ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Κρήτη: Με πρόωρες εκπτώσεις τονώνουν τις πληρότητες τα ξενοδοχεία τον Ιούνιο

0

Υποτονικά μπήκε ο Ιούνιος για τον τουρισμό της Κρήτης. Πολλά ξενοδοχεία έχουν προχωρήσει σε σημαντικές εκπτώσεις για να αυξήσουν τις πληρότητές τους κι αυτό ισχύει κυρίως για τις μονάδες που αύξησαν αισθητά τις τιμές τους τη φετινή σεζόν.

Ο κ. Νίκος Χαλκιαδάκης - Η κ. Πέπη Μπιρλιράκη - Ο κ. Μανόλης Μανούσος - Η κ. Άννα ΚαραγιάννηΟ Νίκος Χαλκιαδάκης πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου είπε στην “Π”: “Περιμέναμε περισσότερη κίνηση το πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα που διανύουμε, αλλά η εικόνα που βλέπουμε είναι διαφορετική. Αρκετά συγκροτήματα κάνουν εκπτώσεις της τάξης του 20-25%”.

Σύμφωνα με τον κ. Χαλκιαδάκη, πρόκειται ως επί το πλείστον για μονάδες που προχώρησαν σε σημαντικές αυξήσεις τιμών 10-15-18% που τώρα αναγκάζονται να τις μειώσουν.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η τουριστική κίνηση θα αυξηθεί αισθητά μετά τις 15 Ιουνίου.

Για την τουριστική κίνηση στο Ρέθυμνο μας μίλησε η Πέπη Μπιρλιράκη, αντιδήμαρχος Τουρισμού Ρεθύμνου.

Όπως είπε, η εικόνα διαφέρει από μονάδα σε μονάδα. Κάποια ξενοδοχεία έχουν υψηλές πληρότητες ενώ άλλα έχουν πολλά άδεια κρεβάτια. “Το γνωρίζαμε ότι φέτος η κίνηση δεν θα είναι όπως η περυσινή, ωστόσο έχει σημασία να έχουμε σταθερή τιμολογιακή πολιτική και να μην υποκύπτουμε σε πιέσεις τουρ οπερέιτορς για μεγάλες εκπτώσεις. Σημασία έχει η ποιότητα και το καλό επίπεδο τουριστών. Δεν χρειάζεται πανικός”, σχολίασε τονίζοντας ότι είναι λογικό όταν υπάρχει ανταγωνισμός οι νέες αγορές να κερδίζουν ένα σημαντικό κομμάτι της τουριστικής κίνησης.

“Μετά από έναν καταστροφικό Μάιο μπήκαμε σ’ έναν αρκετά καλό Ιούνιο” σημείωσε ο τουριστικός επιχειρηματίας Μανόλης Μανούσος.

Σύμφωνα με τις επισημάνσεις του είναι ένας… συνηθισμένος Ιούνιος με μέση πληρότητα στα ξενοδοχεία της τάξης του 70%.

“Κάποιες εκπτώσεις είναι λογικό να γίνονται, πρέπει να υπάρχει μέτρο” είπε προσθέτοντας ότι κατά την εκτίμησή του, η φετινή σεζόν θα κινηθεί στο επίπεδο του 2017.

Τα τσάρτερ με τις αφίξεις Σκανδιναβών τουριστών έχουν ενισχύσει σημαντικά την τουριστική κίνηση στη Σητεία.

Η Άννα Καραγιάννη, η οποία διευθύνει το ξενοδοχείο Sitia Beach, είπε στην “Π”: “Οι πτήσεις τσάρτερ άρχισαν στις 13 Μαΐου και συνεχίζονται έως τις 20 Οκτωβρίου. Οι πληρότητες πηγαίνουν πολύ καλά και βλέπουμε ότι θα συνεχίσουν να πηγαίνουν μέχρι το τέλος της σεζόν.

Το πρόβλημα είναι ότι η Σητεία έχει λίγες ξενοδοχειακές κλίνες και μεγάλος αριθμός ξένων επισκεπτών ταξιδεύει μεν από το αεροδρόμιο της Σητείας αλλά καταλήγει στην Ιεράπετρα ή τον Μακρύ Γιαλό για διακοπές .

Σύμφωνα με την κ. Καραγιάννη, η τουριστική κίνηση στην περιοχή, θα κινηθεί στα επίπεδα του 2018.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ