ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Μόσχα: Ο πρώτος άνθρωπος που θα γεννηθεί στο Διάστημα θα είναι Ρώσος

0

Η Ρωσία φιλοδοξεί να είναι η πρώτη χώρα, πολίτης της οποίας θα γεννηθεί στο Διάστημα, δυσκολεύεται ωστόσο, να βρει εθελοντές προκειμένου να πραγματοποιήσει το μεγαλεπήβολο σχέδιό της. Και αυτό γιατί οι Ρώσοι κοσμοναύτες δεν θέλουν να γίνουν... δωρητές σπέρματος.

«Γνωρίζουμε το γεγονός ότι είμαστε πάντα πρώτοι στο διάστημα και ότι σε πολλές περιοχές παραμένουμε ηγέτες, θα ήταν ωραίο αν ο πρώτος άνθρωπος που θα γεννηθεί στο διάστημα ήταν Ρώσος πολίτης», ανέφερε χαρακτηριστικά η καθηγήτρια Ιρίνα Ογκνέβα, επικεφαλής του εργαστηρίου στο Ινστιτούτο Βιοφυσικής Κυττάρων στη Μόσχα

Όπως εξηγεί η ίδια, όμως, οι Ρώσοι κοσμοναύτες δεν φαίνεται να συμμερίζονται τη φιλοδοξία τους: «Όταν τους κάνουμε την πρόταση να μας δώσουν σπέρμα, αρχικά χαμογελούν και στη συνέχεια απορρίπτουν την ιδέα. Ως αποτέλεσμα, οι ερευνητές δεν είναι σε θέση να διεξάγουν εκτεταμένες έρευνες σχετικά με τη σπερματογένεση σε κοσμοναύτες πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από διαστημική πτήση», λέει.

Ο λόγος; «Μας εμφανίζονται συνεχώς διλήμματα ηθικού και ψυχολογικού χαρακτήρα και δεν μπορούμε να βρούμε εθελοντές κοσμοναύτες».

Η δρ Ιρίνα Ογκνέβα δεν ξεκαθάρισε εάν αναμένει το πρώτο παιδί που θα γεννηθεί στο διάστημα, να έχει συλληφθεί κιόλας εκεί. «Πρέπει να ενδιαφερθούμε και για τον άνθρωπο αυτόν, όχι μόνο για τον πατριωτικό μας λαϊκισμό, ως τον ακρογωνιαίο λίθο» είπε, διευκρινίζοντας πως «το σημαντικότερο δεν είναι το γεγονός της γέννησης ενός ανθρώπου στο διάστημα, αλλά το μωρό αυτό να γεννηθεί υγιές».

«Είναι ακόμα πολύ νωρίς να θέσουμε όρια, αλλά μπορεί να τεθεί ως στόχος, καθώς η γέννηση οποιουδήποτε θηλαστικού στο διάστημα είναι ένας στόχος που μπορεί να επιτευχθεί», υποστηρίζει, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail.

«Από την ηθική πλευρά του ζητήματος όμως, πρόκειται για ένα πείραμα και είναι ένα πείραμα με ανθρώπινα έμβρυα», πρόσθεσε.

Η Ρωσία πάντως ήδη στο παρελθόν έχει υποστηρίξει πως το πρώτο «μωρό του διαστήματος» είναι Ρώσος πολίτης, μιλώντας για την «Ελένα», το παιδί των κοσμοναυτών Αντριάν Νικολάγιεφ και της Βαλεντίνα Τερέσκοβα, της πρώτης γυναίκας που ταξίδεψε στο Διάστημα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ