ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ξεκινούν τα δρομολόγια του ηλεκτρικού λεωφορείου

0

Ξεκινά τις επόμενες ημέρες στο Ρέθυμνο το δρομολόγιο του πρώτου ηλεκτρικού λεωφορείου που προορίζεται για την κάλυψη αναγκών του Δήμου Ρεθύμνης για την πιλοτική μεταφορά επιβατών εντός του αστικού ιστού.

Το πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Civitas Destinations» με διάρκεια 18 μηνες.

Πιο συγκεκριμένα στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος ο Δήμος Ρεθύμνης μίσθωσε από το ΚΤΕΛ ένα ηλεκτρικό μίνι λεωφορείο που θα κινείται σε κυκλική διαδρομή εντός της παλιάς πόλης.

Η διαδρομή αυτή θα έχει αφετηρία τη μαρίνα και ακολούθως μέσω των οδών Πετυχάκη και Μελισσινού , θα περνά από την πλατεία των δικαστηρίων κι από εκεί θα κατευθύνεται προς Δημακοπούλου, Γερακάρη και θα καταλήγει και πάλι στο σημείο που ξεκίνησε.

Ωστόσο, όπως αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο της περασμένη Τετάρτης, η διαδρομή αυτή θα επανεξεταστεί από το Σεπτέμβριο, ενώ ενδέχεται το χειμώνα να δοκιμαστεί εναλλακτικά και η σύνδεση του Μασταμπά με το κέντρο της πόλης.

Το ηλεκτροκίνητο αυτό λεωφορείο είναι πλήρως προσβάσιμο σε άτομα με κινητικές δυσκολίες, ενώ αξίζει ν αναφερθεί ότι σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος οι μετακινήσεις των επιβατών θα γίνονται δωρεάν.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ