ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Καταγγελία για την απόφαση του «αγροτοδικείου» της Λάρισας

0

Τη βαριά καταδίκη 12μηνης φυλάκισης με αναστολή σε βάρος στελεχών του οργανωμένου αγροτικού κινήματος (Ρ. Μαρούδας, Β. Μπούτας, Κ. Τζέλλας), που επέβαλε προχτές το «αγροτοδικείο» της Λάρισας, υιοθετώντας το επικίνδυνο σκεπτικό περί «ηθικής αυτουργίας» για κινητοποιήσεις που έγιναν το 2017, καταγγέλλει ο αγροτοσυνδικαλιστής Νίκος Σταυρακάκης. Σε δήλωσή του τονίζει:

«Η απόφαση αυτή επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει το δρόμο που χάραξαν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, λίγες μάλιστα μέρες πριν από τις εκλογές, με στόχο την τρομοκράτηση των αγροτών αλλά και όσων άλλων αγωνίζονται ενάντια στην πολιτική που μας καταδικάζει στη φτώχεια και στη ζωή χωρίς δικαιώματα, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι η αντιλαϊκή πολιτική πάει χέρι - χέρι με τον αυταρχισμό και την καταστολή.

Είναι βαθιά γελασμένοι όσοι βλέπουν σε αυτές τις καταδικαστικές αποφάσεις, καθώς και σε άλλα τρομοκρατικά μέτρα, το τέλος των αγώνων της αγροτιάς και των εργατών. Όσο θα συνεχίζεται η πολιτική της ΕΕ της ΚΑΠ και των ελληνικών κυβερνήσεων που οδηγούν το λαό στη φτώχεια και την εξαθλίωση σε όφελος των Τραπεζών και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, τόσο θα μεγαλώνουν και θα δυναμώνουν οι αγώνες, ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι κάθε φορά ο κυβερνητικός διαχειριστής αυτής της πολιτικής.

Οι φτωχοί και μικροί αγρότες μια επιλογή έχουμε μπροστά μας: Με οργάνωση, αγώνα και συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα να βάλουμε φρένο στον αυταρχισμό και την ποινικοποίηση των αγώνων και να ανατρέψουμε την πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων. Στις εκλογές της 7 του Ιούλη να κάνουμε κριτήριο ψήφου το παραπάνω και το ποιοι στάθηκαν δίπλα μας όλα αυτά τα χρόνια στους μικρούς και μεγάλους αγώνες.

Μπορούμε οι φτωχοί και μικροί αγρότες να αντιμετωπίσουμε την επόμενη μέρα, αν έχουμε δίπλα μας μια συνεπή, μαχητική και ασυμβίβαστη δύναμη στη Βουλή και στο λαϊκό κίνημα. Αυτή είναι το ΚΚΕ».

Νίκος Σταυρακάκης πρώην πρόεδρος της Ένωσης Παραγωγών Λαϊκών Αγορών νομού Ρεθύμνης, και πρώην πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Επ. Μυλοποτάμου.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ