ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Μετεκλογικά . “Το σύγχρονο παγκόσμιο γίγνεσθαι ξεκινά απ’ το Ρέθεμνος. Λήθη και συμφιλίωση”

0

Μετεκλογικά . “Το σύγχρονο παγκόσμιο γίγνεσθαι ξεκινά απ’ το Ρέθεμνος. Λήθη και συμφιλίωση

Ποιον δεν συμφέρει να έχουμε επίγνωση της αίγλης  μας  σαν πόλη ?  

Α.ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΑ

Πριν λίγες μέρες τελείωσαν οι δημοτικές εκλογές, σε έντονο προεκλογικό κλίμα. Από την μια μεριά , φερέλπιδες αγνοί ανιδιοτελείς   νεοεισερχόμενοι αλλά και παλαιότεροι έμπειροι άνθρωποι εκφράσαν  το πάθος τους να υπηρετήσουν την πόλη στην δημοτική σκηνή. Σ αυτή την περίπτωση δημιουργείται ευθύνη στην πόλη για το πως θα  αξιοποιήσει  και δεν θα  απογοητεύσει αυτό το νέο αίμα. Από την άλλη μεριά όμως οργίασε το παρασκήνιο, με παλαιοκομματικές συμπεριφορές, ανήθικες πρακτικές, μικροπολιτικές στοχεύσεις, ιδιοτελείς αποφάσεις και επιλογές. Αυτή  η πραγματικότητα, λόγω του έντονου παρασκηνίου μας δημιούργησε μια σύγχυση και θυμηθήκαμε ταπεινωτικές πρακτικές για το Ρέθυμνο ,όπως την εποχή που ήταν υποψήφιος ο  Κωστής Σχοινάς. Το ερώτημα είναι πως φθάσαμε στο σημείο να σκύβουμε το κεφάλι από φόβο, να μην τολμάμε  πολιτισμένα και δημοκρατικά να εκλέξουμε με διαφάνεια και αξιοπρέπεια τους αιρετούς μας, από δω απ’ το Ρέθεμνος που θεμελίωσε του δημοκρατικούς θεσμούς στην Ευρώπη και τα ανθρώπινα δικαιώματα στον πλανήτη ολόκληρο ? Η απάντηση είναι μία η εξής: αυτοί οι κοτζαμπάσηδες που επί τουρκοκρατίας εκμεταλλεύονταν τον μόχθο του  λαού ,ονομάσθηκαν μετά την ανεξαρτησία μας πολιτικοί και έγιναν αιρετοί, άλλαξαν δηλαδή την ονομασία τους  χωρίς να αλλάξουν την νοοτροπία και τις πρακτικές τους περί εκμετάλλευσης , διότι ο λαός είχε συνηθίσει τη φοβέρα και  το «ραγιαδιλίκι».

ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΞΥΛΙΝΟ ΑΝΑΓΛΥΦΟ ΥΠΕΡΘΥΡΟ , Τι σηματοδοτεί  ?  (βλ.σημειωση *)

Β.ΟΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Ο Έρικ – Μιλτιάδης Έντμαν, τ. Υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΜέΡΑ25,αναφέρει  σε δημοσίευμά του ότι οι σύγχρονοι επαγγελματίες πολιτικοί στην Ελλάδα , οι δοσμένοι δημοσιογράφοι, οι τραπεζίτες, το «κατεστημένο» εν συντομία ,εξαγριώνονται από την ανυπακοή μας, επαναλαμβάνοντας  το ίδιο μάντρα, “ο λαός είναι απλοϊκός και ανόητος, χρειάζεται τη προστασία και τη βοήθεια των ειδικών, των μορφωμένων και των άριστων” με σκοπό να  μας απαξιώσουν και να υπονομεύσουν την αυτοπεποίθηση μας.

Κανείς δεν έχει τελειοποιήσει αυτό το παραμύθι στο βαθμό της Νέας Δημοκρατίας, του κόμματος της Ελληνικής αριστ(οκρατ)είας. Το κόμμα του οποίου τα στελέχη είναι πιο βαθιά ριζωμένα στη διαπλοκή, στο φλερτ με τον ρατσισμό, και στο μύθευμα ότι ο λαός μας είναι αγράμματος, κουτοπόνηρος και φυγόπονος.

Όταν υπάρχουν λοιπόν κάποιοι οι οποίοι βγαίνουν κερδισμένοι από μια κατάσταση, είναι φυσικό να προσπαθούν να τη διατηρήσουν. Όταν είναι οι ίδιοι υπαίτιοι για την εξαθλίωση  των  πολιτών, είναι φυσικό να προσπαθούν να παρουσιάσουν όλες τις άλλες κοινωνικές ομάδες ως υπαίτιες (μετανάστες, πρόσφυγες, αγράμματοι, τεμπέληδες, αναρχικοί, κλέφτες κλπ. ).

Το αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας είναι το αφήγημα των αριστοκρατών ανά τους αιώνες: Είτε διαβάζεις για την αρχαία Ρώμη, για τη φεουδαρχία του Μεσαίωνα, ή για την Ελλάδα του σήμερα από την οπτική γωνία της ΝΔ, διαβάζεις το ίδιο αφήγημα: “το σωστό κράτος είναι αυτό που κυβερνιέται από τους άριστους”. Άμα κάπως σε συνεπαίρνει αυτό το αφήγημα, σκέψου το εξής: ποιος ορίζει τα κριτήρια της αριστείας ?και η απάντηση είναι : οι ίδιοι οι αριστοκράτες. Ποιος έχει πρόσβαση στη καλύτερη παιδεία, στις περισσότερες επαγγελματικές ευκαιρίες, στα μέσα μαζικής ενημέρωσης; και η απάντηση είναι : οι  αριστοκράτες. Για ρωτήστε που σπουδάζουν μουλωχτά τα παιδιά κάποιων  Ρεθεμνίων  βουλευτών σήμερα? Και τι σπουδάζουν? ειδικότητες που θα τους εξασφαλίσουν  ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΚΑΡΕΚΛΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ όχι ειδικότητα που θα ανακουφίσει την κοινωνία. Προέτρεψε κάποιος αυτά τα παιδιά να εκφράσουν την αγάπη τους για την πόλη ,γράφοντας ένα άρθρο σε Ρεθεμνιώτικη εφημερίδα με σκοπό να βοηθήσουν τους συμπολίτες τους στην ψηφιακή μετάβαση?

Αυτή είναι η αγάπη μερικών για το Ρέθεμνος

Προσπαθώντας να οργανώσω την τοπική ομάδα του ΜέΡΑ25, μίλησα σε  συμπολίτες μας που μου έλεγαν : «ωραία και προχωρημένα όσα λέει ο Βαρουφάκης , αλλά είναι έτοιμος ο λαός» ;  Ναι  όλοι εμείς εμπιστευόμαστε τον ελληνικό λαό και αναγνωρίζουμε το δικαίωμα όλων μας στην άμεση δημοκρατία, ειδικά σε θέματα τα οποία επηρεάζουν άμεσα την καθημερινότητα μας. Νομίζω  οι Έλληνες παντού  είμαστε  έτοιμοι να βάλουμε ένα τέλος στην εκμετάλλευση μας.

 

Γ.ΠΩΣ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΣΥΝΕΡΓΟΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΜΑΣ ?

Όσο  ανεχόμαστε  την πολιτική εκμετάλλευση η κατάσταση διαιωνίζεται ως έχει. Εργαλείο τους ο φόβος, και η απομόνωση μας από τη γνώση και την ιστορία μας σαν πόλη, μια πόλη που έχει βγάλει απ’ τα σπλάχνα της, ανθρώπους που έχουν προσφέρει στον σύγχρονο κόσμο, ότι δεν έχει προσφέρει όλος ο πλανήτης μαζί. Γιατί το κάνουν αυτό να μας κρατούν σε άγνοια, γιατί ? γιατί και οι ίδιοι έχουν άγνοια των χαρισματικών δυνατοτήτων τους για θετική συνεισφορά  ?γιατί αν συντονισθούμε με τούς τους Ρεθεμνιώτικης καταγωγής  γίγαντες της αρετής, που θεμελίωσαν έναν ευρωπαϊκό πολιτισμό που εξαπλώνεται βαθμηδόν σε ολόκληρο τον πλανήτη , οι τωρινοί πολιτικοί μας θα πρέπει να δουλέψουν για να ζήσουν, ενώ τώρα αρκούνται στο να μας εξαπατούν και να δουλεύουμε εμείς μόνον. Και σε τι τους φοβίζουν οι γίγαντες της αρετής? Στο ότι σχετίζονται με ανιδιοτελή προσφορά από αγάπη για τους ανθρώπους της πόλης μας ενώ δεν έχουν καμμιά σχέση με απατηλές δόξες και αρπακτικές εγωιστικές διαθέσεις. Οι μεγάλοι μας  ζουν μέσα στο “όλον” και όχι στο “εγώ”, γιατί το “όλον” περιλαμβάνει και το “εγώ” μέσα. Διότι αν εμείς γνωρίσουμε ότι η αρετή συνάδει με την ταπεινότητα και την ανιδιοτελή προσφορά, σιγά μην ανεχθούμε να έρχεται ουρανοκατέβατο ένα βουργιαλι ψηφοδέλτια και ο κάθε προσωρινά ίσως ελλειμματικός στο μυαλό  καταστρατηγώντας κάθε έννοια δημοκρατίας να μας λέει επιτακτικά ότι την τελευταία λέξη θα την πει αυτός και να ανατρέπει το εκλογικό μας αποτέλεσμα ,γιατί? Γιατί οι Ρεθεμνιώτες έχουν φόβο μέσα τους παρ όλο ότι έχουν κριτήριο να εκλέξουν σαν αντιπρόσωπο έναν άνθρωπο  αγνό πατριώτη ,δίκαιο αληθινό γεμάτο αρχαιοελληνικές αρετές .Αλλά αν θα άρχιζε ο εκλεκτός των Ρεθεμνίων να διαχέει γνώση, θα χάλαγε την επαίσχυντη πιάτσα των κοτζαμπάσηδων που σήμερα τους πιο πολλούς του είδους  ,τους λέμε πολιτικούς. Η γνώση περί δικαιωμάτων θα απομάκρυνε τους ανθρώπους από το φόβο ότι χωρίς τους καθιερωμένους πολιτικούς μεσάζοντες ,δεν θα μπορέσουμε δήθεν να επιβιώσουμε. Αλλά όχι κύριοι ,τα παιδιά του Ρεθέμνους είναι ευφυή και δεν χρειάζονται κανένα πολιτικό μεσάζοντα ,αλλά άνοιγμα στην παιδεία όχι ρουσφέτια από γρουσούζηδες .Και τώρα που όλες οι αξιολογήσεις γίνονται από την Τεχνητή Νοημοσύνη(ΑΙ),που καμία επιρροή δεν έχει από πολιτικούς δηλαδή θα πεθάνουμε?

Δ.ΟΙ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δεν είναι ότι ήταν εκ φύσεως κακοί οι καθιερωμένοι πολιτικοί απλά φοβούνται μην στερηθούν  προνόμια, που δεν τους ανήκουν βάσει του δικαίου ,είναι φυσιολογικό λοιπόν να νοιώθουν ανασφάλεια και φόβο μήπως τα χάσουν, γιατί δεν γνωρίζουν πως να επιβιώσουν με άλλο τρόπο . Γι αυτό έχουν θεσπίσει νομό να ορίζουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις τα ανώτατα δικαστικά στελέχη. Μα είναι δικαιοσύνη αυτό? Τι δουλειά έχουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις με την καταστρατήγηση της δικαιοσύνης? Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πρόσφατα, παραμονές εκλογών άλλαξε τη σύνθεση των Ανωτάτων δικαστικών ,χωρίς να έχει καν συνταγματικό δικαίωμα να το κάνει μέσα σε προεκλογική περίοδο. Άλλα το έκανε στηριζόμενη στην ανοχή μας, στο φόβο μας να μιλήσουμε, γιατί αν ήξερε ο κύριος Τσίπρας ότι τα κορόιδα τελειώσανε και ότι θα του παίρνε ο διάολος το σόι ολόκληρο, θα του κοβόταν η μαγκιά για τέτοιου είδους κακουργήματα περί παράνομης παρέμβασης του στο δικαστικό σώμα, ούτε  οι περισσότεροι συμμαθητές του απ τα Γιάννενα, θα ήτανε διορισμένοι σε υπουργεία σήμερα, αν πιθανολογούσε  ότι μπορεί ναχε την τύχη της κυρά Φροσύνης. Κάπως έτσι εξηγούνται ίσως αποφάσεις σε βάρος της δικαιοσύνης, που κάνουν  τον κόσμο, να αναγκάζεται να γίνεται συνεργός στην εξαπάτησή του από φόβο και να μην εμπιστεύεται πλέον τους θεσμούς, επειδή τους θεωρεί εμπορεύσιμους.

Με αυτό τον τρόπο , εμπορευματοποιημένων θεσμών μπορούν να βγαίνουν  απαλλακτικά πορίσματα για ανθρώπους που έχουν υπεξαιρέσει δημόσιο χρήμα, μπορούν να αποσιωπιούνται σκάνδαλα, μπορούν να   πλουτίζουν διεφθαρμένοι πολιτικοί. Γι αυτό αυτή η εμπορευματοποίηση της δικαιοσύνης και των θεσμών είναι καιρός να λάβει τέλος και όλοι οι άνθρωποι να έχουν επιτέλους  ίση μεταχείριση ,να μην χρειάζεται να έχεις μπάρμπα στην Κορώνη για να βρεις το δίκιο σου. Αυτή η παθογένεια της πελατειακής κουλτούρας αν δεν αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά είναι ανώφελη κάθε προσπάθεια περί  ανάκαμψης της Ελληνικής οικονομίας

Ε.ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ  ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ.

Αναρωτιόμαστε μήπως να   τιμωρήσουμε εκ των υστέρων, όλους αυτούς που ξεδιάντροπα και ασύστολα καπηλεύθηκαν τα δίκαιά μας  ? Όχι βέβαια, ο γέγονε γέγονε,  θα πρότεινα να ξεχάσουμε και να συμφιλιωθούμε, χωρίς να επιτρέψουμε να γίνει καμία περεταίρω καταστρατήγηση η παραχώρηση, των ανθρωπίνων και δημοκρατικών δικαιωμάτων μας.  Άνοιγμα στη γνώση και λήθη  λοιπόν για εμάς και για εκείνους . Μακάρι να  ενώσουμε όλοι μαζί τα χαρίσματα μας ,να δημιουργήσουμε όλοι μαζί και εμείς και εκείνοι  σε ενιαία βάση, ένα Νέο Ρέθεμνος ,μια Νέα Ελλάδα ,ένα Νέο πλανήτη με αίγλη αλληλεγγύη ισότητα και δικαιοσύνη για όλους .Γιατί οι καλές η κακές επιλογές έχουν  ίδιες συνέπειες για όλους μας. Είναι συμφερότερο να πορευθούμε όλοι  μαζί, αλλά με  “ίσους πλέον όρους”

ΣΤ .ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΧΥΣΗ ΓΝΩΣΗΣ Η ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟΣ .ΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΚΑΠΠΟΔΙΣΤΡΙΑ

Αναφερόμενη στην γνώση, θ άθελα  να μνημονεύσω τον φιλορεθέμνιο  άγιο της πολιτικής Καποδίστρια, που οι μεταρρυθμίσεις του ήταν  μια κοσμογονία για την ελάχιστη Ελλάδα του 1828–1831 ,ο «εκσυγχρονιστής» που πλήρωσε με την ίδια τη ζωή του την αφοσίωσή του στο καθήκον, χτυπώντας κατά μέτωπο τον παραδοσιακό άξονα ισχύος στην Ελλάδα, τους κοτζαμπάσηδες, τους μεγαλοκαπεταναίους και τα συμφέροντά τους. Δεξί του χέρι  ο κατά πληροφορίες Ρεθεμνιώτικης καταγωγής  ,γεννημένος στα Κύθηρα  Κ. Βαρδαλάχος που ενώ προοριζόταν να ιδρύσει Ελληνικό Πανεπιστήμιο ανάλογο όπως αυτό του Βουκουρεστίου στην Αίγινα, τον έπνιξε το 1830 το πελατειακό σύστημα του νεοσύστατου κράτους πριν αποβιβασθεί , γιατί δεν τους συνέφεραν τα πανεπιστήμια επειδή θα να ξυπνούσαν τους ραγιάδες. Εγώ δυο  αιώνες μετά, καταλαβαίνω και το λάθος του Καποδίστρια, ήταν ότι πολέμησε εναντίον των Κοτζαμπάσηδων, ενώ θα μπορούσε να τους καλέσει σε κοινή συμπόρευση, να καταλάβει και ο ίδιος τους αντιπάλους του και όχι μόνο οι αντίπαλοι του τον ίδιο. Με αυτό τον τρόπο ίσως να μην   είχαν δημιουργηθεί στους κοτζαμπάσηδες αισθήματα  ανασφάλειας, απαξίωσης,  φόβου που τους οδήγησαν από χρόνια άγνοια σε επιθετική συμπεριφορά .Oι άφρονες αυτοί δεν είχαν γεννηθεί λήσταρχοι ,τους είχαν διαμορφώσει οι μεγάλες δυνάμεις της εποχής έτσι, μέσα από τους λιμούς του 16ου αιώνα, για να εκμεταλλεύονται μέσω αυτών τον σουλτάνο που κούρσευαν ,με σιωπηρό αντάλλαγμα την απομύζηση των   λαϊκών   στρωμάτων που εκμεταλλευόταν. Η αλήθεια δηλαδή είναι πολυδιάστατο φαινόμενο και κατά συνέπεια  πρέπει να αντιμετωπίζεται ολιστικά. Δεν ωφελεί σε τίποτα να αναλωνόμαστε στα συμπτώματα και όχι να θεραπεύουμε την αιτία η οποία τα προκαλεί. Αν  έβλεπαν αυτή την αλήθεια οι Μαυρομιχαλαίοι ,προφανώς να μην επιχειρούσαν μέσα στην άγνοια τους δολοφονία αλλά συμπόρευση με τον Καποδίστρια.

Κνωσσός από το ρήμα «κονόσω», σημαίνει άνοιγμα γνώσης ,άνοιγμα γνώσης λοιπόν δημιουργεί κοινή πλατφόρμα θέασης προς την αλήθεια και κατά συνέπεια θεραπεύει κάθε μορφής παθογένεια !

Και αναρωτιέμαι πότε θα πάψει επιτέλους η Ελλάδα να κατασπαράζει τα προοδευτικά παιδιά της και γιατί φοβόμαστε τόσο στην εποχή της ελεύθερης πληροφόρησης του 21ο αιώνα  , να απελευθερωθούμε και εμείς από τον ραγιαδισμό?

Ολοκληρώνοντας  θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς για τη μεγάλη υποστήριξή σας στον συνδυασμό του Γιάνη Βαρουφάκη ΜεΡΑ25 και για τους πλέον των  2000 ψηφοφόρων  που  εμπιστευθήκατε το πρόσωπό μου  στις ευρωεκλογές.

Με εκτίμηση

Ευαγγελία Παναγιωτάκη, πολίτης Ρεθέμνους ,

Ιδρύτριας διαδικτυακής ομάδας  «Φιλικής Εταιρείας Ρεθέμνους»  &

τ. Υποψήφια Ευρωβουλευτής ΜέΡΑ25(Γιάνη Βαρουφάκη)

Σημ *  ......Τι σηματοδοτεί αυτό το μοναδικό στην πόλη υπέρθυρο ? Τα σύμβολα του ξυλόγλυπτου, απεικονίζουν τις σημαίες του πριγκιπάτου της Θεοδωρούς και της σημαίας της Αμπχαζία . Η πολιτιστική κληρονομιά είναι οικουμενικό αγαθό και η πόλη μας προστατεύεται και   από διαχρονικές Απολλώνιες Θεότητες ! Το οίκημα με 8σχημο Απολλώνιο δόμημα στην κορυφή, στοιχεία από το ανάκτορο των Βερσαλλιών, από την δυναστεία των Σαφαβιδών και από το φημισμένο καζίνο των Βεντραμίν Καλέργι στο μεγάλο κανάλι της Βενετίας ,υπήρξε πρώην γαλλική πρεσβεία, έως  το 1923 σπίτι του πλουσιότερου αγά Αλή Βαφίμ Σελλιαννακη. Μερικοί το ταυτίζουν  με την τελευταία εβραϊκή συναγωγή .....Μόνο η Τσιριμονάκη αναφέρεται σ αυτό το σπίτι…..γιατί άραγε ?...πως οι σύγχρονοι κορυφαίοι μελετητές μας ,  ενώ κοσμούν  βιβλία τους με υλικό από αυτό   αποσιωπούν την ιστορία του ? από ποιον περιμένουν έγκριση για να μάθει ο κόσμος τι σημαίνει αυτή η κληρονομιά και πως  το Ρέθεμνος βρίσκεται στον κέντρο της επικαιρότητας του σύγχρονου  κόσμου ?

Σημ * *  ..... Προσωπικά συγχαίρω την νέα δημοτική αρχή και όλους αυτούς που ενεπλάκησαν στον εκλογικό αγώνα εκλεγμένους και μη. Χάρηκα με τις δηλώσεις περί συνεργασίας του  δημάρχου. Ναι ο δήμαρχος έστειλε πολύ ωραίο ενωτικό μήνυμα μπράβο και στον αρχηγό της αντιπολίτευσης που τον συνεχάρη. Εύχομαι λοιπόν να γίνει συνεργασία με όλους και όχι με τους ημέτερους γιατί διαφορετικά αυτό δεν  θα αποτελέσει   συνεργασία αλλά εμπαιγμό και υποτροπιασμού  του πελατειακού μας κατεστημένου  . Εύχομαι να αποδοθούν  αξιοκρατικά οι θέσεις και όχι τα φιλέτα και οι μισθοί να κατανεμηθούν βάσει πελατειακών κριτήριων και να στείλουν  τους συμβούλους των κομμάτων της αντιπολίτευσης να βγάζουν τα φίδια απ’ τις τρύπες πχ. ο εκλεγμένος Σταύρος Βουρβαχάκης μακρόθεν υπερτερεί σε οικονομικές γνώσεις και εμπειρία σε οικονομοτεχνικά θέματα, νομίζω θα πρέπει να αξιοποιηθεί ανάλογα όπως και ο Νίκος Δερεδάκης στο θέμα  της παράδοσης κ της παιδείας που έχει αξιόλογο συγγραφικό  έργο,ισως μαζι με τον εξαιρετο σύμβουλο Γιώργο Γεωργαλή. Συγχαίρω όλους τους συγγραφείς άρθρων εκλογικής περιόδου και ιδιαίτερα τον Θέμη Χαμογεωργάκη για το ενάρετο δημοσίευμα << είναι κουλτούρα να είσαι ενωτικός και να αγαπάς τη συνεργασία. Να προσφέρεις γιατί είσαι άνθρωπος του καθήκοντος και όχι γιατί περιμένεις ανταλλάγματα και δόξες>>.Τον Αντώνη Πολυχρονάκη για το άρθρο του <<Εγώ θα ασχοληθώ>> ,την Βιργινία Γιάννιτσα Γεωργακάκη τον Γ. Ουρανό, τον Γοργοράπτη και όλους αυτούς που διαβασα η μου διεφυγαν τα αρθρατους και που τύλιξαν την ψυχή τους σε μία κόλλα χαρτί και την μοιράσθηκαν μαζί μας για το καλο της πόλης. Σε αυτούς που σαλιάριζαν στον τύπο , έχω να πω ότι τέτοιου είδους δημοσιεύματα θα κόβονται αυτόματα στο μέλλον από (ΑΙ) ,οπότε να αρχίσουν να ξεκαβαλικεύουν  τα μακριά καλάμια με προσοχή να μην σπάσουν, γιατί τώρα το καλοκαίρι είναι πιο εύθραυστα επειδή είναι και ξεραμένα. Όσον αφορά  τα κομματόσκυλα, ότι ευτυχώς υπάρχουν ζωόφιλοι πολίτες στην πόλη που θα αφήνουν έξω μπολάκια με νερό ,για να ανακουφίζονται μέχρι τις 7 του Ιούλη, που θα ασκούν τα καθήκοντά  τους!και τελος :

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ