ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Ντιμπέιτ ανακοινώσεων για το ντιμπέιτ

0

Θετικοί στην προοπτική διεξαγωγής ντιμπέιτ μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών του συνταγματικού τόξου δηλώνουν τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, που αντάλλαξαν ανακοινώσεις επί του θέματος. Ωστόσο «ντιμπέιτ ανάμεσα στους κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη δεν πρόκειται να γίνει» ξεκαθαρίζει η Πειραιώς.

Πηγές της ΝΔ τοποθετήθηκαν επί του θέματος, αναφέροντας: «Η ΝΔ ζητά να πραγματοποιηθεί ντιμπέιτ όλων των πολιτικών αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων του συνταγματικού τόξου, όπως αυτό που διεξάγεται πάντα πριν από τις εθνικές εκλογές. Και απ' αυτού η ΝΔ αναμένει μια απάντηση από το ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ντιμπέιτ ανάμεσα στους κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη δεν πρόκειται να γίνει».

Απαντώντας στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, σημείωναν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αναμφίβολα ανοικτός σε αντιπαράθεση με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και επιμένει ότι θα πρέπει να υπάρχει ένα debate μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών οι οποίοι διεκδικούν την πρωθυπουργία της χώρας.

Τα ίδια στελέχη υπενθύμιζαν τις σχετικές τοποθετήσεις στα μέσα ενημέρωσης τις τελευταίες μέρες της υπουργού Εργασίας, εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Έφης Αχτσιόγλου

Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι σε συνέντευξή της στο newsit την περασμένη Πέμπτη η κ. Αχτσιόγλου είχε επαναλάβει τη θετική στάση του κόμματος για οποιοδήποτε ντιμπέιτ, τονίζοντας ότι «θα πρέπει να υπάρχει ένα ντιμπέιτ μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών οι οποίοι διεκδικούν την πρωθυπουργία της χώρας, να ξεκαθαριστούν προγραμματικά ζητήματα και να φανεί το πόσο διαφορετικά είναι τα δύο πολιτικά σχέδια, το διλημματικό δηλαδή ζήτημα προκειμένου να λάβει και ο λαός τις καθαρές του αποφάσεις. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κρύβεται κάποιος, εκτός εάν έχει κάποιο σχέδιο το οποίο δεν θέλει να μαρτυρήσει με ειλικρίνεια στον ελληνικό λαό», τόνισε η κ. Αχτσιόγλου.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ