ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ολοκληρωθήκαν οι δράσεις 2018-19 του πολιτιστικού και κοινωνικού κέντρου Αμαρίου «ο Άγιος Νεκτάριος», στον Φουρφουρά

0

      Με μεγάλη συμμετοχή κατοίκων της περιοχής του Αμαρίου ολοκληρώθηκε το εκπαιδευτικό, πολιτιστικό, κατηχητικό και αθλητικό πρόγραμμα δράσεων περιόδου 2018-19 που υλοποιήθηκε από το Πολιτιστικό και Κοινωνικό Κέντρο Αμαρίου «Ο Άγιος Νεκτάριος» της Ιεράς Μητροπόλεως Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων, στον Φουρφουρά.

Οι δράσεις αυτές στεγάζονται, εδώ και αρκετά χρόνια, στους φιλόξενους χώρους του Πολιτιστικού και Κοινωνικού Κέντρου, απευθύνονται σε ανθρώπους με ποικίλα ενδιαφέροντα, αγκαλιάζοντας όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Ολοκληρώνοντας ένα ακόμα εκπαιδευτικό έτος θεωρούμε χρέος μας να ευχαριστήσουμε δημόσια όλους εκείνους που συνέδραμαν με τον τρόπο τους ώστε να υλοποιηθεί με επιτυχία  το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα.

Πρωτίστως ευχαριστούμε τους θεσμικούς Φορείς. Την Περιφέρεια Κρήτης, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, την Ι. Μητρόπολη Γορτύνης και Αρκαδίας, την Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνης, τον Δήμο Αμαρίου, την Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνης, το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Π.Ε Ρεθύμνου (ΚΕΚΑΠΕΡ), την Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ρεθύμνης, το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε Ρεθύμνου, την Δημοτική Εταιρία ΑΜΑΡΙ Α.Ε, τον Σύλλογο Ψυχολόγων Ρεθύμνου, τον Ιατρικό Σύλλογο Ρεθύμνου, την Πρωτοβουλία Πολιτών Ρεθύμνου για την Πρόληψη  Τροχαίων Ατυχημάτων και τον Σύλλογο ΣΥΜΠΟΛΙΣ.

Επίσης ευχαριστούμε τους εθελοντές ομιλητές επιστήμονες που μετά χαράς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας, στηρίζοντας το πρόγραμμα λαϊκού πανεπιστημίου «ΑΜΑΡΙΩΤΩΝ ΣΧΟΛΑΡΧΕΙΟΝ» καθώς επίσης και τη «ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ».  Τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Φραγκάκη, Ιεροκήρυκα, τον Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερο Χαραλαμπο Παπαδόπουλο, Θεολόγο, τον κ. Εμμανουήλ Προκοπάκη αναπλ. καθηγητή ΩΡΛ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, την κ. Βαλεντίνα Πέτκοβα-Γιουλούντα, ιατρό-ενδοκρινολόγο, κ. Ευστράτιο Γεωργιόπουλο, προϊστάμενο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, τον κ. Εμμ. Σταυγιανουδάκη, Ανθυπαστυνόμο, τον κ. Γεώργ. Κιαγιαδάκη, Ανθυπαστυνόμο, τον κ. τον κ. Χαράλαμπο Πίτερη, τεχνολογο-γεωπόνο, την κ. Ειρ. Βυτινιώτου, γεωπόνο, την κ. Θεώνη Αθανασοπούλου, ψυχολόγο, τον κ. Γεώργ. Κανδήλη, ψυχολόγο, τον κ. Γεώργ. Παραδείση, ψυχολόγο, την κ. Άρια Λίτινα, ψυχολόγο, την κ. Κατερίνα Ανωγιαννάκη, παιδαγωγό.

Ευχαριστούμε επίσης τους υπεύθυνους των σχολών και των εργαστηρίων. Τον κ. Ανδρέα Πολυχρονάκη, υπεύθυνο του τμήματος βυζαντινής μουσικής και πρακτικής ψαλτικής. Τον κ. Εμμανουήλ Ρουκούδη, υπεύθυνο του εργαστηρίου ψηφιδογραφίας. Την κ. Ρουμιάννα Πεδιαδιτάκη, υπεύθυνη του Κέντρου Άθλησης και Ψυχαγωγίας. Τον κ. Λουκά Μανδακάκη, υπεύθυνο του τμήματος εκμάθησης μουσικών οργάνων. Τον κ. Παύλο Πωλιουδάκη και την κ. Φερ. Χαιρέτη, υπεύθυνους της σχολής παραδοσιακών χορών και  τον π. Εμμ. Διαμαντάκη, υπεύθυνο των κατηχητικών συντροφιών.

Ακόμη ευχαριστούμε τους Ιερείς της Αρχιερατικής Περιφέρειας Αμαρίου, τους Διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου Αμαρίου.

Τέλος ευχαριστούμε τους πολλούς εθελοντές επιστήμονες που οικιοθελώς προσφέρθηκαν με τις γνώσεις τους και με την εμπειρία τους να συνδράμουν στο έργο αυτό αλλά ο χρόνος δεν επέτρεψε να υλοποιηθούν όλες οι προγραμματισμένες ομιλίες και ημερίδες. Το νέο εκπαιδευτικό έτος έχουν ήδη προγραμματισθεί οι ενημερωτικές αυτές συνάξεις.

Τους θερινούς μήνες η μόνη δράση που θα λειτουργήσει είναι η Θερινή Παιδική Κινηματογραφική Λέσχη με υπεύθυνες τις Νεκταρία Πιπεράκη και Ελπίδα Αντωνάκη ενώ έχει προγραμματισθεί η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ για την στήριξη των Συσσιτίων, την Δευτέρα 19 Αυγούστου, στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου-Λυκείου Φουρφουρά.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ