ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ εξετάζουν κυρώσεις κατά της Τουρκίας για τους S-400

0

Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ εξετάζει την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκίααναφορικά με την αγορά του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-400, όπως αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές.

Στο τραπέζι είναι τρία πακέτα κυρώσεων, τα οποία έχουν τεθεί υπό συζήτηση από αξιωματούχους του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας και του υπουργείου Οικονομικών. Οι πλέον δυσάρεστες – για την Άγκυρα – κυρώσεις θα στοχεύσουν απευθείας στην ήδη επιβαρυμένη οικονομία της, ανέφεραν οι τρεις πηγές.

Οι ΗΠΑ έχουν ήδη ξεκαθαρίσει πως δεν προτίθενται να προχωρήσουν στην πώληση των πολεμικών αεροσκαφών F-35 στην Τουρκία, αν ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ολοκληρώσει τελικά την αγορά των ρωσικών πυραύλων.

Η ιδέα που φαίνεται να κυριαρχεί αυτή την ώρα, είναι να επιβληθούν κυρώσεις σε τουρκικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον αμυντικό τομέα. Σε περίπτωση που το σχέδιο υλοποιηθεί τότε οι εν λόγω εταιρείες δεν θα μπορούν να αγοράσουν αμερικανικά ανταλλακτικά ή να πωλούν τα προϊόντα τους στις ΗΠΑ.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η Ουάσινγκτον μπορεί επιβάλει τις κυρώσεις από τον επόμενο κιόλας μήνα, όμως ο Ντόναλντ Τραμπ δεν επιθυμεί να προχωρήσει σε καμία κίνηση πριν από τη συνεδρίαση της G20 στην Ιαπωνία, όπου αναμένεται να συναντηθεί με τον Ερντογάν.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ