ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

"Σέντρα" στο Copa America 2019

0

    H μεγαλύτερη και συγχρόνως πιο σπουδαία λατινοαμερικάνικη διοργάνωση ποδοσφαίρου, για φέτος το καλοκαίρι, είναι γεγονός. Ο λόγος, για το Copa America 2019, που θα λάβει χώρα στις μεγαλύτερες πόλεις της Βραζιλίας. Το Ρίο ντε Τζανέριο, το Σάο Πάολο, το Μπέλο Οριζόντε, το Πόρτο Αλέγκρε και το Σαλβαδόρ έχουν φορέσει τα γιορτινά τους προκειμένου να φιλοξενήσουν τους μεγαλύτερους λατινοαμερικάνους αστέρες της «στρογγυλής θεάς» από χθες Παρασκευή 14/6 μέχρι και την Κυριακή 7/7.

Στο εν λόγο τουρνουά θα αγωνιστούν συνολικά δέκα ομάδες από την Λατινική Αμερική και άλλες δύο – η Ιαπωνία και το Κατάρ – ως φιλοξενούμενες στο τουρνουά. Οι δώδεκα στο σύνολο ομάδες, είναι χωρισμένες σε τρις ομίλους των τεσσάρων ομάδων και έχουν ως στόχο να φτάσουν όσο το δυνατόν ψηλότερα μπορέσουν στην διοργάνωση και γιατί όχι να κατακτήσουν το πολυπόθητο τρόπαιο, το οποίο τόσο το 2015 όσο και το 2016 είχε κατακτήσει η εθνική ομάδα της Χιλής.

Το Copa America 2019, αποτελεί την 46η έκδοση της διοργάνωσης αυτής και διοργανώνεται από την ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Βόρειας Αμερικής, που ονομάζεται (CONMEBOL). Η (CONMEBOL) είναι κάτι σαν την δική μας ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου (UEFA) και είναι υπεύθυνη για την διεξαγωγή των μεγάλων αυτών διοργανώσεων.

Αναλυτικά οι όμιλοι της διοργάνωσης:

Α΄ όμιλος: Βραζιλία, Βολιβία, Βενεζουέλα, Περού.

Β΄ όμιλος: Αργεντινή, Κολομβία, Παραγουάη, Κατάρ.

Γ΄ όμιλος: Ουρουγουάη, Εκουαδόρ, Ιαπωνία, Χιλή. 

Θα πρέπει να σημειωθεί, πως αυτή δεν θα είναι η πρώτη παρουσία της Ιαπωνίας στη διοργάνωση, καθώς οι Ασιάτες είχαν δεχτεί παρόμοια πρόσκληση για το Copa America 1999. 

Ιδιαίτερα αναφορά χρειάζεται και η νέα αλλαγή που φέρνει τις ομάδες αντιμέτωπες κατευθείαν στην διαδικασία των πέναλτι σε περίπτωση ισοπαλίας στην φάση των «8» της διοργάνωσης. Αντιθέτως, στα ημιτελικά και στους τελικούς θα υπάρχει κανονικά η διαδικασία της ημίωρης παράτασης και αν χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι, ενώ οι ομάδες έχουν την δυνατότητα και για 4η αλλαγή.        Τέλος, ο τελικός της 7ης Ιουλίου θα διεξαχθεί στο Στάδιο Μαρακανά στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, χωρητικότητας 79.000 θεατών, ενώ ο μικρός τελικός διεξάγεται μια μέρα νωρίτερα στο Σάο Πάολο στην έδρα της Κορίνθιανς.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ