ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Σε φάση διερεύνησης η νέα υπόθεση bullying

0

Στην διερεύνηση της νέας υπόθεσης bullying που έχει αναστατώσει το Ρέθυμνο σπεύδουν οι συναρμόδιες υπηρεσίες. Παράλληλα, παρέμβαση για το θέμα γίνεται και από την σχολική κοινότητα Η αποκάλυψη της εφημερίδα "Ρέθεμνος" το περασμένο Σάββατο προκάλεσε αίσθηση και τα ρεπορτάζ έρχονται το ένα μετά το άλλο να "φωτίσουν" ένα γεγονός, το οποίο προκαλεί δυσάρεστους συνειρμούς, λόγω, της γνωστής υπόθεσης Γιακουμάκη, από το πρόσφατο παρελθόν.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες το παιδί δεν χτυπήθηκε στο σχολείο, όπως αρχικά νοήθηκε, αλλά εκτός σχολείου και εκτός σχολικού ωραρίου. Ωστόσο, το οικογενειακό περιβάλλον καταγγέλλει, ότι δέχθηκε επίθεση από συμμαθητές του καθώς επίσης, και από τουλάχιστον ένα μαθητή Γυμνασίου, με αφορμή την καταγωγή από πλευράς της μητέρας του, η οποία είναι Τούρκικη.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η μητέρα του παιδιού  έχει βαπτιστεί Χριστιανή και είναι μόνιμη κάτοικος του συγκεκριμένου χωριού, όμως, τα παιδιά, προφανώς γιατί έτσι το είχαν εμπεδώσει, βρήκαν το γεγονός της καταγωγής της ως "σοβαρή αιτία" για να χτυπήσουν βάναυσα το παιδί και να προκαλέσουν αυτή την σοβαρή κατάσταση που για ακόμα μία φορά βιώνει η τοπική κοινωνία.

Σε πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή του Ρεθύμνου, υπήρξαν πολλές διαμαρτυρίες από άλλους γονείς του ίδιου χωριού, που θεωρούν πως δεν έπρεπε να πάρει δημοσιότητα το θέμα αλλά να λυθεί μέσα στα όρια της τοπικής κοινωνίας της κοινότητας που έλαβε χώρα το περιστατικό. Κάποιοι δε αμφισβητούν το περιστατικό και το διαψεύδουν. Ωστόσο, οι γονείς του παιδιού, καταγγέλλουν πως εδώ και ένα μήνα ο γιος τους δεν πάει σχολείο λόγω του bulying που δέχεται ενώ με το φωτογραφικό και το ιατρικό υλικό που έχουν στην διάθεση τους, θα ζητήσουν την παρέμβαση της δικαιοσύνης.

Να επισημάνουμε, ότι το συγκεκριμένο περιστατικό δεν έχει φτάσει επίσημα στην Υπηρεσία Ανηλίκων του Ρεθύμνου αλλά ούτε και στο ΚΕΣΥΠ Ρεθύμνου, το οποίο αναμένεται να παρέμβει αυτοβούλως.

Τα όσα συμβαίνουν με αυτό το γεγονός, θα το εξετάσουν οι αρμόδιες αρχές ενώ ήδη γίνεται λόγος για την ελλειπή παρέμβαση και ενημέρωση σχετικά με το φαινόμενο του  bulying και την αντιμετώπιση του.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ