ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Έναρξη των Ευρωπαϊκών Αγώνων 2019 στο Μίνσκ της Λευκορωσίας

0

Με σύνθημα “Bright Year, Bright You!” ξεκίνησαν οι 2οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες, που θα λάβουν χώρα μέχρι και τις 30 Ιουνίου, στο Μίνσκ της Λευκορωσίας. Οι αγώνες περιλαμβάνουν συνολικά περισσότερα από 200 διαφορετικά γεγονότα που έχουν να κάνουν με 15 διαφορετικά αθλήματα. Οι διοργανωτές εκτιμούν ότι οι αθλητές που θα αγωνιστούν σε αυτά είναι περισσότεροι από 4000 από 50 χώρες ! Μάλιστα, τα 10 από τα 15 αγωνίσματα θα προσφέρουν δυνατότητα πρόκρισης – στους νικητές – στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, που θα πραγματοποιηθούν στο Τόκυο της Ιαπωνίας. Μεταξύ άλλων, η χώρα μας θα εκπροσωπηθεί στην εν – λόγο διοργάνωση από 61 αθλητές και αθλήτριες συνολικά, ενώ η Κύπρος από 39.

Η τοξοβολία, ο στίβος, το μπάτμιτον, το μπάσκετ (3Χ3), το ποδόσφαιρο στην άμμο, το μποξ, το κανό, η ποδηλασία, η ενόργανη γυμναστική, το τζούντο, το καράτε, η σκοποβολή, το πινκ – πονκ, η πάλη και η πολεμική τέχνη σαμπό είναι τα 15 αθλήματα που θα φιλοξενηθούν στην Λευκορωσία.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση στο παρελθόν έχει πραγματοποιηθεί μονάχα μία φορά, το 2015, στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν. Οι αγώνες του Μίνσκ θα είναι η 2η μόλις έκδοση των συγκεκριμένων αγώνων και αποτελούν μια άτυπη, για πολλούς αθλητές και πολλές αθλήτριες, προετοιμασία για τους μετέπειτα Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020. Πάνω από είκοσι ευρωπαϊκά και ασιατικά κανάλια, μεταξύ των οποίων και η ΕΡΤ για την χώρα μας, θα καλύψουν τους συγκεκριμένους αγώνες.

Συμπεραίνουμε λοιπόν, ότι η εν – λόγο διοργάνωση αν και είναι νεοσύστατη έχει κερδίσει μεγάλη δημοτικότητα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Πώς να μην κερδίσει άλλωστε αφού μέσω αυτής, προκρίνεται μεγάλος αριθμός αθλητών και αθλητριών στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του πλανήτη, στους Ολυμπιακούς Αγώνες ! Καλή απόλαυση ...  !

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ