ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Η Δική μου "Υπέρβαση"

0

Συχνά στη διάρκεια του βίου μας βρισκόμαστε απέναντι σε διλλήματα. Άλλες φορές "μεγαλύτερα" άλλες φορές "μικρότερα", ανάλογα πάντα με την οπτική της κάθε περιόδου της ζωής μας, τις επιδιώξεις, τις φιλοδοξίες μας, τις δυνατότητες μας, κυριότερα όμως συντηρώντας μέσω αυτών την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον, όπως ο καθένας από εμάς το ονειρεύεται. Και είναι πραγματικά υπερβατικό όταν καταφέρνουμε μέσα από την επίπονη διαδικασία λήψης των σοφότερων αποφάσεων, να δημιουργούμε τα κίνητρα, να ανακαλύπτουμε τα μέσα, να δίνουμε τη μάχη εμβαθύνοντας στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ύπαρξης  μας γνωρίζοντας  καλύτερα τον εαυτό μας. Ίσως τελικά να μην αποτελεί υπέρβαση, να είναι υποχρέωση, να είναι πρόκληση, να  είναι πολιτική πράξη.

Η απόφαση μου να συμμετέχω ως υποψήφια στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στο νομό Ρεθύμνης στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 είναι ακριβώς αυτό, είναι υποχρέωση απέναντι στον εαυτό μου στο εγγύτερο αλλά και ευρύτερο περιβάλλον μου και σίγουρα μία πρόκληση σε καμία περίπτωση διλληματική. Κι αυτό γιατί  γνωρίζω πολύ καλά ότι όσο σοφές-συνετές  κι αν είναι οι προσωπικές μας αποφάσεις, όταν το πολίτικο  πλαίσιο μέσα στο οποίο λαμβάνονται είναι ασταθές, ασυνεπές και μη στοχευμένο η επιτυχία μας είναι τουλάχιστον αμφίβολη. Παρατηρώ έντονα τα τελευταία χρόνια  λόγω της ιδιότητας μου ως ιδιωτικής υπαλλήλου αλλά και λίγο παλαιότερα ως ελεύθερη επαγγελματίας την αγωνία των συμπολιτών μου να καλύψουν τις βασικές ανάγκες των οικογενειών τους, ενώ βλέπω με λύπη νοικοκυραίοι να μεταμορφώνονται ραγδαία και μαζικά σε νεόπτωχους. Επίσης μία κεντρική διοίκηση που ενώ θα έπρεπε να επιδιώκει τις μεταρρυθμίσεις εκείνες που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα των πολιτών, που θα πριμοδοτούν την δημιουργικότητα και την πρόοδο αντίθετα να περιορίζεται σε παράλογη-υπέρμετρη φορολόγηση και σε παροχή επιδομάτων πείνας. Αποφάσισα λοιπόν να συμπορευτώ με την μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη και τον πρόεδρο της Κυριάκο Μητσοτάκη έχοντας εμπιστοσύνη στις ικανότητες των προσώπων, τοπικά αλλά και πανελλαδικά, στις πολιτικές, εγχώριες και εξωτερικές, κυρίως όμως στο όραμα για ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας. Είναι άλλωστε ο μόνος πολιτικός χώρος που κατάφερε να κρατήσει τα χρόνια τις οικονομικής ύφεσης  αναλλοίωτα και αμιγή  τα πολιτικά του χαρακτηριστικά χωρίς προσμείξεις , προσχώσεις, παραχωρήσεις, δεν μεταμορφώθηκε, δεν ξεπουλήθηκε, δεν φοβήθηκε, όταν κλήθηκε πήρε τις μεγάλες εκείνες αποφάσεις που απαιτούνταν ώστε να παραμείνει η Ελλάδα ισχυρό μέλος της Ευρωπαϊκής Οικογένειας κάνοντας το χρέος του απέναντι στην ιστορία. Αυτή η σταθερότητα από πολιτικό γνώρισμα της ΝΔ φιλοδοξώ σύντομα να αποτελέσει γνώρισμα της κεντρικής πολιτικής σκηνής της χώρας. Δεν επιδιώκω να επιρρίψω ευθύνες, άλλωστε οι πολιτικές πράξεις είναι εκείνες που παράγουν την πολιτική ιστορία και ταυτόχρονα κρίνονται από αυτήν. Διατηρώ όμως το δικαίωμα ως ελεύθερη, ενεργή και δημοκρατική πολίτης να εκφράζω, πλέον και δημόσια τις απόψεις μου, ενώ παραμένω ανοιχτή σε κάθε είδους διάλογο ή αντίλογο.

Αυτό που ονειρεύομαι πραγματικά είναι όλοι μαζί, ανεξάρτητα από ιδεολογία, θέση και τάξη, να προχωρήσουμε στο αύριο ξεχνώντας αυτά που μας χωρίζουν αλλά ανακαλύπτοντας αυτά που μας ενώνουν και πιστέψτε με θα βρούμε πολλά. Δεν έχουμε περιθώριο για επιπλέον χαμένο χρόνο, πρέπει να κερδίσουμε το χρόνο. Επιζητώ τη συναίνεση και τη συνεννόηση, το νοικοκύρεμα της πολιτικής μας ζωής, τη σταθερότητα και τις πρακτικές λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας. Αισθάνομαι πραγματικά ότι

κάνω το χρέος μου αποδεχόμενη την τιμή, υποσχόμενη ότι θα υπερβώ τις ανθρώπινες

δυνατότητες διεκδικώντας το καλύτερο. Διεκδικώντας το καλύτερο για τον τόπο μου, για το Ρέθυμνο, την πόλη των γραμμάτων, των τεχνών, των μεγάλων προσωπικοτήτων όλων εκείνων που την τίμησαν και τους τίμησε. Την πόλη με τους σπουδαίους ανθρώπους  που της αξίζει μόνον ένας πρωταγωνιστικός ρόλος στη σύγχρονη ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Ζητώ την ψήφο σας απευθυνόμενη με ειλικρίνεια σε όλους ενώ είμαι σίγουρη ότι η Ελλάδα, η χώρα με την πλουσιότερη πολιτισμική παράδοση στον κόσμο θα ξαναγίνει Μεγάλη αρκεί να το πιστέψουμε.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ