηματοδότηση των Δήμων από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» για έργα κρίσιμης σημασίας για την καθημερινότητα των πολιτών και το αναπτυξιακό μέλλον της πόλης και της ενδοχώρας, προώθηση προγράμματος 2000 φοιτητικών κατοικιών και δημιουργία σύγχρονου συνεδριακού κέντρου στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ρέθυμνο, κλπ).

Ας θυμηθούμε τα «δείγματα γραφής», τα «έργα και τις ημέρες» των πολιτικών μας αντιπάλων και ας αποφασίσουμε τι θέλουμε: Αναδιοργάνωση της χώρας με κοινωνική συνοχή και αξιοπρέπεια, χωρίς τις παθογένειες και τις στρεβλώσεις του παρελθόντος ή παλινόρθωση ενός ανυπόληπτου συστήματος εξουσίας που ευθύνεται καταλυτικά για τη χρεωκοπία της χώρας; Στις 7 Ιουλίου οι πολίτες αποφασίζουν.»

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

Ενόψει της 7ης Ιουλίου, ο εκ νέου υποψήφιος βουλευτής Ρεθύμνου κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, στέλνει το δικό του μήνυμα στους ψηφοφόρους. Στην εφημερίδα μας, δήλωσε τα εξής:

«Στις εκλογές της 26ης Μαΐου οι Έλληνες πολίτες έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα πολιτικής αλλαγής και ελπίδας.

Αποφάσισαν να βάλουν τέλος σε έναν πολιτικό κύκλο που κυριάρχησαν τα ψεύδη, η προπαγάνδα και η εξαπάτηση. Απαίτησαν να σταματήσει  η υποβάθμιση της πολιτικής ζωής, η υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών και ο τυχοδιωκτισμός με το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας. Ζήτησαν να σταματήσει ο φαύλος κύκλος της κρίσης που γεννά μια αδιέξοδη πολιτική υπερφορολόγησης,  οικονομικής στασιμότητας και  ανεργίας.

Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου το μήνυμα αυτό μπορεί να γίνει χειροπιαστή πραγματικότητα. Η Ελλάδα χρειάζεται μια κυβέρνηση με καθαρές θέσεις, συνεπή στάση, υπεύθυνη συμπεριφορά. Χρειάζεται μια σταθερή και αποφασισμένη κυβέρνηση που θα υλοποιήσει ταχύτατα ένα τολμηρό πρόγραμμα μεγάλων αλλαγών. Μια κυβέρνηση που θα ενώσει  όλους τους Έλληνες  στον  εθνικό στόχο της αναγέννησης της πατρίδας μας.

Το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας δημιουργεί νέες, καλά αμειβόμενες δουλειές, μέσα από την ενθάρρυνση των επενδύσεων και την ώθηση της επιχειρηματικότητας. Μειώνει τους φόρους και τις εισφορές, αυξάνοντας το πραγματικά διαθέσιμο εισόδημα όλων των Ελλήνων. Εγγυάται την ασφάλεια κάθε πολίτη. Εξασφαλίζει στους νέους πρόσβαση σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα σύγχρονο, μοχλό της κοινωνικής προόδου και της οικονομικής ανάπτυξης. Διασφαλίζει την πρόσβαση όλων των πολιτών σε υψηλού επιπέδου δημόσιες υπηρεσίες υγείας. Υπηρετεί την κοινωνική αλληλεγγύη, δημιουργώντας ευκαιρίες για όλους, ώστε κανείς να μην υποχρεώνεται να ζει σε συνθήκες φτώχειας, ανασφάλειας και φόβου για το μέλλον.»

ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΚΛΑΔΟΣ

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ