ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Samsung ξεκίνησε ήδη την έρευνα πάνω στα δίκτυα 6G

0

Η εγκατάσταση των δικτύων 5G είναι ήδη δρομολογημένη, όμως για την ώρα οι χρήστες μπορούν να τα εκμεταλλευτούν μόνο σε δύο ή τρία σημεία σε όλο τον πλανήτη ενώ και οι συμβατές συσκευές είναι ελάχιστες.

Παρόλα αυτά, δεν υπάρχει κάτι από τα παραπάνω που να εμποδίζει την Samsung να κοιτάει προς στο μέλλον και στα 6ης γενιάς τηλεπικοινωνιακά δίκτυα, 6G. Η Νοτιοκορεάτικη εταιρεία επιβεβαίωσε επίσημα ότι επεκτείνει την ομάδα έρευνας και ανάπτυξης στις τεχνολογίες τηλεπικοινωνιών.

Η ομάδα θα αποτελέσει τμήμα του Advanced Communications Research Center, η λειτουργία του οποίου ξεκίνησε πρόσφατα υπό την εταιρεία Samsung Research, που αποτελεί και το κεντρικό τμήμα έρευνας και ανάπτυξης της Samsung στην Σεούλ, στη Ν. Κορέα. Η εταιρεία ξεκίνησε την έρευνα πάνω στα δίκτυα 6G ωστόσο θα περάσουν αρκετά χρόνια για να εκμεταλλευτούμε την τεχνολογία. Εξάλλου, θα χρειαστεί να περάσει αρκετός καιρός για να γίνουν τα δίκτυα 5G «mainstream».

Να αναφέρουμε ότι η Samsung Research δεν είναι μόνο υπεύθυνη για την έρευνα στα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα 6ης γενιάς, αλλά έχει αναλάβει και τους τομείς της ρομποτικής και της τεχνητής νοημοσύνης.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ