ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Προχωρούν οι εργασίες στο νέο δημοτικό Ατσιποπούλου

0

Με ικανοποιητικούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες στο νέο σχολικό κτήριο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ατσιποπούλου που αναμένεται να λειτουργήσει εντός του 2020, όπως μεταξύ άλλων ανέφερε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του δήμου Ρεθύμνου κ. Μίνως Αλεφαντινός.

Πρόκειται για ένα νέο σύγχρονο 9/θέσιο Δημοτικό Σχολείο, βόρεια του οικισμού Ατσιποπούλου που κατασκευάζεται σε οικόπεδο 4,2 στρεμμάτων ιδιοκτησίας του Δήμου Ρεθύμνης.

Το έργο έχει μπει στην τελική του ευθεία, αφού έχει ήδη ξεκινήσει το δεύτερο στάδιο των εργασιών τοιχοποιίας ενώ ταυτόχρονα θα προχωρήσουν και οι απαραίτητες ηλεκτρικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις.

Το νέο σχολικό κτήριο που θα πληροί όλες της σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας θα έχει τη δυνατότητα να υποδεχτεί συνολικά 225 μαθητές, αυξάνοντας τον αριθμό κατά 45-50 περίπου μαθητές, συγκριτικά με τη σημερινή χωρητικότητα του 2ου Δημοτικού Σχολείου που φιλοξενεί περίπου 180 μαθητές.

Ωστόσο αξίζει ν’ αναφερθεί ότι πέρα από τις σχολικές αίθουσες, προβλέπονται αίθουσες καλλιτεχνικών, φυσικοχημείας και ξένων γλωσσών.

Παρά τις καθυστερήσεις που υπήρξαν λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών, ο χρόνος ολοκλήρωσης  του έργου που ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2017 δεν θα υπερβεί όπως όλα δείχνουν τους 30 μήνες που προβλέπονται.

Ο προϋπολογισμός του έργου που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ ανέρχεται στα 3 εκ. ευρώ.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ