ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Μάχη της Κρήτης στο ΚΗΦΗ Δ. Μυλοποτάμου

0

Ο Μάης είναι ο μήνας που σημάδεψε την Κρήτη!!!!

Γιαυτό & εμείς στις συντήσεις που γίνονται με τα παιδιά του 1ου & 2ου δημ. σχολείου Περάματος στα πλαίσια της " Διαγενεακής Σύνδεσης" το θεμα μας στις συντήσεις όλου του μήνα, ήταν για τη "Μάχη της Κρήτης"!!!!!

Η ηλικιωμένοι κάνοντας αναδρομές ξαναφέραν στη μνήμη τους, & μας διηγήθηκαν, ιστορίες απο την "κατοχή"!!!!

Έτσι τα παιδιά μας είχαν την ευκαιρία να ακούσουν "πραγματικες ιστορίες" απο τα "Παιδιά της Κατοχής "!!!!!

Απο τα παιδιά που μεγάλωσαν σε μια βραδιά, και "βγήκαν απο το σχολείο, έπρεπε να φροντίσουν τα μικρότερα αδέρφια, γιατί ο πατέρας τους έλειπε στον άλλο πόλεμο που μας έκαναν οι Ιταλοί φασίστες, στα σύνορα της Αλβανίας!!!!!!

Τους είπαν τι είδαν, τι άκουσαν πως ένιωσαν, πείνασαν, κρυώσαν, κουράστηκαν παραπονέθηκαν, φοβήθηκαν, έκλαψαν, πόνεσαν, έθαψαν, πενθησαν έπεσαν μα σηκώθηκαν, ξανα έπεσαν & ξανα σηκώθηκαν !!!

Τους είπαν, πόσο γενναία στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων απέναντι στη ναζιστική Γερμανία που θέλησε να υποδηλώσει την Πατρίδα τους!!!!!!

"Τότες και μη μπλιο παιδί μου" (αυτό που έγινε τότε να μην γινει ποτέ ξανά)!!!!!!

Τα παιδιά ακουγαν με διεσταλμενα μάτια, πρώτη φορά έβλεπαν "Αληθινούς Ήρωες" & ήθελαν να τους ρωτήσουν να τους αγγίξουν!!!!!!!

Αυτές οι συνέργειες μπορουν να γίνονται μόνο στα ΚΗΦΗ, γιατί εκει υπαρχουν οι πρωταγωνιστές που είναι οι ηλικιωμένοι μας!!!!!!

Αυτά τα ξεχνούμαι όσοι δεν τα χουμε ζήσει, γιαυτό μονο με τις αναδρομές των πολύτιμων Ηλικιωμένων μας μπορούμε να τα ανασυρουμε να τα επεξεργαστουμε, όλοι, γονείς, δάσκαλοι , παιδιά & να θωρακιστουμε ούτως ώστε να μην τα ξαναβρούμε μπροστά μας, γιατί η Ιστορία επαναλαμβάνεται σαν...φάρσα... Δυστυχώς!!!!

Στο τέλος τα παιδιά της Δευτέρας τάξης του 2ου δημ Σχολείου ήθελαν να χορέψουν, δεν είχαμε λυραρη, αλλά ούτε που τα ένοιαξε... Χόρεψαν με την ψυχή τους, εκαναν & ταλιμια!!!!!! & εμείς τα απολαύσαμε!!!!

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ