ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Δυναμική αγορά αποτελούν οι Σκανδιναβοί στην Κρήτη

0

Οι Σκανδιναβοί που επισκέπτονται την Κρήτη για τις διακοπές τους, αποτελούν ένα δυναμικό κομμάτι της τουριστικής αγοράς.

“Πρόκειται για ανθρώπους που τους αρέσει να ταξιδεύουν, αγαπούν την Ελλάδα και ιδιαίτερα την Κρήτη, δεν ενδιαφέρονται τόσο για τα πακέτα all inclusive, θέλουν να γνωρίσουν τις παραδόσεις και τον τρόπο ζωής ενός τόπου και είναι επαναλαμβανόμενοι πελάτες” είπε στην “Π” ο κ. Γιάννης Φραγκίσκος, υπεύθυνος συμβολαίων της DER Touristik Νordic/Apollo.

Σύμφωνα με τις επισημάνσεις του, μέσω του ταξιδιωτικού αυτού οργανισμού, επισκέφθηκαν πέρυσι το νησί μας 200.000 Σκανδιναβοί και φέτος ο αριθμός τους θα φθάσει τα 180.000 άτομα.

Ταξιδεύουν μέσω των αεροδρομίων Χανίων, Ηρακλείου και Σητείας ενώ από το αεροδρόμιο “Νίκος Καζαντζάκης” υπάρχουν 4 πτήσεις την εβδομάδα από Σουηδία, Νορβηγία, Δανία, Φιλανδία.

Ο τουρ οπερέιτορ άρχισε πριν τρία χρόνια τις πτήσεις στη Σητεία διαβλέποντας το ενδιαφέρον των Σκανδιναβών και γι’ αυτή την περιοχή της Κρήτης. Οι επισκέπτες καταλύουν σε ξενοδοχεία της Σητείας, του Παλαίκαστρου, του Μακρύ Γιαλού, της Ιεράπετρας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο μεγαλύτερος όγκος των Σκανδιναβών τουριστών επιλέγει τα Χανιά για τις διακοπές του.

Πέρυσι, ταξίδεψαν μέσω του Der Touristik από το αεροδρόμιο Χανίων 160.000 άτομα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, συνολικά πέρυσι ταξίδεψαν στην Κρήτη για διακοπές περισσότεροι από 670.000 Σκανδιναβοί τουρίστες. Οι 103.716 από αυτούς από το αεροδρόμιο Ηρακλείου και οι 570.346 από το αεροδρόμιο Χανίων.

Όπως έγραψε η “Π” πριν λίγες ημέρες ο ταξιδιωτικός οργανισμός DER TOURISTIK NORDIC /APOLLO σε συνεργασία με την εταιρεία εισερχόμενου τουρισμού DESTINATION TOURISTIC SERVICES, ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ DER TOURISTIK πραγματοποίησαν στο ξενοδοχείο Aldemar Knossos Royal την ετήσια εκδήλωση βράβευσης των ξενοδοχείων των νομών Ηρακλείου και Λασιθίου που διακρίθηκαν το έτος 2018 βάσει των προτιμήσεων των επισκεπτών τους.

Σύμφωνα με στελέχη του DER TOURISTIK APOLLO και της DTS HELLAS, παρατηρείται μικρή μείωση στις έως τώρα κρατήσεις συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2018.

Επίσης επισημάνθηκε ότι πλέον η ζήτηση τουριστικών πακέτων προσανατολίζεται σε προορισμούς με ελκυστικότερες τιμές και λόγω περιβαλλοντικής συνείδησης σε κοντινότερους προορισμούς.

Ο κ. Φραγκίσκος είπε χαρακτηριστικά στην “Π”: “Υπάρχουν μεγάλα περιβαλλοντικά κινήματα στις χώρες αυτές που ζητούν την μείωση των ρύπων στα εροπλάνα και επηρέαζουν πολύ κόσμο που δεν επιλέγει τα αεροπορικά ταξίδια αλλά τα ταξίδια με άλλα μέσα μεταφοράς, αυτοκίνητο, τρένο κ.λπ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι Σκανδιναβοί εκτός από την Ελλάδα, επιλέγουν για τις διακοπές τους χώρες όπως είναι η Τουρκία, η Αίγυπτος και η Ισπανία.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ