ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πανδαισία αρωμάτων και χρωμάτων στο 1ο Δημοτικό Ρεθύμνης

0

Ευωδιάζει το 1ο Δημοτικό σχολείο  από τα πανέμορφα παρτέρια με τα κρητικά αρωματικά φυτά και τα λουλούδια  στα οποία απλώνεται μια πανδαισία αρωμάτων που φαντάζουν   πολύτιμες ψηφίδες στο πρασινοκαφέ φόντο της φύσεως.

Απόρροια   του ‘ζωντανού έργου τέχνης’ είναι η αγαστή συνεργασία των μαθητών της Πέμπτης τάξεως με τη φιλόπονη δασκάλα τους Έφη Τζουανάκη και τη δραστήρια διευθύντρια Ελένη Μιχελιουδάκη.

Αξίζει να σημειωθεί  ότι η μαθητική ομάδα της ‘φυσικής ιστορίας’, έχει καρφώσει δίπλα σε κάθε φυτό ταμπελάκια πλαστικοποιημένα με τη φωτογραφία,  την ονομασία και λοιπά χρήσιμα στοιχεία και χαρακτηριστικά του, με αποτέλεσμα όλοι οι μαθητές κι επισκέπτες του παλιότερου σχολείου ‘να έχουν γνώση’  όχι μόνο των φυτών της ‘μάνας γαίας’ αλλά και να μάθουν ν’  αγαπούν τη φύση.

Δράσεις  του είδους ευαισθητοποιούν τα παιδιά από μικρά και τους καλλιεργούν οικολογική συνείδηση σε μια εποχή που ο πλανήτης υποφέρει λόγω της μανίας για κέρδος και της απληστίας του ανθρώπου που έχει αφήσει τις πανανθρώπινες αξίες και έχει αγκαλιάσει και θεοποιήσει το χρήμα.

ΝΙΚΟΛΕΩΝ .Ι. ΤΣΟΥΠΑΚΗΣ

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ