ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Ένεση σε έγκυο με χρησιμοποιημένη σύριγγα - Τι λέει η διοικήτρια του νοσοκομείου

0

Σε ανθρώπινο λάθος, οφείλεται σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η ανατριχιαστική είδηση, ότι έγινε ένεση σε εγκυμονούσα, με σύριγγα η οποία είχε προηγουμένως χρησιμοποιηθεί σε καρκινοπαθή ασθενή!

Το σπάνιο περιστατικό σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, όταν οι δύο γυναίκες, νοσηλεύονταν σε διπλανά κρεβάτια.

Η μαία, προφανώς αφηρημένη, χρησιμοποίησε την ίδια σύριγγα, γεγονός που προκάλεσε την αντίδρασης της εγκύου και εύλογο φόβο.

Οπως είπε στο ekriti η διοικήτρια του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου Μαρία Σπινθούρη, μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό τηρήθηκε το πρωτόκολλο και έγιναν αμέσως οι απαραίτητες εξετάσεις στη γυναίκα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχε μολυνθεί από κάποια μεταδοτική ασθένεια. Οι εξετάσεις βγήκαν αρνητικές, ωστόσο η έγκυος θα παρακολουθείται και τους επόμενους μήνες.

""Είναι ένα πρωτόγνωρο περιστατικό αυτό που συνέβη στο νοσοκομείο μας", είπε η κ. Σπινθούρη και η μαία είναι σε κακή ψυχολογική κατάσταση. Πρόκειται για ανθρώπινο λάθος και σε καμία περίπτωση, για εσκεμμένη ενέργεια. Θα γίνει προκαταρκτική εξέταση σε πρώτη φάση", τόνισε η κ. Σπινθούρη.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ