ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση φορέων, συλλογικοτήτων και απλού κόσμου

0

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι δράσεις του συλλόγου Δότες Ζωής,αυτές τις ημέρες.

Μέλη του συλλόγου συμμετείχαν στην εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση της ΠΟΣΕΑ που έγινε το διήμερο 8/9 Ιουνίου στο Υπουργείο Υγείας ,όπου εκλέχθηκε νέο Δ.Σ της Ομοσπονδίας.

Αντιπροσωπεία βρέθηκε στην εθελοντική αιμοδοσία του συλλόγου ''Κωστάκης Μεσογίτης'', στην Μεταμόρφωση Αττικής,όπου τίμησαν την μνήμη της Ελεάννας Ναβροζίδη.

Στης 14 Ιουνίου,στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη,'εγινε εθελοντική αιμοδοσία-γιορτή στο δημαρχείο Ρεθύμνου,τιμώντας τον εθελοντή αιμοδότη και ενημερώνοντας τον κόσμο.Πλήθος κόσμου,μέλη και φίλοι του συλλόγου γιόρτασαν μαζί,προσφέροντας ότι πιο πολύτιμο δώρο μπορούσαν,ζωή από το αίμα τους,στον άγνωστο συνάνθρωπό τους.

Επί της ευκαιρίας ,οι Δότες Ζωής θέλουν να ευχαριστήσουν την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου,για την στήριξη,τον Δήμο Ρεθύμνου,για την φιλοξενία,το νοσοκομείο Ρεθύμνου και ιδιαίτερα το τμήμα αιμοδοσίας για την άριστη συνεργασία,το προσωπικό του ΕΚΑΒ,την οικογένεια της καφετέριας Barrio ,για την συμμετοχή με πολυάριθμους αιμοδότες,τον ΟΚΑ Πρέβελη για την πολύτιμη βοήθεια,τον Fly fm και τον Περικλή Ροδουσάκη, για την ηχητική κάλυψη και όλα τα τοπικά ΜΜΕ για την βοήθειά τους και για το βήμα που μας έδωσαν ώστε να γίνουν γνωστές οι δράσεις μας.Επίσης όλους τους φορείς και τους συλλόγους που μας τίμησαν με την παρουσία τους.Ξεχωριστή αναφορά για την ιδιάτερη τιμή που μας έκανε, στον σύνδεσμο κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου,μέλη του οποίου αιμοδότησαν και στήριξαν την προσπάθειά μας.

Στην διάρκεια της ημέρας και στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων,βγήκε στον αέρα το βίντεο με τίτλο ''Το αίμα ενώνει ψυχές''.Ένα βίντεο του βραβευμένου μικρού σκηνοθέτη,και μελλοντικού Δότη Ζωής,Γιώργου Λελεδάκη,που με την βοήθεια των Playmobil ,προσπαθεί να περάσει πολλαπλά μηνύματα.Το βίντεο χαίρει ευρείας αποδοχής και έχει αποσπάσει πλήθος θετικών κριτικών,τον λίγο καιρό που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο,κάνοντάς μας να κοιτάζουμε με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον.

Ο κύκλος των δράσεων συνεχίστηκε με την εθελοντική αιμοδοσία που συνδιοργανώθηκε στην Ασή Γωνιά,με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ασηγωνιωτών,την Κυριακή 16 Ιουνίου.Μια αιμοδοσία-συνεργασία που αποτελεί πλέον θεσμό.

Οι δράσεις του συλλόγου Δότες Ζωής συνεχίζονται και μην ξεχνάμε...Γινόμαστε εθελοντές αιμοδότες...γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι...γινόμαστε δότες ζωής!!

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ