ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Κρητικοί παλεύουν να φτιαχτεί ένα σχολείο στην Ουγκάντα...

0

Ο καθένας μας έχει ένα όνειρο... Το όνειρο του Κωνσταντίνου Κολυμπιανάκη, με καταγωγή από το Τυμπάκι, είναι να χτίσει ένα σχολείο στην Ουγκάντα.

Για να καταλάβει κανείς τι αξία έχουν εκεί τα χρήματα, σε σχέση με την Ελλάδα, αρκεί να φανταστεί ότι με 15.000 ευρώ στην Ουγκάντα χτίζει κανείς σχολείο για 300 παιδιά!

Η Ουγκάντα είναι μια από τις πιο φτωχές χώρες στον κόσμο: Το 37,8% του πληθυσμού να ζει με λιγότερο από 1,25 $ την μέρα. Η φτώχεια διογκώνει τα προβλήματα υγείας, την ώρα που μεγάλο μέρος του πληθυσμού δεν έχει πρόσβαση σε πόσιμο νερό ή υπηρεσίες υγείας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι το 57% του ενήλικου πληθυσμού είναι φορέας του ιού HIV ενώ το 12,4% του πληθυσμού έχει κάποιου είδους αναπηρία.

Μέσα από ένα ανεξάρτητο εθελοντικό project, πέρυσι, μια παρέα Ηρακλειωτών (Κώστας Κολυμπιανάκης, Στέλλα Σαϊτη, Μπάμπης Παντερής, Γιάννης Σηφάκης και Σοφία Μουλακάκη) αποφάσισαν αυθόρμητα να κάνουν ένα ταξίδι στην περιοχή Bombo της Ουγκάντα, με στόχο να προσφέρουν βοήθεια σε 600 παιδιά που φιλοξενούνται σε Ορφανοτροφείο της περιοχής!

Ο Κωνσταντίνος, έταξε πέρυσι στα παιδιά αυτά ότι θα βοηθήσει να για φτιαχτεί τουλάχιστον μια νέα σχολική αίθουσα. Ένα "τούβλο" καλούμαστε να βάλουμε για την αίθουσα αυτή κι εμείς προσφέροντας 5 ευρώ για αυτό το σκοπό.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορούμε να κάνουμε like στη σελίδα του project στο facebook https://www.facebook.com/BomboKidsUganda/ και να μαθαίνουμε όλες τις δραστηριότητες που θα γίνουν για να μαζευτούν τα χρήματα με τα οποία θα χτιστεί μια σχολική αίθουσα για τα παιδιά και να συμμετάσχουμε όπως επιθυμούμε.

Τα χρήματα πρέπει να έχουν βρεθεί ως το Φεβρουάριο του 2020, οπότε και θα αναχωρήσει για την Ουγκάντα η Ομάδα. Όποιος διαβάζει αυτές τις γραμμές και θέλει μπορεί να συμμετέχει στην αποστολή! Τα μέλη της μεταφέρουν τρόφιμα, άλλα είδη που έχουν ανάγκη τα παιδιά, καθώς και εκπαιδευτικό υλικό...

voltarakia.gr

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ