ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Οι αναμετρήσεις σε δήμους και περιφέρειες

0

Επαναληπτικές εκλογές διεξάγονται σήμερα σε 7 περιφέρειες και 217 δήμους της χώρας. Οι κάλπες άνοιξαν στις επτά το πρωί και θα κλείσουν στις επτά το βράδυ, ενώ η πρώτη ασφαλής εκτίμηση αποτελέσματος αναμένεται να ανακοινωθεί από τη Singular Logic περίπου στις 9 το βράδυ. Οι εκλογείς θα ψηφίσουν στα ίδια εκλογικά τμήματα που προσήλθαν την περασμένη Κυριακή, τα οποία, σημειωτέον, θα στελεχωθούν από τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές και τους ίδιους δικαστικούς αντιπροσώπους, ενώ θα οριστούν νέοι γραμματείς.

Στις επαναληπτικές εκλογές δεν χρειάζεται οι ψηφοφόροι να σημειώσουν σταυρό προτίμησης και καλούνται να ρίξουν στην κάλπη μόνο το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού που επιθυμούν να στηρίξουν. Ωστόσο, εφόσον βρεθούν ψηφοδέλτια με σταυρό, δεν θα κριθούν άκυρα.

Κενή παραμένει η θέση του δημάρχου σε οκτώ από τους δέκα μεγαλύτερους δήμους της Ελλάδας μετά τον πρώτο γύρο των εκλογών. Πέραν του Δήμου Αθηναίων, όπου θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους ο Κώστας Μπακογιάννης και ο Νάσος Ηλιόπουλος, του Δήμου Πειραιώς, όπου θα αναμετρηθούν ο νυν δήμαρχος Γιάννης Μώραλης με τον Νίκο Βλαχάκο, και της Θεσσαλονίκης, όπου τη δημαρχία θα διεκδικήσουν ο Νίκος Ταχιάος και ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, επαναληπτικές εκλογές θα διεξαχθούν στους Δήμους Πατρέων, όπου η μάχη θα δοθεί μεταξύ του νυν δημάρχου Κώστα Πελετίδη και του Γρηγόρη Αλεξόπουλου, Ηρακλείου όπου θα αναμετρηθούν ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Κουράκης με τον νυν δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό, στον Δήμο Λαρισαίων, όπου η «μάχη» θα διεξαχθεί μεταξύ του νυν δημάρχου Απόστολου Καλογιάννη και της Ρένας Καραλαριώτου, στον Δήμο Ρόδου, όπου θα αναμετρηθούν ο Αντώνης Καμπουράκης με τον νυν δήμαρχο Φώτη Χατζηδιάκο, αλλά και στον Δήμο Ιωαννιτών, όπου στον δεύτερο γύρο έχουν «προκριθεί» ο νυν δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας και ο Μωυσής Ελισάφ.

Επίσης, αύριο θα αναδειχθούν οι περιφερειάρχες σε επτά περιφέρειες, στις οποίες δεν υπήρξε αποτέλεσμα από την πρώτη Κυριακή. Πρόκειται για την περιφέρεια Αττικής, όπου θα αναμετρηθούν ο Γιώργος Πατούλης με τη Ρένα Δούρου, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, όπου θα αναμετρηθούν οι Χρήστος Μέτιος και Χριστόδουλος Τοψίδης, Βορείου Αιγαίου, όπου υποψήφιοι είναι οι Χριστιάνα Καλογήρου και Κώστας Μουτζούρης, Δυτικής Ελλάδας, όπου η «μάχη» θα δοθεί μεταξύ του Νεκτάριου Φαρμάκη και του Απόστολου Κατσιφάρα, Ιονίων Νήσων, όπου θα αναμετρηθούν η Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου και ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος, Πελοποννήσου, όπου η «μάχη» θα δοθεί μεταξύ του Πέτρου Τατούλη και του Παναγιώτη Νίκα, και η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, την οποία διεκδικούν ο Φάνης Σπανός και ο Απόστολος Γκλέτσος. Σε 107 από τους 324 δήμους της χώρας οι δήμαρχοι αναδείχθηκαν από την πρώτη Κυριακή, με αποτέλεσμα σήμερα να διεξάγεται επαναληπτική ψηφοφορία σε 217 δήμους.

Στην Αττική, επαναληπτικές εκλογές θα διεξαχθούν σε 50 από τους συνολικά 66 δήμους.

Πέραν του Δήμου Αθηναίων, κάλπες θα στηθούν εκ νέου για τους Δήμους Αγ. Βαρβάρας, Αγ. Παρασκευής, Αγ. Δημητρίου, Αγ. Αναργύρων-Καματερού, Αγκιστρίου, Αιγάλεω, Αίγινας, Αμαρουσίου, Ασπροπύργου, Αχαρνών, Βριλησσίων, Βύρωνα, Δάφνης-Υμηττού, Διονύσου, Ζωγράφου, Ηλιούπολης, Ηρακλείου, Ιλίου, Καισαριανής, Καλλιθέας, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Κηφισιάς, Κορυδαλλού, Κυθήρων, Λαυρεωτικής, Λυκόβρυσης-Πεύκης, Μάνδρας-Ειδυλλίας, Μαραθώνα, Μαρκοπούλου-Μεσογαίας, Μεγάρων, Μεταμόρφωσης, Νέας Ιωνίας, Νέας Σμύρνης, Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, Παιανίας, Παλαιού Φαλήρου, Παλλήνης, Πειραιώς, Πεντέλης, Περάματος, Πετρούπολης, Ραφήνας-Πικερμίου, Σαλαμίνας, Σαρωνικού, Σπάτων-Αρτέμιδος, Τροιζηνίας-Μεθάνων, Φιλοθέης-Ψυχικού, Χαϊδαρίου, Χαλανδρίου και Ωρωπού.

Στη Θεσσαλονίκη, πέραν του ομώνυμου δήμου, επαναληπτικές εκλογές θα διεξαχθούν στους δήμους Δέλτα, Θερμαϊκού, Καλαμαριάς, Κορδελιού-Ευόσμου, Λαγκαδά, Παύλου Μελά και στον Δήμο Ωραιοκάστρου.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ