ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Kατηγορείται ότι χτύπησε αστυνομικό και λέει ότι δέχθηκε κλοτσιές στα γεννητικά όργανα

0

Η βεβαίωση για τροχονομική παράβαση είχε επεισοδιακό φινάλε για έναν 38χρονο Ηρακλειώτη, ο οποίος παραπέμπεται να δικαστεί την Πέμπτη στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου με τις κατηγορίες της αντίστασης, απειλής κατά συρροή, εξύβρισης, απλής σωματικής βλάβης και απόπειρας φθοράς σε πράγμα που χρησιμεύει για κοινό όφελος.

Ο 38χρονος κατηγορείται μεταξύ άλλων ότι έφθασε στο σημείο να γρονθοκοπήσει στο κεφάλι αστυνομικό, σκίζοντάς του το πουκάμισο, έξαλλος για την παράβαση που είχαν βεβαιώσει στον φίλο του οδηγό. Έγινε πυρ και μανία που επέβαλαν τέτοια ποινή σε «μεροκαματιάρη των 500 ευρώ».

Ο ίδιος ωστόσο αρνείται τις αποδιδόμενες κατηγορίες και δίνει τη δική του εκδοχή για τα όσα συνέβησαν ξημερώματα της Κυριακής στον κεντρικό παραλιακό δρόμο της Χερσονήσου. Ισχυρίζεται ότι ένστολος τον κλότσησε κατ’ επανάληψη στα γεννητικά όργανα όταν αντέδρασε στη βεβαίωση της παράβασης με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία του και να πιαστεί από το πουκάμισο του αστυνομικού, το οποίο σκίστηκε.

Ο έλεγχος έγινε από κλιμάκιο της ΟΕΠΤΑ Ηρακλείου γύρω στις 4.50 τα ξημερώματα της Κυριακής. Ο 38χρονος ήταν συνοδηγός στο ελεγχόμενο αυτοκίνητο. Όταν αντιλήφθηκε ότι οι αστυνομικοί βεβαίωσαν παράβαση στον φίλο του, έγινε έξαλλος.

Στις καταθέσεις τους αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι ο συνοδηγός άρχισε να τους φωνάζει: «Τα παίρνετε και κόβετε παραβάσεις. Βρίσκετε ανθρώπους που παίρνουν 500 ευρώ και τους γράφετε. Έχω υψηλά ιστάμενους στην Αστυνομία και θα σας δείξω εγώ».

Όπως περιγράφεται, ο οδηγός φίλος του προσπάθησε να τον απομακρύνει από το σημείο, όμως εκείνος βρισκόταν σε κατάσταση υπερδιέγερσης. «Ξαφνικά κινήθηκε και χτύπησε το περιπολικό όχημα της υπηρεσίας από την πλευρά του συνοδηγού και ζητούσε σε έντονο ύφος τα στοιχεία του επικεφαλής της ομάδας. Στη συνέχεια κινήθηκε απειλητικά προς την πλευρά του οδηγού, τραβώντας με δύναμη την πόρτα του περιπολικού».

Αστυνομικός προσπάθησε να τον απομακρύνει από το υπηρεσιακό όχημα και τότε ο 38χρονος φέρεται να έσκισε το πουκάμισο του ένστολου και να τον γρονθοκόπησε στο κεφάλι οπότε και συνελήφθη.

«Με κλότσησε στα γεννητικά όργανα»

Ουδέποτε απείλησε, έβρισε και χτύπησε, ισχυρίζεται ο 38χρονος, ο οποίος παραδέχεται ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ.

«Το μόνο που έκανα ήταν να ζητήσω από λάθος μου τον λόγο για την ποινή που επέβαλαν στον φίλο μου και όταν απρόκλητα και απροκάλυπτα μου επιτέθηκε ο ένας από τους αστυνομικούς, χτυπώντας με τα πόδια του στα γεννητικά μου όργανα πέντε φορές, εγώ χάνοντας την ισορροπία μου, κρατήθηκα από το χέρι του, σχίζοντας το πουκάμισό του».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ