ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Ν. Λαγουδάκης: «Ένα μικρό συμβάν μπορεί να φέρει μια μεγάλη καταστροφή»

0

Μη ευχαριστημένος για το πώς εξελίσσεται η αντιπυρική περίοδος στην Κρήτη, δηλώνει ο Περιφερειακός Διευθυντής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του νησιού Νίκος Λαγουδάκης και απόδειξη είναι το γεγονός ότι από την 1η Μαΐου έχουν βεβαιωθεί 34 παραβάσεις και έχουν γίνει 4 αυτόφωρες συλλήψεις ανθρώπων που προκάλεσαν πυρκαγιά.

«Όσα πυροσβεστικά οχήματα να έχουνε, όσους πυροσβέστες και όσο καλό συντονισμό, τίποτα δεν επαρκεί αν ο απλός πολίτης δεν βοηθήσει» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΙ Κρήτης 92,1. Όπως επανέλαβε η περίοδος που διανύουμε είναι η πιο επικίνδυνη των τελευταίων ετών και αρκεί μια βόλτα στην ύπαιθρο για να πειστεί και ο πιο κακόπιστος. "Δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός για να καταλάβει την επικινδυνότητα. Είχαμε ακραίο χειμώνα, έχουμε μεγάλη καύσιμη ύλη με τα πολλά ξερά χόρτα"

«Με το παραμικρό ατύχημα θα γίνει μεγάλο συμβάν» σημείωσε συγκεκριμένα απευθύνοντας εκ νέου έκκληση στους πολίτες να μην ανάβουν - όπως είπε – «τίποτα». Υπενθύμισε δε με νόημα ότι πέρυσι στο Μάτι από 1 τ.μ. περίπου ξερόκλαδα που αποφάσισε να κάψει ένας συμπολίτης μας, κάηκαν 102 άνθρωποι και 2.000 κατοικίες. Το ίδιος μπορεί να γίνει και στην Κρήτη και δεν πρέπει να γίνει. Προσπαθούμε για το καλύτερο αλλά πρέπει να βοηθήσει και ο πολίτης».

Υπενθυμίζεται ότι αύριο Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί συνάντηση εργασίας , μία Παγκρήτια Πρωτοβουλία των εμπλεκόμενων φορέων για την αντιπυρική περίοδο στην Κρήτη οι οποίοι θα επικαιροποιήσουν τις αρμοδιότητες που έχει ο καθένας και τον μεταξύ τους συντονισμό.

"Εγώ σαν διοικητής δεν μπορώ να εγγυηθώ που θα σταματήσει μια φωτιά πως μπορεί ο συμπολίτης μας που ξεκινά μια καύση; Η φωτιά είναι ένα τρομακτικό φαινόμενο που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ