ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Ενισχυμένος ο Μπόρις Τζόνσον στην τρίτη ψηφοφορία για την ηγεσία των Τόρις

0

Εκτοπίστηκε τελικά στην τρίτη μιας σειράς ψηφοφοριών που στοχεύουν στην ανάδειξη των δύο τελικών υποψηφίων για την ηγεσία του κόμματος των Συντηρητικών, ο υπουργός Διεθνούς Ανάπτυξης, Ρόρι Στιούαρτ, που θεωρούνταν η έκπληξη αυτού του αγώνα, και μέχρι τώρα διατηρούσε την δυναμική της καμπάνιας του.

Ο Στιούαρτ συγκέντρωσε 27 ψήφους, χάνοντας υποστηρικτές σε σύγκριση με την ψηφοφορία την Τρίτη. Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, που εξακολουθεί να βρίσκεται στην κορυφή, ενίσχυσε κι άλλο τον αριθμό των υποστηρικτών του, συγκεντρώνοντας 143 ψήφους (17 περισσότερους από την Τρίτη), μετά την ανακοίνωση την Τετάρτη του πρώην υπουργού για το Brexit, Ντομινίκ Ρααμπ, ο οποίος αποκλείστηκε την Τρίτη, ότι θα στηρίξει τον Τζόνσον, φέρνοντάς τον ακόμη πιο κοντά στην εξασφάλιση της μίας από τις δύο θέσεις της τελικής αναμέτρησης. Ο Ραμπ αποχώρησε με 30 ψήφους, και πολλές από αυτές στράφηκαν στον Μπόρις Τζόνσον, καθώς προέρχονται από τον σκληρό πυρήνα του Brexit και την ομάδα του ERG.

Ο Ρααμπ δήλωσε στην Evening Standard ότι στηρίζει πλέον τον Τζόνσον γιατί πιστεύει ότι είναι δεσμευμένος ως προς την ημερομηνία αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ, στις 31 Οκτωβρίου. «Πρέπει να αποχωρήσουμε από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου, είχαμε αρκετές καθυστερήσεις και πρέπει να προχωρήσουμε και να πετύχουμε το καθήκον που μας ανέθεσε ο βρετανικός λαός ως πολιτικούς» είπε και εκτίμησε ότι ο Τζόνσον θα καταφέρει να ενώσει την χώρα πίσω από ένα θετικό πρόγραμμα.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Τζέρεμι Χαντ, έλαβε 54 ψήφους (οχτώ περισσότερες από την Τρίτη), ο υπουργός Περιβάλλοντος, Μάικλ Γκόουβ, 51 (δέκα περισσότερες) και ο υπουργός Εσωτερικών, Σάζιντ Τζάβιντ, 38 (πέντε περισσότερες).

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ