ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Έτοιμη να λανσάρει smartphones με το δικό της OS το Φθινόπωρο είναι η Huawei

0

Σύμφωνα με πολλαπλές αναφορές που προέρχονται από την Κίνα, η Huawei είναι σχεδόν έτοιμη για να ξεκινήσει το λανσάρισμα συσκευών με το νέο της mobile λειτουργικό σύστημα HongMeng OS (η εταιρεία μάλιστα κατοχύρωσε την συγκεκριμένη ονομασία όπως και την ονομασία Ark OS για τις υπόλοιπες αγορές εκτός της Κινεζικής).

Ο αναλυτής της Tianfeng International, Guo Mingxi, υποστηρίζει ότι η Huawei θα κυκλοφορήσει τις πρώτες της συσκευές με το νέο OS μέσα στο Φθινόπωρο. Παρόλα αυτά, οι νέες αυτές συσκευές θα ανήκουν στην μικρή ή στην μικρομεσαία κατηγορία και δεν θα είναι ναυαρχίδες όπως η σειρά Mate 30. Μάλιστα, οι πρώτες συσκευές θα κυκλοφορήσουν πρώτα στην Κινέζικη αγορά. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Global Times, το νέο OS αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Tencent, και οι Oppo και vivo έχουν ήδη δοκιμάσει το λειτουργικό σύστημα στις συσκευές τους και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι είναι 60% ταχύτερο από το Android της Google. Η Huawei παρόλα αυτά θα το κυκλοφορήσει πρώτα στην Κινέζικη αγορά επειδή ακόμα δεν καλύπτει τις απαιτήσεις του παγκόσμιου κοινού, οπότε και η Huawei πρόκειται να είναι «συντηρητική» με το λανσάρισμα. Μόλις ωστόσο αναπτυχθεί σε ικανοποιητικό βαθμό το οικοσύστημα, θα ξεκινήσει η διανομή του και στις κορυφαίες συσκευές της, όπως στις επερχόμενες σειρές Mate 30 και P40.

Ο ίδιος επίσης αναλυτής υποστηρίζει ότι παρά τα προβλήματα με τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας και τον επικείμενο αποκλεισμό της Huawei, η τελευταία κατάφερε να ξεπεράσει τις 200 εκατομμύρια αποστολές του 2018 και εκτιμάται ότι συνολικά οι αποστολές της θα είναι φέτος μεταξύ 215 εκατομμυρίων και 230 εκατομμυρίων και επομένως θα διατηρήσει την 2η θέση στον κόσμο.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ