ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Κυκλοφόρησαν φήμες ότι η Sony ετοιμάζει ένα Xperia με εξαπλή κύρια κάμερα

0

Η Sony βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης ενός νέου smartphone στη σειρά Xperia που συνολικά διαθέτει οκτώ κάμερες, δύο στην πρόσοψη και έξι στο πίσω μέρος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συσκευή της Sony θα διαθέτει στην πρόσοψη μία κάμερα 10 Megapixels που συνοδεύεται από έναν αισθητήρα ToF (Time-of-Flight, 0,3Megapixels).

Στο πίσω μέρος, η συσκευή θα διαθέτει την κύρια κάμερα στα 48 Megapixels με μεταβλητό διάφραγμα f:/1.2-f:/2.4 που θα συνοδεύεται από μία ακόμα στα 12 Megapixels που έχει επίσης μεταβλητό διάφραγμα f:/1.2-f:/2.4. Οι δύο παραπάνω προηγμένες κάμερες θα συνοδεύονται από μία τρίτη στα 20 Megapixels με σύστημα φακών με διάφραγμα f:/2.4, από μία τέταρτη στα 16 Megapixels καθώς και από μία πέμπτη που βασίζεται σε αισθητήρα 8,0 Megapixels.

Τα συστήματα φακών στις δύο τελευταίες διαθέτουν επίσης διάφραγμα f:/2.4. Λογικά, κάποια από τις παραπάνω κάμερες θα είναι υπερευρυγώνια και κάποια θα διαθέτει σύστημα τηλεφακού. Η έκτη κάμερα αποτελεί έναν αισθητήρα 0,5Megapixels τύπου ToF (Time-of-Flight) που θα ενεργοποιήσει διάφορες λειτουργίες και εφαρμογές που σχετίζονται με το βάθος, την επαυξημένη πραγματικότητα, την μηχανική όραση, human-machine interactions κ.ά.

Σε κάθε περίπτωση, τα παραπάνω στοιχεία δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα και επομένως θα πρέπει να περιμένουμε λίγες εβδομάδες ακόμα ή και μήνες ωσότου μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες για τα σχέδια της Sony, η οποία δείχνει να θέλει να αντεπιτεθεί.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ