ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Πράσινο φως για πληρωμή de minimis 5,35 εκατ. ευρώ για κλημεντίνη και επιτραπέζιο σταφύλι

0

Στην χορήγηση de minimis ύψους 5,35 εκατ. ευρώ προχωράει τις επόμενες ημέρες το ΥΠΑΑΤ για τους παραγωγούς επιτραπέζιων σταφυλιών της Κορινθίας και τους παραγωγούς μανταρινιών ποικιλίας «Κλημεντίνη» της Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Άρτας, Θεσπρωτίας και Λακωνίας.

Και για τις δύο κρατικές ενισχύσεις ήσσονος σημασίας υπεγράφησαν οι αντίστοιχες ΚΥΑ την Παρασκευή 28 Ιουνίου.

Κλημεντίνη

Δικαιούχοι της κρατικής ενίσχυσης ήσσονος σημασίας (de minimis) ύψους 3,15 εκατ. ευρώ για τα μανταρίνια ποικιλίας «Κλημεντίνη» είναι οι παραγωγοί της Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Άρτας, Θεσπρωτίας και Λακωνίας που επλήγησαν από έντονες βροχοπτώσεις κατά το έτος 2018.

Το ύψος της ενίσχυσης καθορίζεται σε 70 ευρώ ανά στρέμμα.

Επιτραπέζια σταφύλια

Δικαιούχοι του de minimis, ύψους 2,2 εκατ. ευρώ, για τα επιτραπέζια σταφύλια είναι οι παραγωγοί της Κορινθίας που επλήγησαν από έντονες βροχοπτώσεις κατά το έτος 2018 και διέθεταν ποικιλίες σε ωρίμανση κατά την ίδια χρονική περίοδο.

Το ύψος της ενίσχυσης καθορίζεται σε 78 ευρώ ανά στρέμμα για τις ποικιλίες αμπέλου «Σουλτανίνα» και «Φράουλες» και σε 50 ευρώ ανά στρέμμα για όλες τις υπόλοιπες επιτραπέζιες ποικιλίες.

Άμεσα οι δύο Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (ΚΥΑ), που συνυπέγραψε σήμερα και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Γεώργιος Χουλιαράκης, θα δημοσιευθούν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, ώστε να προχωρήσει η πληρωμή των παραγωγών.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ