ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Ψάχνει την αδερφή Julia που του έσωσε τη ζωή

0

Ο λόγος για τον Francis Clive Lowe ο οποίος τον Νοέμβριο - Δεκέμβριο του 1941 νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Ηρακλείου βαριά άρρωστος από τις κακουχίες και την πείνα της φυλακής. Ιδιαίτερα θυμάται την αδερφή Τζούλια που του συμπεριφέρθηκε "ως μάνα" όπως αναφέρει στο απόσπασμα των απομνημονευμάτων του.

Στη σχετική ανάρτηση στη σελίδα του Facebook Greece at WWII Archivesπαρακαλούνται παλιοί Ηρακλειώτες αν θυμούνται κάτι να επικοινωνήσουν.

Δείτε την ανάρτηση:

Νοέμβριος - Δεκέμβριος 1941. O Francis Clive Lowe νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο του Ηρακλείου βαριά άρρωστος από τις κακουχίες και την πείνα της φυλακής. Σώζεται την τελευταία στιγμή ύστερα από υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών και των αδελφών νοσοκόμων. Μια από αυτές ιδιαίτερα,η αδελφή Τζούλια του συμπεριφέρθηκε ως μάνα όπως αναφέρει στο πιο κάτω απόσπασμα των απομνημονευμάτων του. Άν κάποιοι παλιοί Ηρακλειώτες που έχουν γνώση τα περι νοσοκομείου Ηρακλείου εκείνη την εποχή και θυμούνται κάτι παρακαλούμε να επικοινωνήσουν.

"Δεν πρόκειται να ισχυριστώ και να πω ότι η κράση μου με κράτησε ζωντανό, γιατί δεν μου έιχε απομείνει τίποτα πια από αυτή, αλλά το μόνο που θα πω είναι ότι μόνο η θαυμάσια φροντίδα των αδελφών νοσοκόμων στο νοσοκομείο επέτρεψε την καρδιά μου να χτυπάει. Έκαναν τα πάντα για μένα και συγκεκριμένα, μια αδελφή ονόματι Julia, με περιποιήθηκε σαν μάνα μου. Σε αυτήν οφείλω τη ζωή μου."

https://www.facebook.com/GreeceAtWw2Photostory/posts/2050335725076268&width=500
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ