ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Δαλάι Λάμα για πρόσφυγες: Κρατήστε την Ευρώπη για τους Ευρωπαίους

0

Αίσθηση προκάλεσε τοποθέτηση του Δαλάι Λάμα για τους πρόσφυγες, όταν ερωτηθείς σχετικά σε συνέντευξή του που θα μεταδοθεί από το BBC απάντησε "Κρατήστε την Ευρώπη για τους Ευρωπαίου".

Ο Δαλάι Λάμα, ο οποίος επίσης ζει ως πρόσφυγας στην Ινδία μετά τη φυγή του από το Θιβέτ το 1959, είπε συγκεκριμένα ότι μόνο ένας "συγκεκριμένος αριθμός προσφύγων" θα πρέπει να παραμείνει στην Ευρώπη ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα, καθώς, όπως είπε, "η Ευρώπη θα γίνει τελικά μουσουλμανική ή αφρικανική".

Σε κάθε περίπτωση, υπογράμμισε ότι η Ευρώπη είναι υποχρεωμένη να δεχτεί και να φιλοξενήσει όσους χρειάζονται βοήθεια, αλλά και ότι εκείνοι με τη σειρά τους θα πρέπει στη συνέχεια να επιστρέψουν στις πατρίδες τους.

"Οι ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να υποδεχθούν τους πρόσφυγες, να τους προσφέρουν εκπαίδευση και κατάρτιση, ώστε εκείνοι να είναι σε θέση να επιστρέψουν στις χώρες τους με συγκεκριμένες δεξιότητες", είπε ο Δαλάι Λάμα στο BBC.

Ο 83χρονος θρησκευτικός ηγέτης κατακεραύνωσε και τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντας πως η θητεία του δεν χαρακτηρίζεται από "ηθικές αρχές".

"Την μία ημέρα λέει άλλα, την άλλη διαφορετικά" είπε χαρακτηριστικά κάνοντας κάνοντας μία μη κολακευτική χειρονομία, την ώρα που ρωτήθηκε για το ποιά είναι η άποψή του για τον Αμερικανό πρόεδρο. Επέκρινε επίσης το κεντρικό του προεκλογικό σύνθημα "Πρώτα Αμερική" λέγοντας πως η Αμερική είναι η χώρα που οφείλει να αναλαμβάνει την ευθύνη για όλο τον κόσμο.

Δεν απέφυγε να απαντήσει και για το Brexit, λέγοντας πως αν και είναι μακριά από αυτό, αν ζούσε στη Βρετανία θα επέλεγε να ζει εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τέλος, προκάλεσε αίσθηση ερωτηθεί και αναφορικά με το ενδεχόμενο μιας γυναίκας Δαλάι Λάμα στο μέλλον, τονίζοντας ότι σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να είναι περισσότερο "ελκυστική".

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ