ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δεν έχει σταματημό ο Τσιτσιπάς: Εκτοξεύεται στην 5η θέση της παγκόσμιας κατάταξης

0

Όταν πριν ένα χρόνο ξεκίνησε να ακούγεται όλο και πιο έντονα το όνομα του ανερχόμενου και πολλά υποσχόμενου Έλληνα τενίστα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν το Νο 37 της παγκόσμιας κατάταξης. Εξέπληξε τους πάντες με την συμμετοχή του στο Ρολάν Γκαρός, όταν βρέθηκε στους 16 καλύτερους, κάτι που δεν κατάφερε κανένας Έλληνας τενίστας για περισσότερα από 80 χρόνια. Αν όλα πάνε καλά, την ερχόμενη Δευτέρα θα βρίσκεται κυριολεκτικά ανάμεσα στην "αφρόκρεμα" του αθλήματος, έχοντας "εκτοξευθεί" στην 5η θέση.

Ο αποκλεισμός του Κέι Νισικόρι στους "8" του Ρολάν Γκαρός από τον Ραφαέλ Ναδάλ, ήταν το καθοριστικό σημείο που έδωσε την ώθηση αυτή στον Τσιτσιπά. Για να μην είναι στην 5η θέση - και να παραμείνει στην 6η - θα πρέπει ο Τιμ να φτάσει στον τελικό του τουρνουά.

Σε κάθε περίπτωση, ο 21χρονος Έλληνας θα έχει πετύχει το σπουδαιότερο μέχρι σήμερα επίτευγμα στην καριέρα του.

Μόνο "μελανό" σημείο, το γεγονός ότι ο Τσιτσιπάς καλείται να πληρώσει πρόστιμα συνολικού ύψους 5.000 δολαρίων για δύο παραβάσεις στο τουρνουά, που σχετίζονται με την συμπεριφορά του αλλά δεν θα γίνουν γνωστές πριν ολοκληρωθεί η διοργάνωση.

Ακόμη κι έτσι, ο ξανθός Έλληνας τα έχει καταφέρει και πάλι περίφημα, αφού υπολογίζεται ότι η συμμετοχή του στο Ρολάν Γκαρός τον έκανε πλουσιότερο κατά 243.000 ευρώ.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ